Planifică-ți itinerarul de vacanță cu Uber Călătorii

Uber Călătorii

Uber Călătorii sau Uber Travel este un serviciu Uber, lansat nu cu mult timp în urmă, ce îți permite să-ți planifici în avans transferurile între punctele de interes din cadrul călătorii tale.

Practic, ce nu a reușit Google Trips să facă, vrea Uber să rezolve la o scară mult mai mică.

Pentru a putea face acest lucru, aplicația are nevoie de acces la contul tău de email. Odată accesul permis, aplicația va scana după mailurile de confirmări pentru cazări, închirieri de mașini sau intrări în puncte de interes, precum restaurante sau alte obiective de interes din programul tău în destinație.

Astfel, aplicația va putea să îți sugereze transferuri Uber între aeroport și hotel, între hotel și restaurant sau hotel și aeroport și așa mai departe. Evident, condiția este ca Uber să opereze în destinația respectivă.

De asemenea, orice transfer din itinerariul tău poate fi rezervat cu până la 30 de zile înainte de data călătoriei. Acolo unde este aplicabil, poți obține un cashback de până la 10% în Uber Cash.

UberDiscount de 10 lei la prima cursă Uber

De menționat că pentru preluările de la aeroport și transferurile către aeroport planificate, Uber monitorizează orarul zborurilor și ajustează ora de preluare în funcție de acesta.

Uber nu îți scanează mailul după confirmări de rezervare de capul său ci în parteneriat cu AwardWallet. Mai zic ei în TOS-ul aplicației că emailurile non-călătorii nu sunt în scop pentru ei.

În UK, Uber integrează transportul cu autobuzul, cu trenul și transferuri cu barca. În US, Uber pune la dispoziția utilizatorilor Uber Explore, serviciu prin intermediul căruia utilizatorii își pot face rezervări la restaurant (integrare cu Open Table) sau pot opta pentru tururi și activități (integrare cu Viator). Evident, nu lipsește opțiunea de Book a Ride către adresa precompletată în pagina restaurantului sau a experienței.

Cum or să dispară agențiile de turism din cauza Uber Călătorii

Deci, da, agențiile de turism or să rămână fără clienți din cauza Uber Călătorii, așa cum au rămas fără clienți și după apariția Carrefour Voiaj, Lidl Tour, Selgros Travel, Revolut Sejururi sau mai știu eu ce alte servicii inovatoare pe hârtie, dar mai practice decât orice vizită în agenție. Eu am auzit doar supoziții, nimic concret despre faptul că clienții agențiilor aleg să se orienteze către servicii cu mai puțină interacțiune umană.

CITEȘTE ȘI: 87% dintre călătorii români preferă să-și organizeze vacanța pe cont propriu și doar 13% apelează la agențiile de turism

Glumesc, dar cum toată lumea e fiartă pe travel, mai ales acum când sunt 2 ani de recuperat într-unul singur cu orice preț, e imposibil să nu apară astfel de reacții.

Ce nu înțeleg agențiile e faptul că vorbim de o împărțire a clienților între mai multe tipuri de business-uri. Cine a intrat în agenția de turism până acum, va intra și de acum încolo. Cine a fugit cu codrul de pâine de la gura agențiilor către booking.com, Revolut Sejururi, Uber Travel etc., e posibil să se întoarcă către agențiile de turism și aici e treaba agențiilor cum aplică taxa de consultanță pentru clienții obraznici.

CITEȘTE ȘI: Technology by itself it’s not an experience

Iar cine își cunoaște drepturile de pasager european va folosi servicii out of the box pentru a-și rezolva nevoi specifice de călătorie.

Concurență neloială? Eu zic că nu. Să zicem că Uber va vinde vacanțe și bilete de avion de la booking.com și kiwi.com. Ambele sunt înregistrate ca OTA pe unde au fost ele fondate, Uber doar le împinge conținutul sub nasul potențialilor clienți ce sunt interesați în primă instanță de ride-sharing. Serviciile de ride-sharing vor fi plătite la Uber, restul serviciilor direct la furnizor.

Bun, mai facem un pas în direcția progresului și spunem că Uber încasează direct contravaloarea și acestor servicii. Nu cred că va face asta fără o acoperire legală în oricare din țările în care operează.

Eu cred că, de fapt, problema nu e că vinde/va vinde servicii turistice, ci că va avea tracțiune pentru că se folosește de tehnologie, ceea ce majoritatea agențiilor de turism din România nu-și permit la nivelul la care tehnologia asigură și marginile, nu numai nevoile de business ale acestora și trendurile pieței. Rămâne de văzut dacă tracțiunea va fi dată și de prețul cel mai mic.

CITEȘTE ȘI: Soluții de tehnologizare și digitalizare post-COVID-19 pentru afacerile de turism din România

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Trenul metropolitan spre Aeroportul Otopeni, 1 milion de călători mai târziu

Next Article
Bicicleta MTB Devron Riddle M3.7 (2022)

Adevărul despre Devron Riddle este că ...

Related Posts
Total
0
Share