Google Trips, asistentul de călătorie de pe telefonul mobil

google trips

Anunțată în primăvară, aplicația mobilă Google Trips a fost lansată ieri, fiind disponibilă atât în Google Play, cât și in Apple Store.

Google Trips funcționează ca un asistent personal de călătorii, centralizând într-un singur loc informații legate de rezervări, atracții turistice și alte informații utile.

google trips

Efortul utilizatorilor este chiar minim, tot ce trebuie aceștia să facă e să se autentifice în aplicație cu un cont Gmail pe care îl folosesc în mod frecvent și pentru a face rezervări de bilete de avion, rezervări hoteliere sau rent-a-car. Aplicația va verifica apoi emailurile primite și, în funcție de destinație, va combina pentru utilizatori date din Gmail, Google Maps, Panoramio și alte informații extrase din căutările și datele Google generate de alți utilizatori.

Toate informațiile sunt consolidate sub formă de carduri, iar într-o primă instanță aplicația sugerează câteva destinații în baza emailur-ilor de rezervare pe care le găsește în conturile voastre de Gmail.

Fiecare profil de destinație (trip) este asociat unui oraș. Iată ce carduri puteți vedea într-un profil de destinație.

Reservations

Dacă până acum vă panicați că rezervările vă sunt reamintite via Google Now, acum puteți opta pentru lucrul ăsta cu bună știință. Știu, nici nu o să instalați aplicația. 🙂 Apropos, opțiunea se poate dezactiva din setări.

Aplicația recunoaște atât zboruri, servicii rent-a-car, cât și cazare. Așa cum punctam mai sus, aplicația mi-a recunoscut toate zborurile până în 2011, inclusiv cazarea de la Phoenicia.

Deși mi-a generat un profil de destinatie consistent pentru Barcelona, nu a recunoscut rezervarea prin Airbnb. Probabil e un lucru voit și nu e vorba de vreun bug în algoritmul de căutare.

Surpriza secțiunii constă în faptul că nici zborurile, nici cazările nu pot fi adăugate manual.

google trips, reservations

Things to do

În materie de lucruri de făcut, aplicația sugerează locuri de interes populare, activități de interior și exterior, atracții mai îndepărtate sau chiar atracții cu tematică și nu numai.

De exemplu, pentru deplasarea la York mi-a identificat ca destinație Leeds-ul, de unde am avut transfer către York organizat de o terță parte, iar ca atracție îndepărtată mi-a recomandat York Minster.

Saved places

Dacă și voi, la fel ca și mine, sunteți fani Google Maps și vă documentați călătoriile cu ajutorul acestui instrument online, veți constata că, dacă în trecut ați marcat ca favorită o atracție pe hartă, o veți regăsi și în această secțiune. Evident, puteți adăuga la favorite orice altă atracție ce vă atrage atenția din secțiuni că Things to do sau Food & Drinks.

De exemplu, eu îmi marcasem că favorită pe hartă Casa Domnească de la Brebu. Dacă îmi creez în aplicație un profil de destinație pentru Sinaia sau Câmpina, voi vedea în secțiunea Saved places acest obiectiv.

Day plans

În cadrul acestei secțiuni vă puteți crea itinerarii pe ore (dimineața, prânz, după amaiaza) sau în funcție de zilele săptămânii, fie alegând voi obiectivele, aplicația sugerându-vă initerarii pe la cele mai populare obiective. Dacă itinerariul nu vă surâde, e suficient să faceți un tap pe bagheta magică și aplicația vă va sugera o altă variantă. În time line-ul itinerariului veți vedea timpii pe care îi petrec de obicei oamenii în punctele de interes, lucru pe care îl puteți observa și în căutările Google pentru business-uri locale.

De exemplu, mie pentru Praga îmi sugerează pentru o zi fix itinerariul ghidat pe care l-am făcut în prima zi în oraș.

Food & Drink

La fel ca și în cazul atracțiilor veți găsi aici recomandări de restaurante, cafenele și baruri făcute de alți utilizatori Google. Nu îmi dau seama dacă sugestiile sunt făcute plecând de la zona de proximitate a locului în care se face cazarea sau sunt aleatorii.

În unele cazuri, pentru destinații renumite pentru gastronomia locală, veți găsi și informații despre cele mai populare mâncăruri.

Getting around

În această secțiune veți găsi informații referitoare la transferul de la sau până la aeroport sau despre transportul în comun în destinație.

Need to know

Secțiunea Need to know vine în întâmpinarea utilizatorilor cu informații despre moneda locală, cumpărături, servicii de urgență sau internet.

Aplicația Google Trips face cam toată treaba legată de planificarea călătoriei, utilizatorii putând alege doar o destinație viitoare sau unul din momentele zilei în care dorește să exploreze. Pe partea de evenimente să nu vă puneți baza în aplicație. Ce este important e că toate informațiile pot fi descărcate pe telefon.

Deși n-am folosit, TripIt pare să fie aplicația concurentă, iar Airbnb lucrează și ei la o integrare de atracții și restaurante în aplicația lor.

Vouă cum vi se pare aplicația?

Total
0
Shares
4 comments
  1. Interesanta aplicatia insa nu am inteles de ce la calatoriile in Romania (am testat aplicatia pe o calatorie recenta in Sibiu) nu apar toate sectiunile. La mine au lipsit Getting Around, Day Plans si Need to know. Sa nu aiba ei oare informatiile astea in orasele din Romania?

    1. Probabil Sibiul nu se numără printre cele 200 de orașe pentru care pot furniza informații complete. Acum câțiva ani au lansat o aplicație, FieldTrip, în care obiectivele erau validate de publisheri verificați. Probabil de acolo și-au luat informațiile astea. Sibiul nu a fost printre preferințele ălora.

      Da, este imposibil ca puncte de interes să nu existe în Sibiu, dar probabil nu au fost revizuite de destui ‘local guides’.

  2. Imi place noua aplicatie, insa se mai poate lucra la ea. Lipsesc unele functii pe care mi-ar fi placut sa le vad implementate. Speram la imbunatatiri si update-uri pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Restaurant Grota Miresei

Rebranding și schimbare de strategie pentru aplicațiile Eventya

Next Article
Insieme Grand Resort, centrul spa

Mă întreb, cum ar reda Grigorescu în culori atmosfera de la Insieme Grand Resort?

Related Posts
Total
0
Share