Site-urile ce listează unități de cazare neclasificate vor fi suspendate

Site-urile de turism ce listează pensiuni sau hoteluri neclasificate riscă să fie închise, Ministerul Turismului urmând să publice în câteva luni o listă cu unitățile de cazare neclasificate.
În prezent, ministerul lucrează la o baza de date de entități care nu sunt clasificate, fiscalizare acestora fiind o problemă pe care ministerul o vrea rezolvată. Verificările se fac pe toate site-urile de comerț electronic ce vând pachete turistice, dar și pe site-uri de specialitate ce listează unități de cazare, conform celor declarate de către Mircea-Titus Dobre, ministrul turismului. Un prim pas după identificarea site-urilor ce listează unități de cazare neclasificate e acela de a înștiința administratorii că încalcă legea, aceștia fiind obligați să își retragă din ofertă unitățile de cazare în cazuă. În cazul în care administratorii site-urilor nu se vor conforma, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) îi va penaliza iar ministerul va cere suspendarea site-urilor.
Cu siguranță cele mai afectate site-uri vor fi cataloagele online cu unități de cazare (sau site-urile de promovare), întrucât, până la momentul actual, nu s-a elaborat nicio lege care să prevadă metode de verificare înainte de listarea unităților de cazare pe site-urile în cauză.
Controale se vor face și în rândul agențiilor de turism online.
Problema majoră în acest proiect o constituie numărul insuficient de angajați cu atribuții de control, în cadrul Ministerului Turismului existând doar 16 funcționari angrenați în acțiunile de control.
De asemenea, ministrul Mircea Titus Dobre a mentionat că, până la 1 septembrie, vrea să finalizeze Legea privind garantarea pachetelor turistice, deoarece România se afla în pre-infringement în acest moment.
Ministrul Turismului a programat o întâlnire cu reprezentanți ai celor două mari patronate din turism, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), dar si cu Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Ne dorim ca Legea turismului sa fie aprobata deja la 1 iulie, dar sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018. In plus, Comitetul Consultativ pentru Turism va fi activ in 7-10 zile maximum.

Mircea-Titus Dobre, ministrul turismului

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Publicity stunt Vola.ro: linie de asistență dedicată pasagerilor companiilor aeriene

Next Article

Destinațiile din Spania rămân în topul rezervărilor făcute de români prin Wizz Tours

Related Posts
Total
0
Share