Unde mănânci dacă ești cazat în regim de demipensiune/mic-dejun la Phoenicia Holiday Resort

Pentru că anul trecut am fost super mulțumiți de condițiile de la Phoenicia Holiday Resort, am revenit și anul acesta cu piticotul, cu mențiunea că am optat pentru săptămâna a doua din iunie, mai aproape de începutul de sezon pentru a găsi funcționale majoritatea facilităților din cadrul resortului (piscina pentru copii, restaurantul a la carte etc.).

Dacă anul trecut am stat într-un apartament, anul acesta am optat pentru un studio care s-a dovedit a fi la fel de spațios. Ca să știi cum te orientezi dacă optezi pentru un astfel de tip de cazare, țin să menționez faptul că studiourile sunt toate poziționate către interiorul complexului, au vedere spre piscină, indiferent de corpul de clădire în care se află. Întâmplarea face să fi nimerit într-un studio cu plasă de țânțari la ușa de la balcon, asta legat de una dintre nemulțumirile mele de anul trecut. 🙂

Cum pachetul de cazare a inclus doar micul-dejun și prânzul, pentru cină a trebuit să ne reorientăm la terasele/restaurantele din apropiere, din Mamaia Nord sau din Mamaia sau Năvodari. Deși nu toate opțiunile sunt 100% child friendly, eu zic că te vei descurca dacă ești cu copii după tine.

Restaurantul Kasttane

Restaurantul e restaurantul unde se servește masa în regim de bufet suedez pentru cei din cadrul complexului Phoenicia. Pentru suma de 50 de lei de personă puteți lua cina în același regim. Dacă anul trecut ne-au dat niște bonuri pe care era trecută valoare consumului, anul acesta au eliberat bon fiscal. Poți alege între câteva feluri de supă și felul doi, antreuri, salate etc. Ca și calitate sunt mai mult decât O.K. Probabil vei avea surpriza să constați că pun mare accent pe garnituri ca orez, legume la grătar și cartofi.

Pricipalul lor avantaj e că sunt pregătiți pentru familiile cu copii, scăunele dedicate fiind disponibile. De asemenea, e imposibil să nu găsești ceva și pentru copii. Cel mic a mâncat din mâncărurile pregătite de ei, dimineața iaurt cu cereala, iar la prânz ciorbiță sau piureuri sau orez.

Bocca Lupo

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (12)

Cea mai la îndemână opțiune este terasa amplasată fix la intrarea în resort, Bocca Lupo, o terasă cu bucătărie pur italienească. Așa că dacă ești amator de antipasti, paste și pizza ar putea fi pe gustul tău. Deși amplasarea nu e tocmai cea mai fericită, între șosea și un teren viran, aranjamentele (arbuști decorativi, panouri etc.) de pe terasă maschează acest lucru aproape perfect.

Ca preț, băuturile se învârt în jurul a 10 lei, care cu volum mai mare, care mai mic, iar mâncărurile de la 25 de lei în sus, fără aperitive.

Noi am optat pentru o pizza Capriciosa și una Calzone, un Ursus Cooler fără alcool și un Pepsi la 250 ml, masă ce ne-a dus la aproximativ 90 de lei.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (10)

Deși oamenii nu sunt pregătiți logistic pentru familiile cu copii (ex. rampă de acces pentru cărucioare), sunt foarte amabili în această privință. N-au avut nimic împotrivă să îi încălzească mâncarea celui mic, ba chiar au adus-o într-un bol, iar caserola au spălat-o.

Personalul e foarte amabil și se mișcă super repede, pizza fiind preparată pe loc. Decorul iese din tiparele obișnuite, așa că veți fi surprinși de abajururile din sticle de suc sau cutii de măsline.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (7)

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (8)

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (9)

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-bocca-lupo (11)

Terasa Sarago

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-sarago (14)

O altă terasă pe care am încercat-o e tot o terasă cu specific italian, situată la intrarea pe plajă, cea de lângă Coral Beach Retreat, lângă Coral Beach.

Dacă la Bocca Lupo se mai mișcau lucrurile, la Sarago abia dacă îți dădeai seama dacă e deschisă terasa sau nu. Vopseaua proaspăt uscată, fără urme, ne-a dat de înțeles că suntem printre primii clienți pe sezonul ăsta. Noi și Horia Brenciu, cel puțin așa mi s-a părut. 🙂 Bine că nu ne-a apucat seara pe acolo, că am fi bâjbâit după mâncare prin farfurie, din tavanul terasei la care am stat atârnând doar cabluri, fără becuri. 🙂

Terasa are în centru o piscină, așa că dacă ajungi cu copii aici, vor trebui supravegheați îndeaproape.
La masă pot fi așezați în scăunelele speciale pentru copii. Nu știu cum e în plin sezon, așa că s-ar putea să ai surpriza să nu aibă scăunele suficiente.

Aici am optat pentru o salată Caesar, bruschete și paste carbonara, din care am împărțit și cu piticotul. Lui i-au plăcut la nebunie roșiile mărunțite de pe bruschete și din salata Caesar.

Salata mea Caesar a fost acceptabilă, cu toate că am simțit mult prea mult oțet, probabil din cauza toppingului sau oțetului balsamic pe care l-au folosit. Nu sunt fan oțet din belșug în salate.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-sarago (13)

Pastele le-am încadrat la mâncare acceptabilă, fără pretenții. Cu băuturile, o cola și 2 Ursus Cooler, totul ne-a dus la vreo 80 de lei.

