RoTravel Apps Index. CityApp, soluția cu care Schubert & Franzke vrea să digitalizeze turismul din România

Cum administrațiile publice se arată din ce în ce mai deschise către soluții inovatoare în promovarea turistică și conectarea cetățenilor cu orașul în care locuiesc, am luat legătura cu dl. Carl Dabala, director de vânzări în cadrul Schubert & Franzke, și am obținut un interviu despre soluția CityApp, soluție de promovre turistică în mediul mobil adoptată de o serie de administrații publice din România.

O serie de articole despre produsele Schubert & Franzke poate fi urmărită pe calatoruldigital.ro. Printre cele mai active autorități publice în promovarea turistică în zona de mobil se numără cele din Predeal, Iași, Caransebeș sau Maramureș, toate alegând soluția CityApp în detrimentul altor soluții din piață.

Dl. Dabala a răspuns la o serie de întrebări menite să clarifice de ce soluția CityApp este o soluție atât de necesară într-o strategie de promovare turistică.

Cine sunteți și ce experiență anterioară aveți în colaborarea cu organizațiile din turism/administrațiile publice din România?

Schubert & Franzke Romania este o societate romano-austriaca, infiintata in 2005, cu sediul la Cluj Napoca. Societatea nostra este conducatoarea pietei de cartografie din Romania, oferind unui numar de peste 100 de localitati dar si celor 41 de Consilii Judetene, hartile online Map2Web, harti print, harti de perete, totemuri si panouri stradale. Centrele si birourile de informatii turistice sunt de asemenea parterii nostri, pentru acestea realizam diferite produse cartografice si de prezentare.

Ce probleme rezolvă soluția CityApp? Care este punctul ei forte?

CityApp este o aplicatie informativa care se adreseaza atat locuitorilor, cat si vizitatorilor unei localitati sau al unui judet. Aceasta aplicatie are avantajul ca poate fi modelata dupa dorinta si nevoile fiecarui client.

Urmăriți ca pe viitor să faceți aplicația mult mai interactivă (e.g. cumpărături de hărți turistice din aplicație sau orice alt serviciu, raportări evenimente etc.)?

CityApp este realizat dupa dorinta si necesitatea fiecarui client, un onlineshop putand fi oricand integrat, iar calendarul de evenimente este aproape nelipsit din structura unui CityApp. Pentru raportari evenimente am dezvoltat o alta aplicatie, care in curand va putea fi integrata in CityApp.

Ce tehnologii ați folosit?

Am folosit tehnologii de ultima generatie si permanent realizam update-uri pentru a oferi functionalitati suplimentare sugerate de utilizatori si care sa reflecte continutul administrat de autoritatile locale.

Care a fost investiția inițială în platforma ce stă la baza soluției CityApp?

Avand in vedere ca vorbim de o dezvoltare permanenta a unor produse corelate, nu putem indica cu exactitate o suma. Insa, ceea ce putem spune este ca de dezvoltare permanenta beneficiaza toate produsele din gama; toate aplicatiile sunt regenerate pentru a ingloba aceste modificari.

Care este modelul de business? Cum intenționați să monetizați aplicația? Și cel mai important … de ce credeți că aleg administrațiile publice să folosească soluția CityApp în detrimentul altor soluții din piață? Colaborați în baza unor licitații de atribuire a proiectelor de promovare turistică cerute de administrațiile publice sau în cadrul altor proiecte pro-bono?

CityApp este un produs care se adreseaza in deobste administartiilor locale sau judetene, Schubert & Franzke facand oferta financiara, care este apoi achizitionata de pe SICAP (SEAP). CityApp nu inlocuieste solutiile clasice de informare online, ci reprezinta o alternativa dinamica si moderna, de informare rapida a cetatenilor.

De ce folosiți în aplicație un API de Google Maps și nu vă folosiți de soluția map2web.eu?

CityApp este un produs relativ nou, in continua dezvoltare. In curand toate aplicatiile noatre vor folosi noile harti Map2Web.

Cum considerați că se prezintă agențiile de turism, unitățile de cazare, asociațiile de promovare și centrele de informare turistică, pe partea de mobile?

CityApp ofera posibilitatea tuturor acestor entitati sa se prezinte. Majoritatea sunt deja active in mediul online si saluta acesta noua posibilitate de promovare pe segmentul de mobile.

Ce impact credeți că vor avea asupra industriei turismului aplicațiile ce funcționează pe bază de sharing economy?

Apliacatiile au acum deja un impact major, majoritatea clientilor apeland aproape exclusiv la mijloace mobile de informare si comunicare.

Articolul face parte dintr-o serie de recenzii de aplicații mobile de turism și interviuri cu dezvoltatorii și beneficiarii aplicațiilor, RoTravel Apps Indexce urmărește să scoată în evidență piața de turism online în zona de mobile și promovarea aplicațiilor mobile de turism dedicate României.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
city break, europa

Idei de city break-uri în Europa

Next Article

Travel Mix va emite în format 4K

Related Posts
Total
0
Share