Pe Drumul Cetăților din România

drumul cetatilor, bitdefender, cetati, fortificatii, biserici

Dacă tot umblați prin țară pentru a vă umple timpul liber, intrați și în jocul Drumul Cetăților. Nu e un joc propriu zis, dar e o aplicație mobilă ce introduce elemente de gaming în folosirea ei prin creșterea pe scara ierarhică a unei orânduiri medievale, de la străjer la voievod.

Drumul Cetăților este o aplicație mobilă ce listează mare parte din cetățile, castelele și bisericile fortificate de pe teritoriul României, iar pe de altă parte un joc care îndeamnă utilizatorii la acțiune prin check-in la oricare dintre obiectivele listate în aplicație. Astfel, în funcție de numărul de check-in-uri, utilizatorii pot deveni străjeri, logofeți, vornici sau voievozi. În funcție de statutul câștigat, utilizatorii aplicației pot câștiga premii de la Bitdefender, compania pentru care a fost dezvoltată aplicația.

drumul cetatilor, bitdefender

În primă instanță, aplicația listează obiectivele din imediata apropiere, utilizatorii putând schimba ecranul cu cel al celor mai populare fortificații sau cu întreaga listă. De asemenea, în modul căutare se poate selecta tipul de fortificație dorit, urmând ca acesta să fie vizibil pe o hartă. Din listele de rezultate, fortificațiile se pot adăuga la favorite, acestea cât și cele vizitate regăsindu-se în pagina de profil a fiecărui utilizator. Din păcate, fortificațiile favorite nu pot fi afișate într-un route planner pentru a putea organiza pe hartă un road trip.

Pagina fiecărei fortificații prezintă o imagine reprezentativă, o scurtă descriere a punctului de interes, o trimitere către hartă și indicațiile de orientare, un buton de check-in și lista celor ce au mai făcut check-in la fortificație.

Într-o secțiune separată se poate vedea un clasament al celor mai aprigi check-in-uitori :D.

Ca să puteți face check-in la fortificații chiar trebuie să fiți în imediata apropiere a acestora. Chiar sunt curios cum a reușit cel cu rangul de voievod să facă peste 30 de check-in-uri într-un timp așa de scurt (asta dacă nu e unul dintre testeri). 😛

E posibil ca în materie de localizare să găsiți bug-uri; obiective plasate aiurea pe hartă, inclusiv veșnica confuzie între Sarmizegetusa Regia și Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Aplicația cere autentificare cu Facebook sau cu un cont Google și, în baza acestora, poate citi lista de contacte. Pentru ce e nevoie de așa ceva nu îmi sau seama. Clasamentul și listarea utilizatorilor ce au făcut check-in e total independent de lista de contacte a celor ce folosesc aplicația (eu, unul, nu mi-am recunoscut prietenii de pe Facebook în acel clasament).

drumul cetatilor, bitdefender

Ca alternative puteți folosi 2 aplicații similare: Castel în Transilvania și Kirchenburgen. Da, sunt limitate la Transilvania, dar acolo sunt majoritatea fortificațiilor concentrate.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
La fel ca și mine, cred că și voi sunteți conștienți că aplicația își va pierde din popularitate, odată cu încetarea emiterii premiilor, și ar fi păcat ca aplicația să fie dată uitării. Măcar de-ar fi întreținută pentru a putea fi folosită ca și ghid turistic pentru cetățile din țară, nu de alta, dar până se mobilizează vreunul din organismele care ar fi trebuit să facă așa ceva va mai curge multă apă pe Dâmbovița.

Pentru ultimele informații despre aplicațiile mobile românești urmăriți lista dezvoltatorilor români de aplicații mobile de pe Twitter (@mobile-apps-devs) sau lista dezvoltatorilor de aplicații de pe Facebook.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Blue Air introduce posibilitatea plăților prin PayPal

Next Article

LiveText: Din nou despre marketing online în turism la cea de-a III-a ediție Romanian Digital Travel Conference

Related Posts
Total
0
Share