Tinerii care servesc acolo sunt săritori, dar parcă proaspăt aduși de pe băncile școlilor de profil. Servesc cu prosopul de ospătar pe mâna, până și mărunțișurile ce le ceri pe măsură ce mănânci (lingurițe, șervețele etc.) le aduc pe tavă. Nu zic că-i rău, dar prea bate la ochi. 🙂

La momentul vizitei noastre, nu toate preparatele din meniu erau disponibile, lucru pe care l-am dedus noi după asterixurile făcute cu pixul în meniu și confirmat apoi cu băiatul care ne-a luat comanda.

Pe bannerul de la intrarea în terasă e menționat faptul că fac livrări și în cadrul complexului Phoenicia.

Terase și restaurante din apropiere pe care nu le-am încercat

De asemenea, în apropierea resortului mai există câteva terase ce îți pot surâde. După caz și după preferințe, evident.

Peste drum de Bocca Lupo e complexul La Scoica Land, în cadrul căruia poți servi și masa, iar mai hacana, cum mergi spre Năvodari, pe stânga, e o terasă cu specific pescăresc, La Pește. Pe aceasta nu ai cum să o ratezi, un umbrar, terasa propriu-zisă, sub formă de pește este vizibil direct din stradă.

Dacă ești dispus să faci o plimbare de câteva sute de metri pe plajă, mai poți opta pentru terasa de după plaja Coral, al cărui nume nu l-am putut identifica. E în dreptul Exit Bar Kitezone, pe plaja cu kite surferi. Iar dacă mergi puțintel mai departe, o să găsești terasa Merlin. De aici începe și aleea de promenadă care ajunge până în Năvodari, bun prilej să vă faceți și siesta după masă, asta dacă soarele nu este prea puternic.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-Exit-Bar-Kitezone (4)

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-Exit-Bar-Kitezone (5)

Așadar, terasele menționate mai sus intră mai degrabă la categoria sugestii și nu recomandări, asta pentru că nu le-am încercat. La Merlin posibil să fi fost acum câțiva ani, dar nu bag mâna în foc. Și chiar dacă aș fi fost, ar fi fost irelevant având în vedere faptul că a trecut atâta timp.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-merlin (6)

Kaufland Năvodari

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-kaufland-grill (18)

Acum, dacă chiar ești pe buget, deși dacă ești cazat la Phoenicia, nu cred că e cazul :), poți da o fugă până în Lidl-ul sau Kaufland-ul din Năvodari pentru a-ți lua materie primă pe care să o pregătești în chicineta din apartament/studio. Sau poți opta pentru meniurile de la Kaufland Grill. Cu aproximativ 10-12 lei poți lua un meniu cu ceafă/mici/cârnați, muștar și ketchup, chiflă plus cartofi prăjiți.

Da, dacă nu ai mașină personală, drumul e problematic până acolo, dar la fel de bine am văzut și un autobuz Constanța – Mamaia – Năvodari.
În continuare, ca și acum un an de zile, partea carosabilă este încă în lucru.

Terasa Maria, Mamaia

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-terasa-maria (3)

O altă variantă e să te folosești de mașina personală sau de autobuzul amintit mai sus pentru a ajunge în Mamaia, unde poți alege dintr-o multitudine de terase.

O terasă cu prețuri sub media litoralului e Terasa Maria, o terasă cu specific rustic, nu departe de capătul aleii de promenadă.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-terasa-maria (1)

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-terasa-maria (2)

Din păcate, unele lucruri sunt pe măsura prețurilor, precum puteți vedea în imaginea de mai jos.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-terasa-maria (15)

Noi am comandat o ciorbă de pui a la grec, o salată dobrogeană și paste bolognese, la care am adăugat o răcoritoare și un Beck’s la draught.

Ciorba a fost excelentă, drept pentru care i-am oferit și celui mic, salata dobrogeană, dacă nu aș fi simțit sare grunjoasă în ea, ar fi putut fi la fel, pastele e toată jena. Servirea a fost ok, cu mențiunea că chelnerul nu a știut să îmi spună ce toppinguri/uleiuri/oțet primește salata dobrogeană, nu de alta dar nu aș mai fi vrut așa mult oțet cum am simțit în cea servită la terasa Sarago.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari-terasa-maria (16)

Cu totul am plătit vreo 60 lei pentru tot ce am comandat.

Cum nu am cerut scăunel pentru copii și nici personalul nu ne-a întrebat dacă avem nevoie, nu vă pot spune dacă au sau nu.

E singura terasă căreia am fost nevoit să îi folosesc toaleta, unul dintre minusurile terasei. Îți lasă o senzație de toaletă comună de cămin studențesc.

Alternative digitale de food ordering

Dacă niciuna din variantele de mai sus nu îți surând, poți oricând comanda mâncare în cameră prin intermediul aplicațiilor de food ordering/food delivery, precum Oliviera, Foodpanda, aplicații cu acoperire și pe litoral (Constanța).

CITEȘTE ȘI: 3 aplicații mobile pentru căutat restaurante sau food delivery

Sper ca recomandările de mai sus să îți fie de foloso, nu ezita să îți lași recomandările de alte restaurante în zonă, în secțiunea de comentarii.

restaurante-terase-mamaia-nord-navodari (17)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
umbrele, plaja, navodari, mamaia nord

Două lucruri bune (dar nu prea) pe care le-am văzut pe litoral

Next Article

Trei branduri din turismul online, în topul celor mai vizibile branduri din turism în publicitate

Related Posts
Total
0
Share