Accesorii de alimentare de luat în călătorii

charger, Aukey, USB

Ori de câte ori călătorești e obligatoriu să ai la tine câteva accesorii de alimentare care te vor ajuta să îți păstrezi tot timpul echipamentul electronic în funcțiune, fie că este vorba de smartphone, camera de fotografiat sau camera de acțiune, brățara fitness sau smartwatch-ul.

Am consolidat în acest articol scurte recomandări de accesorii de încărcare a diapozitivelor electronice, de la power bank-uri la stații de alimentare baterii și am expus motivele pentru care am ales produsele și care ar fi următoarele opțiuni atunci când consider că produsele se vor uza moral sau fizic. Ca de fiecare dată, sugestiile de produse pe care le folosești și care crezi că ar fi utile și altora sunt bine-venite în comentarii.

Baterii externe

trust, power bank, baterie externa

În materie de baterii externe folosesc 2 power bank-uri, suficient cât să-mi încarc smartphone-ul 6 zile la rând. OnePlus 5T-ul pe care îl am în prezent are o baterie de 3300 mhA, capacitate suficient de mare cât să îmi susțină activitățile de peste zi.

Opțiunile către care m-am orientat, un power bank A+ de 10.000 mAh și unul Trust de 12500 mAh, au fost justificate de prețul scăzut pentru A+ și notorietatea brandului pentru Trust. Power bank-ul A+ are încărcare rapidă pe ambele porturi, cu un output de 5V / 2.0A. Power bank-ul Trust are încărcare rapidă … doar pe un port, având un output de 5V / 2.1 A pe primul port și 5V / 1 A pe cel de-al doilea port. Da, da, Quick Charge 1.0, got it! 🙂

E cert că pentru smartphone-ul meu nu există un acumulator extern cu încărcare rapidă Dash Charge (5 V / 4 A), dar pe viitor intenționez să achiziționez un Anker de 20.000 mAh cu încărcare rapidă compatibil Qualcomm 3.0, smartphone-ul având integrată astfel de tehnologie. Tehnologia încorporată în smartphone controlează felul în care se face alimentarea acestuia, iar eu nu trebuie să-mi fac griji pentru asta.

Cumpără Anker de 20.000 mAh cu Quick Charge

Cabluri

Câteva cabluri extra față de cel al telefonului nu sunt niciodată în plus în kit-ul călătorului digital. Întotdeauna am la mine 2 cabluri în plus, unul USB type A la micro USB și unul USB type A la USB type C.

Ambele suportă și încărcare și transfer de date. Cablul de la Trust este plat și nu suportă încărcare rapidă, iar cel de la BlitzWolf este rotund îmbrăcat în nylon și suportă încărcare rapidă. Pe cel de la Trust îl folosesc să reîncarc cele două power bank-uri, iar pe cel de la BlitzWolf îl am ca backup în caz că rătăcesc cablul de încărcare al telefonului. Deși un brand chinezesc, Blitz Wolf face produse de calitate pe care ți le recomand fără ezitare. Le poți comanda din magazinele oficiale de pe site-urile chinezești, precum Alixepress.com, sau de pe site-urile din România.

Cabluri date USB type C Trust Cabluri date USB type C BlitzWolf

Adaptor priză universal

Adaptorul de priză universal sau ștecherul universal e obligatoriu atunci când călătorești în afara continentului european.

adaptor universal priza

Când am fost în York, Anglia, m-am grăbit ca fata mare la măritat și mi-am luat de la Altex un set de adaptoare nu foarte practice, întrucât … sunt separate pentru fiecare priză în parte și, împachetate, se transformă într-un cârnat polonez, adică deloc compact.

Cumpără adaptoare călătorii Goobay

adaptor universal priza

Apoi, în Kerala Blog Express, am primit un adaptor universal cu ștecher încorporate, compact, ușor de băgat și manipulat în bagajul de mână.

Niciunul dintre ele nu cred că are protecție pentru variațiile de tensiune, motiv pentru care urmăresc să achiziționez unul cu stabilizator și protecție la descărcări electrice, suprasarcină și variații de tensiune sau cu convertor de tensiune.
În funcție de cum vrei să-ți alimentezi dispozitivele, poți opta pentru un adaptor universal cu mufe USB sau cu adaptor pentru ștecherele europene.

