Water Park Otopeni este locul în care vrei să vii dacă nu vrei să fii constrâns de conduita de cetățean european cu obligații față de cei din jurul lui, precum la Therme, sau dacă ștrandul de cartier e prea limitat ca spațiu.
Zilele însorite care păreau departe dau acum bătaie de cap adminiatratorilor de ștranduri și parcuri acvatice și vârf grămezilor de bani pe care investitorii le fac de pe urma acestora.
Nici water park-ul din Otopeni nu face excepție de la asta. Parcagii parcului, bouncerii, salvamarii și personalul de la întreținere nu mai prididesc în a-și îndeplini sarcinile de lucru. Un du-te-vino care te face să marci repede banul, plecând de la premisa că oamenii sunt, come se dice in rumeno, customer centric. Ba chiar ți se urează și distracție plăcută la intrare, atât de către casieri, cât și de către cei de la securitate.
Noi l-am vizitat intr-o zi de duminică, la o oră și ceva de la deschidere și am fost surprinși de faptul că puteai respira, ca să zic așa, deși șezlongurile erau mai toate ocupate. Tariful de acces diferă în week-end față de cursul săptămânii, ca familie am plătit 250 lei accesul, 90 lei/adult și 60 lei copil. Urmărește promoțiile și dacă ai ocazia vino aici joia, când plătesc două persoane și intră 3, sau sâmbăta când copiii sub 1.40 m au intrare gratuită.
Nu știu cum te organizezi tu, dar până să te orientezi după șezlong, poți trece pe la vestiare, pe partea stângă cum intri, să te echipezi corespunzător de distracția la piscină. Dacă nu vrei să faci cu schimbul când vrei să te răcorești în piscină, își poți lăsa hainele într-unul din dulăpiorele din vestiar, contra cost.
Ce poți face la Water Park Otopeni?
În mijlocul water park-ului începuse deja distracția, toboganele cu diverse niveluri de dificultate de pe Muntele Distracției, vizibil de departe, din câmp, fiind deja asaltate de copii și adulți deopotrivă.
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-1.jpg)
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-3.jpg)
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-4.jpg)
În jurul Muntelui Distracției curge un râu lent (vorba vine, o piscină îngustă și lungă), pe care te poți da cu colacul. Înconjoară muntele precum un șanț de apărare a unei cetăți și conectează două piscine în care te poți bălăci în timp ce îți clătești ochii la activitățile distractive de pe instalațiile de distracții. Atenție, sunt piscine de agrement, nu de antrenament sau înot de relaxare! