Cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Când ne gândim la concediul de peste an visăm la plaje exotice cu nisip fin, soare arzător și oferte all-inclusive, însă nu toată lumea râvnește la o vacanță în Turcia. Deși sunt uneori obositoare, călătoriile, unde poți descoperi o fărâmă de istorie, te poți plimba în tihnă prin rezervații naturale sau poți vizita monumente religioase în timp ce admiri peisaje ireale, sunt cele care te încarcă cu emoție, bună dispoziție și cunoștințe noi.

Pentru aceasta, te sfătuim să renunți la vacanțele în Antalya și să alegi cele mai frumoase locuri din România, căci se află la o aruncătură de băț și te reconectează cu originile tale.

Pornește la drum și alege să te oprești acolo unde a început totul – Țara Hațegului, tărâmul mitic al dacilor și locul în care istoria îți este pusă pe tavă, chiar la picioarele tale prin ruinele fortăreței Sarmizegetusa Regia. Aceasta a reprezentat capitala Daciei preromane și este o parte din povestea pe care trebuie să o afli despre strămoșii noștri. Descoperă bisericile de zid din Țara Hațegului, adevărate monumente medievale românești, precum Biserica din Ostrov, Biserica din Strei, datând din secolele XII-XIII. Alături de numeroasele situri culturale, parcurile naturale completează decorul și confirmă spusele prin care Țara Hațegului întrunește tot ce are Ardealul mai bun și mai frumos. Rezervația Biosferei din Parcul Național Retezat îți bucură privirea cu păduri alpine impresionante, bujori de munte și numeroase specii de animale, în timp ce Geoparcul Dinozaurilor uimește prin situl fosilier din Sânpetru, unde au fost descoperiți specii de dinozauri pitici, din vremea Cretacicului, când Țara Hațegului reprezenta o zonă insulară.

Pentru că și în România te poți răsfață ca la spa, alege să vizitezi zona Crișanei, unde tratamentele de la Băile Felix te vor relaxa pe deplin. Apa termală, o comoară din adâncul pământului, ce își are recunoscute efectele miraculoase încă din vremea Imperiului Roman, împreună cu masajul și sauna te vor determina să revii în cel mai nou parc acvatic – Aqua Park President. Vizitează orașul Oradea, aflat la câțiva kilometri, pentru a admira o arhitectură impresionantă, ce îmbină barocul cu elementele clasice, eclectice sau vieneze. Printre atracțiile principale se află Palatul Vulturul Negru, Biserica Ortodoxă cu Lună și Cetatea Oradea, un monument impresionant, utilizat chiar și în zilele noastre, despre care se spune că nu putea fi cucerit din cauza rețelelor vaste ce comunicau din subteran cu exteriorul. Dacă tot te afli în zonă, nu ocoli Aradul, orașul aflat pe ambele maluri ale Mureșului. Aici vei putea admira o arhitectură tip secesiunea vieneză, regăsită în cadrul atracțiilor turistice precum Palatul Kohn sau Palatul Bohuș, alături de impresionanta Biserică Roșie și de Complexul Muzeal Arad.

CITEȘTE ȘI: Interviurile RoTravel Apps Index. Partea nevăzută din spatele aplicațiilor de turism ce promovează România

Divinitatea își face simțită prezența în orice colț al țării, însă frumusețea Bucovinei și a mânăstirilor pictate este de neegalat. Punctul de referință în reprezintă albastrul de Voroneț, o culoare pe care nu poți surprinde la fel de bine cu niciun aparat foto performant și pe care o regăsești Mânăstirea Voroneț. Trebuie să te convingi te vibrația aparte a locului făcând o vizită la Mânăstirile Humor, Moldovița, Sucevița, Putna și Dragomirna. Descoperă tainele încondeierii ouălelor și admiră exponatele de la Muzeul omonim din Moldovița. Treci pragul casei din Ipotești, în care a copilărit Mihai Eminescu și bucură-te de mireasma bucatelor tradiționale de la Hanul Ancuței, inspirația celebrei cărți a lui Mihail Sadoveanu.

Periplul impresionant al României nu se poate sfârși fără Dobrogea și a sa perlă, Delta Dunării. Aici fauna și flora crează un tablou ce trebuie admirat măcar o dată în viață. Salcii ce răsar direct din apă, stufăriș, canale înguste prin care înaintezi cu barca către suprafețe întregi de apă acoperite cu nuferi, pe lângă care poți zări pelicani, lebede, cormorani. Cele peste 360 de specii de păsări, alături de mai bine de 45 de specii de pești, împreună cu mamifere, reptile și insecte formează o faună impresionantă. Rezervația Pădurea Letea împreună cu Limanele dobrogene (Complexul Razim-Sinoe) sunt adevărate comori pentru turiști, fiind arii protejate, ce fac parte din patrimoniul UNESCO. Puteti face un city break

Lecția de istorie este predată în zona Dobrogei printr-o vizită la cetățile din apropiere: Tropaeum Traiani din Adamclisi, Halmyris, din Murighiol, Enisala sau Histria. Zidurile lor te poartă în povești din trecut, cu oameni viteji și cotropitori.

Originile creștine sunt evidente dacă ajungi să vizitezi Peștera Sf. Andrei, loc de pelerinaj pentru cei care își doresc să se simtă mai aproape de divinitate.
Diversă, impresionantă, cu peisaje ce îți taie răsuflarea și te lasă pe gânduri, România este într-adevăr o destinație aparte, de care merită să profiți într-un city break pentru a-ți descoperi originile, a te încărca cu energie pozitivă și despre care să povestești alături de oamenii dragi.

CITEȘTE ȘI: Experience Bucharest și Experience Romania, promovare pozitivă cu buget redus pentru România în valoare de milioane de euro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Remus Vișan a fost numit director general în cadrul Go Travel-SunMedair Group

Next Article

Investiție de 300.000 de euro într-un serviciu de car sharing de la persoană la persoană

Related Posts
Total
0
Share