Review de călător: NAVITEL T757 LTE

NAVITEL T757 LTE, navitel, navigator gps

Pe drumul nostru spre și dinspre Cluj-Napoca am fost asistați la condus și de tableta NAVITEL T757 LTE, o tabletă gândită pentru orientare la volan, ceea ce înseamnă că are instalat implicit un software de navigație, respectiv Navitel Navigator. Software-ul de navigare oferă suport conducătorilor auto prin indicații vocale la fiecare intersecție, alerte SPEEDCAM și multiple criterii de căutare în 43 de hărți pentru Europa plus Rusia, Ucraina, Belarus și Kazahstan.

NAVITEL T757 LTE rulează pe sistem de operare Android 8.1 și are acces la sistemele GPS (SUA) și GLONASS (Rusia) de navigație prin satelit.

Navigator GPS NAVITEL T757 LTE cu suport pentru parbriz
Sistem de operare: Android 8.1
CPU: MTK8735W Cortex-A53
Frecvență CPU: 1.3 GHz
Spațiu de stocare: 16 GB
Memorie RAM: 2 GB
Carduri SD: pana la 128 GB
Capacitatea bateriei: 2500 mAh

Primul lucru care te va bucura, mai ales dacă știi modelul Navitel T500 3G, e legat de faptul că tableta NAVITEL T757 LTE vine cu suport de parbriz, ceea ce te scutește de o cheltuială în plus.

Apoi, tot în comparație cu modelul T500 3G, este mult mai bine construită, capacul de pe spate fiind dintr-un plastic mult mai bine finisat, deci mai plăcut la atingere, la finisajele muchiilor acordându-se mai multă atenție. Ecranul și carcasa de pe spate sunt despărțite de o ramă de metal.

Mufa jack a rămas pe latura din partea de sus a tabletei, zonă unde se regăsește și camera foto. Tot aici, mascate de un capac ce se separă de restul carcasei, se găsesc și sloturile pentru SIM-uri și cel pentru un card microSD de până la 128 GB. Da, ai citit bine, tableta este dual SIM.

Sloturi pentru cardul microSD și SIM-uri

Apropos de camera foto, n-am insistat foarte tare pe ea, dar de curiozitate am făcut o poză în interiorul Minei Turda. E clară treaba că ai nevoie de lumină bună dacă vrei poze cât de cât decente.

Mostră imagine capturată cu camera de pe NAVITEL T757 LTE, Salina Turda

Că tot am amintit de ecran, acesta este un ecran IPS de 7 inch, din sticla 2.5D (cu marginile rotunjite, vezi și remarca legată de îmbinări între carcasă și ecran), ceea ce face ca imaginea să rămână clară, indiferent de unghiul de vizualizare. Ce nu a luat în calcul producătorul e faptul că acesta trebuia să fie mat pentru a nu reflecta lumina. Când folosești tableta pentru navigare, ecranul glossy nu-ți este de ajutor, indiferent din ce unghi l-ai privi.

În materie de conectivitate, cu NAVITEL T757 LTE poți opta pentru modulul LTE 4G, pentru conexiunea via Bluetooth sau pentru conectarea prin Wi-Fi.

Având în vedere scopul pentru care a fost gândită tableta, trebuie să fac o remarcă și asupra software-ului Navitel Navigator preinstalat pe tabletă. Din când în când, te trezești cu notificări cum că te-ai abătut de la traseu, traseul evidențiat pe hartă mergând … în bălării, chiar și când eram pe autostrada București – Pitești. Menționez că am folosit tableta atât în mod offline, cu hărțile navigatorului actualizate la zi, dar și cu conexiune Wi-Fi, tethering de pe telefon, și am observat același comportament. Nu sunt specialist, dar nu cred că o conexiune GSM ar elimina acest neajuns. Până la urmă e vorba de conexiunea cu sistemele GPS … sau poate chiar un bug în aplicația Navitel Navigator. Pe dispozitivul dedicat Navitel E500 n-am întâmpinat această anomalie.

Pe ecranul principal ai deja shortcut-uri, fie direct către harta Navitel, fie către secțiunea de definire a rutei din aplicația Navitel Navigator sau direcționări către rute prestabilite pentru adrese favorite (acasă și birou). În timpul mersului, poți semnala în aplicație incidente în trafic, la fel ca și în Waze.

Am lăsat poza de mai jos cu reflexii pentru a se înțelege mai bine de ce este nevoie de un ecran antiglare. În timpul condusului contează foarte mult acest aspect.

Ecranul de start al tabletei NAVITEL T757 LTE cu shortcut-urile Navitel Navigator

Pe tabletă mai sunt instalate aplicațiile din suita Google. Eu am mai folosit tableta să urmăresc clipuri pe YouTube; la 30 de minute de vizionări s-a dus din baterie aproximativ 30%. Redarea clipurilor video e sacadată și limitată la o rezoluție de maxim 720px.

În modul navigare, tableta are o autonomie de peste 4 ore, iar când vine vorba de utilizare normală bateria (2500 mAh) ține până la 8 ore. După aproximativ 3 ore de utilizare pentru navigare, tableta a mai trecut și prin testul de stres al copilului … încă vreo 2 ore. Din acest punct de vedere, NAVITEL T757 LTE este mult peste T500 3G, care pierdea baterie mult peste așteptări inclusiv în modul standby. Nu este cazul aici, în 24 de ore de standby, NAVITEL T757 LTE a pierdut doar 5% din baterie.

Alimentarea tabletei se face cu un cablu USB A la micro USB, ce poate fi mufat inclusiv la un încărcător de priză. Încărcarea direct la priză se face în 3 ore, cea din laptop sau din priza mașinii în vreo 5 ore.

Ștecher alimentare NAVITEL T757 LTE

Găsești tablete cu navigație GPS la eMag, la prețul de 560 de lei, sau la cel.ro, la prețul de 544 de lei (prețurile pot varia la momentul citirii acestui articol).

Total
1
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Podul Koliyu Ficheto, Dreanovo

Biletele de avion, cele mai cerute produse din portofoliile agențiilor de turism online

Next Article

În 2018, vânzările online de asigurări de călătorie Gothaer au înregistrat o creștere de peste 56%

Related Posts
Total
1
Share