Uber, în parteneriat cu Vola.ro, a demarat în rândul utilizatorilor frecvenți ai aplicației o campanie de popularizare a serviciului de ride sharing cu scopul de a atrage utilizatorii de smartphone ce nu folosesc încă aplicația, ce are ca premiu un city break la Roma.
În urma campaniei, unul dintre utilizatorii frecvenți ai aplicației Uber ce reușește să aducă în aplicație cât mai mulți oameni ce nu au mai folosit aplicația înainte, va câștiga un city break la Roma. Noii utilizatori au, de asemenea, de câștigat de pe urma invitației, fiindu-le oferită o reducere de 15 lei la prima lor cursă. De asemenea, utilizatorii frecvenți beneficiază și ei de o reducere de 15 lei la o cursă Uber pentru fiecare utilizator nou ce se înregistrează și efectuează o cursă.
Campania se desfășoară în orașele din România în care serviciul Uber este operațional: București, Brașov, Timișoara și Cluj-Napoca, în perioada 25 ianuarie – 25 februarie 2017.
Coincidență sau nu, campania în asociere cu Vola.ro, agenție de turism online ce vinde bilete de avion, este demarată la aproximativ două luni după ce Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a cerut Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) să retragă reclama de pe bilboard-ul outdoor din parcarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, ce încuraja călătorii să apeleze la serviciile Uber, amenințând că taximetrele ce operează legal se vor retrage din zona terminalelor Plecări/Sosiri.
CITEȘTE ȘI: Aplicații taxi pentru principalele orașe din România
Mesajul reclamei ura bun venit în București celor ce aterizau pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, îndemnându-i pe aceștia să folosească codul welcometoBucharest pentru a beneficia de o reducere de 40 de lei la primul lor transfer de la aeroport în oraș, la hotel, sau de la hotel la aeroport. La finalul lui septembrie 2016, Uber România a introdus în aplicație posibilitatea de a face programări pentru curse.
CITEȘTE ȘI: 2 servicii cu ajutorul cărora poți simula costul unei curse cu taxiul
Dintre cele 4 orașe în care serviciul digital Uber este folosit de către șoferii ce doresc să își suplimenteze veniturile, doar Brașovul nu este deservit de un aeroport. Mesajul campaniei, mult prea subtil pentru taximetriști, ar putea fi un heads up pentru utilizatori, reamintindu-le că pot folosi serviciul Uber ca alternativă de transfer de la și la aeroport.
De cealaltă parte a baricadei, șoferii Uber sunt supuși agresiunilor din partea taximetriștilor ce consideră serviciul de ride sharing ilegal sau sunt nemulțumiți de sistemul de bonusare, în special pentru cursele de la și la aeroport, după cum am aflat recent de la un șofer Uber.
În prezent, se fac demersuri pentru ca serviciile de ride sharing sau covoiajare, așa cum a fost definit în inițiativa legislativă depusă la parlament pentru modificarea Legeii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, să intre în legalitate din punct de vedere al licențelor de transport, serviciile de ride sharing prezente pe piața din România funcționând ca persoane juridice.
Foto: nrkbeta, Uber @ SXSW 2016 via Flickr, CC BY-SA 2.0