Zile însorite cu mare bălăceală la Magic Place Aqua Park Crângași

Magic Place Aqua Park Crangasi
Magic Place Aqua Park Crangasi

Magic Place Aqua Park Crângași este soluția pentru o vară pe distracție la tine în oraș, mai ales dacă dai cu ștampila de vot prin secțiile de votare de prin Crângași, Giulești sau Militari. De oriunde ai fi, taxa de acces te va face să te simți ca la orice piscină de fițe din București.

Dacă în verile de început de secol XIX, locuitorii zonei se scăldau în apele gălbui ale Dâmboviței, în ultima decadă a secolului aceștia au avut ocazia să o facă în ștrandul construit odată cu Lacul Morii și amenajările hidrotehnice ale malurilor Dâmboviței, Ștrandul Dâmbovița/Ștrandul Crângași.

În verile copilăriei mele, gradul de ocupare al ștrandului era prognoza meteo pentru mine. Cu cât îl vedeam mai plin de pe geam, îmi dădeam seama cam cât de liber la distracție permite vremea. Dacă nu mergeam pe ștrand, aveam tot timpul lacul aproape, cu intrare liberă.

Acum, ca tot omul, mă holbez în telefon sau caut vreun link, ceva, ca să-mi dau seama de vreme, să nu care cumva să vină vreun norișor să-mi strice buna-dispoziție.

Am revenit pe ștrandul copilărie mele, acum cunoscut ca Magic Place Aqua Park Crângași, anul trecut, într-un weekend pe final de iulie. L-am găsit schimbat în bine, cu bazinele cu apă limpede, tobogane noi, locuri de joacă și bazine pentru copii, terasă cu grătar și toate cele. Poate publicul nu e cel mai select din oraș, dar ce-am văzut pe acolo ca amenajări este peste așteptări pentru un ștrand de cartier.

Tarife de acces la Magic Place Aqua Park Crângași

Am plătit vreo 50-60 de lei intrarea de adult și vreo 40 de lei pentru copil. Pentru sezonul 2022 accesul pentru un adult costă 45 de lei în cursul săptămânii și 65 de lei în weekend. Accesul unui copil costă 40 de lei în cursul săptămânii și 50 de lei în weekend.

Cum, pesemne, mulți erau prin vacanțe prin afara țării, am avut norocul de mai puțină aglomerație, ceea ce a fost pe placul nostru.

Dacă prin anii ’90 se făcea coadă la sărit gardul, azi singurele cozi pe care le mai vezi sunt la grătar sau la beachbar-uri și asta mai ales în intervalele orare în care oamenii iau, de obicei, masa. La intrare primești brățară de acces, brățară pe care o folosești doar ca să treci de turnicheți, în rest poți da cu cardul sau arunca cu cash pe la gherete.

Facilități Magic Place Aqua Park Crângași

Întins pe 7 hectare de teren, ștrandul poate acomoda până la 5000 de doritori de băi de soare, de bălăceală, de aruncat cu privirea sau, la modul general, de distracție.

Bazine de înot, tobogane și plaje cu șezlonguri

Dacă ești cu înotul, ai la dispoziție un bazin semiolimpic cu culoare, precum și unul de relaxare cu adâncime variabilă.

Dacă vrei să-ți vindeci dorul de mare, ai la dispoziție un bazin cu valuri, singurul funcțional din București. Cel nefuncțional, foarte popular în anii ’70-’80, primul din Europa la vremea lui, e în curtea hotelului Lido.

Bazin semiolimpic
Bazin semiolimpic și tobogane acvatice la Magic Place Crângași

Adrenalină? Toboganele cu apă sunt atracția principală pentru copii de toate vârstele și adulți deopotrivă.

S. a fost fericit că a putut să se dea în voie pe toboganele cu apă și nu cred că i-a scăpat vreunul, indiferent de gradul de dificultate. M-am întrecut cu el și în cele spiralate și în cele paralele fără pretenții. Atenție la distanța de start între oameni, adrenalina și prostia fac casă bună câteodată. Nu sta la capătul toboganului mai mult decât e cazul. Nu știi ce bombă vine peste tine.

Copiii au un bazin dedicat, cu ciuperci plângătoare și mini-tobogane în mijlocul bazinului.

bazin copii
Bazinul pentru copii de la Magic Place Crângași

Dacă vrei acțiune adevărată și nu doar sărutul ei pe pielea ta … autobronzant :), te poți amesteca între mușchi, tatuaje și bikini îndrăzneți (îmi pare rău dacă ai alte experiențe, eu îți spun aici ceea ce ar fi ideal) pe plaja artificială, te poți pitula ca pitpalacul printre arbuști și decorul vegetal al ștrandului sau te poți alinia, militărește, pe unul din șezlongurile gratuite de oriunde sunt ele plasate. La cum sunt organizate, poți socializa foarte repede cu vecinii de plajă.

CITEȘTE ȘI: Kit complet de mers la plajă

Există și un mic loc de joacă pentru copii în apropiere de zona de food&drinks, dar d-lui Borcea nu i-au mai ajuns banii și de investiții aici, după numeroasele sale aventuri.

Când foame îți dă ghes, știu că vei recidiva … la coadă

Setea ți-o potolești la beachbar-ul dintre piscine cu aproximativ 10 lei, foamea o calmezi la zona de barbeque pentru vreo 30 de lei de om, în compania vreunui grătaragiu transpirat cu prosopul pe după gât, sau, dacă nu ajungi până acolo, ai la dispoziție zona de food&drinks, o zonă de gherete de lângă bazinul copiilor. Găsești inclusiv hamsii cu usturoi aici, pe care le poți gusta chiar între șezlonguri fără ca vecinii să facă gât că-i ademenești cu mirosul de usturoi.

Evenimente de weekend la Magic Place Aqua Park Crângași

Din ce am înțeles și am experimentat la fața locului, cam weekend de weekend ștrandul găzduiește evenimente live cu DJ și artiști invitați. Eu am nimerit ceva trupă populară prin anii 90, muzică pop, reinterpretări etc.

Care-i ratingul tău?

Acum, tu te distrezi pe aici, dar nu știu cum se distrează ăia din blocurile cu deschidere spre ștrand. 🙂 Dacă aș fi patron de firmă de optică sportivă și outdoor, aș face niște reclame fb targetate geografic pentru a vedea câți pasionați de birdwatching sunt pe acolo.

Distracția ta poate fi îngrădită inclusiv de străpungerea Ciurel, capul de pod promovat de domnul acela pachet de mușchi ca mare realizare a administrației firea.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit aici, află că te poți bucura de aceleași condiții inclusiv în Drumul Taberei, la Magic Summer Waves Moghioroș (am citit că pe acolo e mai pe bogăție decât în Crângași, piscina pentru copii are tematică cu pirați).

Pe unde altundeva prin București te-ai mințit că nu arunci așa de mulți bani pe mersul la ștrandurile anilor 2020?

Total
0
Shares
4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Promenada Lacul Morii

Scurtă vizită pe Promenada Lacul Morii

Next Article
Vola Flex

Vola Flex permite pasagerilor să anuleze rezervări fără motiv întemeiat

Related Posts
Total
0
Share