robnb.ro, cazare online și experiențe în România

La 31 iulie 2018, existau în piață 7.483 structuri de cazare turistice ce se încadrau în regimul bed & breakfast (hosteluri, vile, cabane, pensiuni turistice și agroturistice). Toate acestea însumau 121.600 locuri de cazare, conform INSSE. Acestora li se adaugă mii de apartamente ce se închiriază în regim hotelier sau care fac subiectul sharing economy.

Aceasta este dimensiunea pieței căreia i se adresează doi antreprenori români, Cristian Popescu și Alin Toader, prin interemediul platformei de rezervări online robnb.ro, o platformă ce facilitează nu numai rezervarea locurilor de cazare, dar și alegerea unor experiențe locale, după modelul AirBnB. Prin prisma experiențelor, fondatorii robnb.ro își propun să promoveze România ca pe o experiență, nu numai ca o destinație turistică.

Partea de experiențe vine să diferențieze platforma de rezervări de zecile de site-uri ce funționează în regim de cataloage online cu unități de cazare, pe care rezervările pot fi făcute doar parțial.

Proprietarii de afaceri din categoriile mai sus amintite se pot promova pe platforma robnb.ro fie în baza unui comision la rezervare, de doar 7% din costul total al rezervării, listarea fiind gratuită, fie în baza unui abonament anual de 49 de euro.

Ca avantaj față de alte platforme online asemănătoare, robnb.ro pune la dispoziția administratorilor de unități de cazare o funcționalitate care le permite acestora să-și afișeze corect disponibilitatea camerelor pe care le listează spre închiriere și în platforme precum AirBnB sau Booking.com. Acest lucru se face prin importul calendarelor de disponibilități din cele două platforme, robnb.ro actualizând automat disponibilitatea camerelor.

CITEȘTE ȘI: Dintre sute de motoare de căutare pentru cazare și zboruri ieftine pe care să îl alegem?

Rezervările sunt notificate către administratorii unităților de cazare prin SMS și email, astfel încât aceștia să aibă control asupra lor în timp real.

De asemenea, administratorii de unități de cazare pot jongla cu prețuri diferite de cazare pe zi, pe week-end sau pe anumite perioade, precum și cu oferte de tip Last Minute sau Early Booking.

De la lansarea sa, în 2017, și până în prezent, pe site s-au listat aproximativ 320 de unități de cazare și s-au înregistrat peste 615 de utilizatori activi, acțiuni ce nu au fost susținute de investiții în publicitate. Utilizatorii site-ului pot rezerva unitățile de cazare atât de pe site, cât și din aplicațiile mobile (Android & iOS).

Dezvoltatorii platformei estimează că, anual, în România, se înregistrează aproximativ 500.000 de cazări pe platformele online străine sau româneşti.

Alături de administratorii de unități de cazare de tip bed & breakfast organizatorii de tururi și experiențe își pot lista pe site-ul robnb.ro activitățile, dându-le posibilitatea celor interesați să vadă zilele în care mai sunt disponibile, precum și condițiile de participare. Cele mai multe experiențe listate pe site se încadrează în zona turismului de aventură, un produs românesc competitiv pe piețele europene și internaționale de turism alături de circuitele culturale, turismul în natură, spa și wellness, turismul rural și city break-uri. România, alături de Ungaria, Letonia și Armenia înregistrează creșteri semnificative alte turismului de aventură, contribuind la creșterea acestei nișe în Europa.

Chiar și localnicii își pot promova pe site obiectivele turistice sau punctele de atracție din localitatea în care locuiesc, site-ul devenind astfel un înlocuitor pentru clasicul ghid turistic, marele său avantaj fiind acela de a fi accesibil de pe mobil. Editorii de ghiduri turistice online trebuie să-și reconsidere abordarea din perspectiva apariției unor asemenea platforme.

CITEȘTE ȘI: Piața de tururi și experiențe din România devine din ce în ce mai dinamică

Valoarea investițiilor în acest proiect a ajuns până în acest moment la 40.000 de euro, 3 echipe internaționale lucrând pentru a ține site-ul activ.

În sezonul estival, cele mai căutate destinații pe site sunt stațiuni precum Costinești, Mamaia, Vama Veche, Constanța și Eforie Nord. În sezonul estival, apartamentele care se închiriază în regim de sharing accommodation reprezintă 20% din locuintele private din stațiunile și orasele de pe litoral. În timpul iernii, cele mai căutate destinații pe site sunt Sinaia, Predeal, Brașov, Maramureș și Moieciu.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Românii preferă destinații italiene pentru city break-uri

Next Article

Marketing turistic și branding de destinație în România

Related Posts
Total
0
Share