Vezi adaptor priză 3P Skross  Vezi adaptor priză cu USB OTravel

Ștecher cu prize USB

charger, Aukey, USB

Pentru că niciodată nu există suficiente prize pentru gadgeturile pe care e posibil să le am la mine, mai ales în pensiunile din România, am optat pentru un ștecher cu 3 porturi USB. Am ales un Aukey cu 3 porturi USB cu output de 5V / 2.4 A, pe care îl pot folosi să încarc simultan un power bank, o brățară fitness și un aparat foto. Ștecherul are protecție AiPower, adică știe să fluctueze și să scoată între 2 și 2.4 A, în funcție de cât pot primi dispozitivele pe care le alimentezi.

Cumpără Aukey Universal Travel USB Charger

Prelungitor

Știu, ai să râzi, dar fix din motivul de mai sus un prelungitor s-ar putea să-și facă loc în bagaj, cel puțin pentru deplasările în țară. La un moment dat, am folosit un prelungitor ieftin de la Lidl, pe care apoi l-am donat bunicii mele, apoi l-am înlocuit cu ștecherul de mai sus. Dacă consideri că e mai util decât un ștecher cu porturi USB, orientează-te către un prelungitor cu protecție la supratensiune.

Cumpără prelungitor cu protecție la supratensiune

Stație de alimentare baterii

alimentare baterii, sanyo, eneloop

Deși 2019, e posibil să ai încă gadgeturi care funcționează pe bază de baterii alcaline, situație în care fie le schimbi odată consumate cu unele noi, fie folosești niște baterii reîncărcabile. În cele din urmă scenariu vei folosi o stație de alimentare baterii reîncărcabile. Singura recomandare pe care o pot face în această situație e să te orientezi către o stație de alimentare baterii cu ștecher rabatabil sau detașabil, lucru ce te va ajuta să-i găsești mai ușor loc în bagaj și să nu-ți faci griji că s-ar putea să se agațe, când e nevoie să o scoți (stația de alimentare, să ne înțelegem). Eu folosesc o stație de alimentare baterii de la Sanyo, pe care am achizitonat-o împreună cu 1 set de baterii reîncărcabile AAA Eneloop.

Evident, nu e musai să le cari pe toate după tine, ci după caz te limitezi la strictul necesar.

Tu ce folosești și recomanzi?

Total
1
Shares
5 comments
  1. Si eu sunt multumit de produsele BlitzWolf. Recomand si Nitecore, pentru lanterne si incarcatoare acumulatori de calitate.

    PS. Am incarcator fix la fel, insa mai nou am luat unul de la Xiaomi care face toti banii, are si QC3

    1. Văd că încărcătoarele acelea de acumulatori de la Nitecore sunt destul de compacte pentru a fi luate în bagaj când călătorești.
      Facem upgrade la nevoie și la încărcător. 🙂
      BTW, am văzut prin testele tale (trec prin blog săptămânal 🙂 ) imagini cu un tester USB. Ce anume folosești? Din ce-mi dau seama poate fi folosit și pentru testat baterii externe și cabluri sau greșesc?
      Mulțumesc pentru vizită și comentariu!

    2. Da, sunt destul de compacte. Recomand, merita toti banii, prelungesc durata de viata a acumulatorilor. Stii cand s-au incarcat sau daca sunt incarcati. Folosesc acest model de la PortaPow, nu stiu daca poate fi folosit si pentru cabluri (banuiesc ca da), eu l-am luat doar pentru incarcatoare si baterii extern. 😀

      Multumesc si eu pentru ca imi citesti blogul!

  2. Bune informații. Îmi lipsește doar adaptorul universal eventual cu protecție, mi-ai dat de lucru 😅
    Cât privește prelungitorul, când mă întorc din vacanță nici nu-l scot din bagaj, stă acolo împreună cu alte obiecte fără de care vacanțele zilelor noastre ar fi un calvar 😉 Mai ales că suntem doi cu n chestii uneori pe o singură prizăla cazare ! Of, omul modern !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Clever Taxi, devenită Clever, agregă și servicii de rent-a-car

Next Article
sighisoara, turn cu ceas

RoTravel Apps Index: review Sighișoara City App

Related Posts
Total
1
Share