Aventurist, ghid turistic virtual și planificator de călătorie

Aventurist

Dacă faci parte dintre cei ce își planifică călătoriile în detaliu, află că te poți organiza meticulos cu Aventurist, un asistent virtual de călătorii pentru turiști, disponibil atât pe web, cât și pe mobil.

Am testat aplicația mobilă, iar tu poți concluziona dacă este sau nu un instrument util pentru planificarea călătoriilor tale.

Asistentul virtual are două funcții principale: ghid turistic virtual și planificator de călătorie. Practic, atât timp cât călătorești în România, ar trebui să găsești în aplicație puncte de interes turistic cu descriere, poziționare și secțiune de evaluare, dar și un planificator de călătorii, mai exact un instrument ce te ajută să grupezi mai multe puncte de interes turistic într-un itinerariu pe intervale orare și zile. Dacă ești unul/una dintre cei/cele ce-și printează informații despre obiective și trasee, aplicația te va ajuta să salvezi și mai mulți copaci decât salvezi de obicei.

Poți începe navigarea în aplicație prin alegerea destinației turistice din meniul Destinații, apoi a punctelor de interes, evenimentelor sau itinerariilor. Sau poți sări direct la oricare dintre aceste secțiuni.

Pentru început, obiectivele turistice, activitățile și serviciile listate în aplicație sunt validate împreună cu Centrele de Informare Turistică din România, acestea fiind transformate în experiențe extraordinare de călătorie pentru utilizatori.

Așadar, dacă pașii te poartă în oricare din orașele Sinaia, Cluj, Târgu Secuiesc, Hunedoara, Petroșani, Zărnești, Moldova Nouă, Pitești, Uricani-Hunedoara, Dâmbovicioara, Măcin, Târgu Neamț, Zalău, Dorohoi, Țara Lăpușului, Eforie Nord, Giurgiu, Câmpina, fii sigur că informațiile sunt verificate.

Cu toate acestea, persoanal, simt nevoia să am în aplicație opțiunea de a adăuga puncte de interes eu însumi, cu o scurtă descriere, de obicei detalii despre vizitare, și adresă. Acestea ar putea rămâne vizibile doar mie ca utilizator, timp în care ar putea intra pe o listă de validare, astfel încât să fie făcute publice pentru toți utilizatorii aplicației. Așa cum spun inclusiv dezvoltatorii aplicației, multe ore sunt alocate documentării călătoriilor pe diverse site, zeci de obicei, ceea duce la nevoia centralizării informației căutate, nevoie ce ar putea fi foarte bine acoperită de această aplicație.

Vizualizare și alocare pe itinerarii puncte de interes

Ce mi se pare mișto e faptul că în aplicație există opțiunea pentru tururi și itinerarii, o opțiune care te-ar putea ajuta să urmezi fix traseele turistice propuse de cei responsabili cu promovarea turismului. Pentru București și Cluj eu nu am găsit încă rezultate.

O altă opțiune te lasă să cauți evenimente în destinația în care te afli, de conținut mai e nevoie. Și asta ar putea fi una dintre opțiunile care ar putea ține utilizatorii în aplicație, pentru că Google nu are încă un centralizator de evenimente cu care să îndepărteze utilizatorii de produsele de nișă. Evident, odată ce aplicația ar lista conținut, ți-ai putea selecta tipul de eveniment pe care ți l-ai dori.

Așa cum spuneam mai sus, poți adăuga orice obiectiv turistic unui itinerariu personal, pe care-l poți salva în propriile trasee. Îți poți planifica în amănunt vizitarea obiectivelor turistice alocând timpul necesar pentru vizitare, dar și distanța maximă de parcurs într-o zi pentru un traseu.

Adăugarea de puncte de interes la un itinerariu

Sper ca informația să-ți fi fost utilă, așa că nu-mi rămâne decât să te invit să testezi aplicația și să-mi spui apoi ce părere ai.

Desfășurător itinerariu

Articolul face parte dintr-o serie de recenzii de aplicații mobile de turism și interviuri cu dezvoltatorii și beneficiarii aplicațiilor, RoTravel Apps Indexce urmărește să scoată în evidență piața de turism online în zona de mobile și promovarea aplicațiilor mobile de turism dedicate României.

Total
0
Shares
4 comments
  1. Mulțumesc pentru informație! Inițiativa mi se pare interesantă și tare mi-aș dori să funcționeze brici, dar la cum știu eu că lucrează Centrele de Informare Turistică din România… m-aș cam mira….

    1. Vom vedea cum merg lucrurile în interviul pe care intenționez să-l public pe turism20.ro, dacă dezvoltatorii aplicației îi vor da curs.

  2. Aplicatia are potential mare, dar cred ca mai are nevoie de parteneriate si de timp ca sa ajunga la o forma mai ok. Imi place ca poti vedea din prima pretul pt intrare. La fel, informatiile oferite in descriere sunt foarte utile – ex. timpul estimat vizitei. Sunt totusi destul de putine locuri acoperite. Ar merge totodata integrate niste tururi, dupa cum ziceai si tu. Cheia succesului poate e sa combini mai multe aplicatii. In orice caz, in momentul de fata pentru mine Questo este cea mai tare aplicatie de travel. Geniala ideea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Wildventure Romania: de la site de recomandări locuri unice de cazare, la platformă de rezervări

Next Article
momondo, plan calatorii, avion, apus, vacanta

Jayride, agregator de transferuri la și de la aeroport, și-a început operațiunile în România

Related Posts
Total
0
Share