Review duș solar Countryside pentru camping și grătar

dus solar

Cum sunt conectat la ofertele retailerilor din zonă, mi-a atras atenția acum vreo câteva săptămâni un duș solar pentru camping, la un preț de două beri hipsterești cumpărate din supermarket. Doar 17 lei. Mi-am zis că i-ar sta bine în kit-ul de supraviețuire, așa că, pe final de săptămână tematică, am luat dușul solar Countryside de la Kaufland.

N-aveam o nevoie imediată, dar la banii ăștia era păcat să nu-i găsesc o utilitate imediată. Și i-am găsit: opțiune de spălat pe mâini la grătar. 😂

L-am testat atât în timpul activității de învârtit cărnuri pe grătar afară, în curte, cât și într-o ieșire la picnic în zona Baraj Paltinu de pe Valea Doftanei.

Dușul solar de la Countryside e ca un sac de plastic, mai exact PVC (policlorura de vinil), ce poate ține până la 25 litri de apă, cu dimensiunile 42.5 x 76 cm. Ca și accesorii vine cu un furtun flexibil cu o pară de duș de plastic, fix ca cele de la stropitorile de jucărie, o bucată de țeavă de vreo 20 de centimetri și o sfoară de nailon cu cârlig de plastic.

De alimentat se alimentează printr-un orificiu rotund cu dop cauciucat plasat pe partea transparentă a dușului. Apa curge din el printr-un robinet de plastic plasat pe partea neagră a dușului, dar în partea de jos. Pe partea neagră are inclusiv o scală de temperatură, un termometru simplist ce arată temperatura apei, scală ce încet încet își răcește relația cu dușul (adică se dezlipește).

Dușul funcționează sub acțiunea gravitației. L-am ținut agățat între 3 și 10 ore, fie de ramura unui copac din curte, fie de un foișor din zona de picnic de la Paltinu, umplut la 60-70% din capacitate. Mânerul dușului nu a dat semne de oboseală. Da, este elastic, se întinde, dar revine la forma inițială după detensionare. În timpul picnicului, apa a urcat până la 34 de grade Celsius, dușul fiind poziționat direct în bătaia soarelui. Zice producătorul că apa din sacul de plastic poate ajunge și până la 55 de grade Celsius.

Un alt test la care l-am suspus a fost acela de a-și verifica rezistența la rostogoliri, smunceli, hopuri, plin fiind. L-am umplut cu apă, l-am pus în portbagaj pe masa de camping pliată (nu neapărat un plan drept), ancorat de una din urechile dedicate plasei de bagaje din portbagajul Skodei. Evident, după atâtea curbe luate și hopuri, s-a rostogolit, a alunecat de pe masă și s-a blocat între aceasta și aripa mașinii. Cum la rostogolire s-a poziționat cu partea cu orificiul de alimentare în jos, din cauza presiunii creată de înghesuire, dopul s-a deformat și a curs puțină apă. Nimic serios. În rest, deși a existat un risc mare de ciupire, nu s-a întâmplat nimic cu dușul solar. A trecut testul celor 110 km de bâltâcâieli cu succes.

Concluzia: 17 lei cheltuiți corect. Așa că dacă ești genul care doarme și își petrece drumul pe coclauri, e de luat în calcul pentru a completa echipamentul de camping.

M-am uitat să văd la ce alte prețuri găsesc tipul ăsta de duș portabil și am remarcat variații destul de mari pentru același tip de produs.

Dus solar Bo-Camp Rezervor apă Quechua

Dacă ai sugestii sau păreri despre astfel de produse, lasă-le în comentarii.

Total
3
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Certificat digital UE de vaccinare

Tot ce trebuie să știi despre certificatul digital UE de vaccinare

Next Article
Lada frigorifica portabila auto

Review ladă frigorifică electrică Icego 30L

Related Posts
Total
3
Share