Info utile pentru vacanțe în Albena, Bulgaria: rezervări, asigurări, taxe drum, parcări

Info utile pentru vacanțe în Albena, Bulgaria

Vacanțele în Albena, Bulgaria, resortul bulgăresc aflat la doar 300 de km de București, presupun o minimă organizare în ceea ce privește rezervările, asigurările de călătorie, taxele de drum și parcările în stațiune.

Găsești mai jos informații utile despre fiecare în parte.

Rezervări vacanțe Bulgaria

Cum de această dată am ales să ne organizăm singuri vacanța (primele 2 dați am venit ca parte a unor grupuri organizate), ne-am achiziționat pachetul de sejur de pe site-ul directbooking.ro.

Am trimis cererea de rezervare, operarorul a confirmat disponibilitatea cu furnizorul, apoi am plătit online un avans direct din aplicația lor. După plata avansului ni s-a confirmat ferm rezervarea și asta a fost. Sunt șanse extrem de mici ca după ce ai plătit tu avansul să fi confirmat alt revânzător o rezervare pentru aceeași cameră ca și tine și tu să rămâi pe lângă. Nu-ți ia nimeni banii, îi primești înapoi, nu e nicio țeapă.

CITEȘTE ȘI: Informații despre situl de rezervări online directbooking.ro

Evident, tu ești liber să folosești serviciile oricărei agenții de turism online dorești, eu doar ți-am expus experiența mea cu directbooking.ro.

Asigurări de călătorie

Odată cu pachetul de sejur, am ales și o asigurare de călătorie medicală + STORNO pentru a fi acoperiți în cazul unor evenimente neprevăzute, inclusiv anularea călătoriei.

CITEȘTE ȘI: Asigurarea de călătorie: asigurarea medicală, STORNO, asigurarea împotriva insolvenței

Asigurarea a făcut parte din pachetul de servicii pe care l-am contractat la directbooking.ro și a fost emisă după confirmarea fermă a rezervării (după plata avansului).

Încheie o poliță de asigurare de călătorie

Pentru orice eventualitate ne-am luat cu noi și cardurile europene de sănătate. Îl poți cere online de aici.

Taxe de drum, asistență rutieră, info trafic

Vinieta Bulagaria

Ca să poți circula (cu mașina) pe drumurile din Bulgaria trebuie să plătești o taxă de drum în valoare de 13 leva. Poți achiziționa vinieta lor în vamă sau online, pe bgtoll.bg.

Eu am ales varianta online, am introdus țara de origine a mașinii, numărul de înmatriculare și perioada călătoriei, după care am fost redirecționat către pagina de plată, unde am plătit online cu cardul Revolut. Am schimbat lei în leva prin Revolut, am selectat contul în leva ca și cont activ pentru cardul Revolut și am plătit online cu cardul Revolut.

Înregistrează-te în Revolut App

După confirmarea plății, care se face instant, am primit o chitanță pe care am printat-o. Deși site-ul are o variantă în limba română, în momentul în care demarezi procesul de achiziție a vinetei tot în versiunea în bulgară ajungi. Eu m-am descurcat cu traducerea automată din browser.

Mai există o variantă online la un revânzător autorizat, unde la prețul mai sus menționat se adaugă un adaos. Am auzit povești cum că ăla ar fi mai bun, că la ăla se transmite nr. mașinii mai repede în sistemul de monitorizare etc. Un singur API deservește și bgtoll.bg și revânzătorul, API care funcționează la fel indiferent de sursa în care este integrat. Așadar, astea sunt povești.

Asistență rutieră România și Europa

Pentru că nu sunt nici mecanic, nici electrician auto, iar faza cu să de dăm jos și să urcăm iar poate o ia e valabilă doar în bancuri, am zis să fim asigurați în cazul vreunui incident neprevăzut cu mașina. Am achiziționat un card de asistență rutieră internațională pentru o perioadă de 15 zile. Asta pe lângă RCA-ul în termen.

Alege un pachet de asistență rutieră Europa

De asemenea, pentru călătoriile în interiorul țării am optat pentru un pachet de asistență rutieră pe o perioadă de 1 an. Pachetul include, în mare, depanare, tractare, parcare și cazare în caz de incident auto.

Alege un pachet de asistență rutieră Romania

Info trafic Bulgaria

În privință traficului, ne-am documentat începând cu serviciul de monitorizare trafic în punctele de ieșire din țară și apoi din sursa pusă la dispoziție de autoritățile bulgărești.

