Neprotejat și cu banii dați? Mai bine nu

protectie, ecran, telefon

Știu, rotițele ți s-au pus în mișcare, sângele a început să-ți circule rapid prin vene și palmele să-ți transpire când ai dat click, ferm convins că așa ceva nu există, nu ți se poate întâmpla ție.

Ei bine, legile fizicii ies câteodată învingătoare când vine vorba de traiectorii, viteze de cădere, forțe de frecare și accelerația gravitațională, mai ales când acestea sunt definite cu ajutorul telefonului din dotare. Bine, sper că nu-s aplicabile în situații de forță majoră, când telefonul devine armă … albă, ci mai degrabă când este manevrat cu neatenție.

Dacă te întrebi de ce am ajuns să scriu în dodii sau în metafore (ca să sune mai plastic), află că în articolul ăsta ai să descoperi realitatea … unui telefon ce are nevoie de accesorii de protecție, huse sau folii.

Utilitatea unei folii de protecție pentru telefon

De exemplu, așa cum ochii-ți sunt oglinda sufletului și-s protejați de pleoape și gene și ochelari de soare, așa și ecranul telefonului este fereastra tehnologică spre cunoaștere și conectivitate și are nevoie de protecție. Cum și ecranele din Gorilla Glass sau Sapphire Glass sunt sensibile la zgârieturi, o folie sau sticlă de protecție le poate menține silueta, scutindu-le de riduri și vinișoare. Citește zgârieturi mai profunde sau mai fine, căci azi sunt atins de muză.

Dacă pe iubită/amantă/soție o mai menajezi, folosind mănuși de lucru pentru a nu-ți tabăci pielea cu care o atingi, în cazul telefonului nu prea ai ce face. Va trebui să-l manipulezi cu mâna goală, în condiții care mai de care mai diverse. Iar în caz că ții telefonul în același buzunar cu cheile sau alte mărunțișuri e jale. Mi s-a întâmplat și mie, pe vremea când aveam un HTC Touch Dismond, telefon care își găsea destul de repede locul în buzunar, printre alte mărunțișuri. Ba chiar și cu un HTC Sensation am reușit performanța asta. Asta pentru că îmi plac pantalonii cu buzunare încăpătoare, unde toate lucrurile se intimează în voie. 🙂

Soluția? O folie protectoare pentru ecran și-ai să vezi că scapi de isterii. Cum, nu te isterizezi când smartphone-ul tău de peste 500 de euro se zgârie puțin? Nu? Înseamnă că ești un bărbat/femeie puternică, gata oricând să se lepede de el pe olx.ro pentru a-și lua altul și a rămâne în pas cu tehnologia, dar mai ales cu trendurile susținute de tehnologie.

Nu-mi mai aduc aminte, dar cred că am încercat o folie de protecție și pentru actualul telefon, dar am renunțat la ea, căci prinsese bule la aplicare și începuse să se dezlipească.

Îți mărturisesc că eu nu sunt genul care schimbă tehnologia anual, mă depășește financiar. Nici la flagship-uri nu m-am aruncat până anul ăsta. Din ce ți-am zis îți dai seama că investesc în telefon o dată la câțiva ani, nu? Asta-i și ideea accesoriilor de protecție, să-i lungești viața telefonului cât mai mult.

CITEȘTE ȘI: 10 sfaturi în materie de securitate informatică pentru călătorii digitali

Utilitatea husei pentru telefon

Dar să trecem și la a doua parte a articolului, cea dedicată husei, carcasei de protecție sau bumper-ului, după cum vrea fiecare să-i spună sau în funcție de ce folosește.

Așa cum un practicant de sport extrem de echipează cu echipamente de protecție, așa și telefonul trebuie protejat de șocuri. Căci nu știi cum îl scapi din mână sau ți-l smulge careva cu geanta, fără să vrea, și ajunge pe jos, cum mi s-a întâmplat mie în metrou cu LG Nexus 5-ul, despre care lumea zicea că e one piece, că nu se desface.

Ei bine, când a făcut cunoștință cu podeaua vagonului de metrou s-a desprins într-un colț. Îți dai seama că fierbeam și eram gata să sar la harță, dar cum îl inspectam eu așa, am apăsat pe carcasă și s-a prins la loc. A fost un minut de agonie, m-au tăiat toate apele și căldurile, căci nu eram pregătit să schimb telefonul.

După asta l-am mai scăpat pe jos de vreo câteva ori și dacă funcționarea nu a fost afectată, piesele interne rămânând la locul lor, nu același lucru pot spune și despre exterior. Carcasa fiind din plastic, în zona butoanelor de volum și pornire plasticul era subțiere (îngust în lățime) și s-a crăpat. Pentru a nu se desface i-am luat inițial o carcasă ieftină de protecție din plastic, iar apoi am trecut la un bumber din cauciuc mai de calitate. Folosesc telefonul și în ziua de azi.

Telefonul cel nou e pe drum, cu tot ce trebuie: folie și husă de silicon. Stai aproape, că urmează un review cât de curând.

Tu ce folosești și cum te-au ajutat accesoriile de protecție pentru telefon? Ce consideri că e mai importantă: folia protectoare sau husa?

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Finanţare de 20 000 de euro pentru start-up-ul Questo de la Booking.com

Next Article

Tarom lansează serviciul online de autofacturare

Related Posts
Total
0
Share