Am optat să ieșim prin vama Negru Vodă, unde timpul de așteptare era estimat la 50 min. Nu a fost cazul, cred că se aplică la camioane, în cazul turismelor cred am așteptat maxim 2 minute cu tot cu verificarea documentelor.

Primii 15 km după vamă, în Bulgaria, sunt într-o stare jalnică, așa că ai grijă cum conduci.

La întoarcere Waze-ul ne-a luat pe varianta Dobrici cu ieșire din Bulgaria pe la Silistra. Foarte prost drumul de la Albena până la Stefanovo (drum în lucru), vreo 20 de km. Undei mai pui că e și zonă de deal.

Dacă e nevoie să alimentezi în Bulgaria, îți pot spune că pe traseele urmate de noi am văzut prețuri la benzină între 2.57 (în special la benzinăriile de prin sate) și 2.68 leva.

La Silistra norocul ne-a cam părăsit. 2h am asteptat să trecem de vamă, asta din cauza micului trafic de țigări. Grupuri de câte 15-20 de inși treceu pe jos din România, luau fiecare câte 2-3 baxuri de țigări de la bulgari și treceau înapoi în România pe jos. Vameșii bulgari erau ocupați cu verificarea ăstora în defavoarea celor care așteptau în coada de mașini. Dacă mai iei în calcul și șmecherii cu nr. de București, care aveau locuința la câteva minute de vamă și se băgau în față …

Trecerea cu bacul de la Ostrov la Călărași ne-a costat 65 lei, un autoturism și 3 persoane. Traversările se fac din 15 în 15 minute.

Parcare Albena, Bulgaria

Accesul în Albena, Bulgaria se face exclusiv în baza unui tichet de parcare, eliberat la intrarea în stațiune.

Tichetul are imprimat pe el numărul mașinii, data și ora la care s-a făcut intearea în stațiune și un cod QR.

În Albena, zonele de parcare sunt clasificate în 4 categorii: gratuite, zonele limitrofe stațiunii (stațiile de autobuz), zona albastră (în stațiune dar nu central) și zona verde (central și aproape de plajă).

Imediat ce ai trecut de bariera de acces în stațiune, ai la dispoziție parcări în zona albastră. Primele 30 de minute de la intrare sunt gratuite și poți ieși fără să plătești. Cele 30 de minute gratuite se aplică inclusiv parcărilor din zona verde.

În parcările din zona verde ajungi direct din zona albastră, dar validezi tichetul de parcare la încă un rând de bariere.

Dacă ești genul care face tururi cu mașina personală prin împrejurimile Albenei, poți cere la recepția hotelului la care ești cazat un card magnetic care îți permite intrări și ieșiri multiple.

La finalul sejurului ai 3 opțiuni de plată a parcării: plata cu cardul online prin scanarea codului QR de pe ticketul de parcare, plata la automatul de plată a parcării tot prin scanarea codului QR, cu cardul sau cash sau plata la recepția hotelului la care ești cazat.

Eu am plătit cu cardul online și totul a decrus bine. Am putut ieși din stațiune.

Noi am avut intrarea într-o duminică, zi în care stațiunea geme de mașini și am dat câteva ture printr-un labirint de mașini din parcarea B1 din zona albastră până să găsim un loc liber. În restul săptămânii, parcarea e aerisită. Succes dacă îți dorești calul tras direct lângă han.

Stații încărcare mașini electrice în Albena

Nu știu să îți zic care hotel dispune de așa ceva, posibil cele de 5 stele (Maritim, Amelia). Îți pot spune că în parcarea de autobuze din zona albastră, înspre zona cu copaci, există un loc de parcare ce dispune de o stație de încărcare ce părea funcțională și încă unul cu stația nedată în folosință încă. Succes în a găsi acest loc de parcare liber.

De curiozitate am aruncat o privire pe plugshare și am observat că în parcările B01, B02, G16 și la restaurantele Mobi Dick și Marinero sunt marcate stații de încărcare. De fapt, sunt prize normale de exterior anexate pe niște cutii ce adăpostesc niște panouri electrice generice sau trase aproape de un loc de parcare. Nu sunt posesor de electrică, nu mă pot pronunța la cât de safe sunt aceste prize. Hotel Dobrudja pune la dispoziție o stație de încărcare dedicată.

Sper să îți fie de folos informațiile. Le poți completa cu cele de pe site-ul dedicat stațiunii Albena. Dacă e ceva ce mi-a scăpat și merită menționat, secțiunea de comentarii de primitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, orașul comoară din inima Transilvaniei

Next Article

Bilete de tren și de avion prin aplicația 24pay

Related Posts
Total
0
Share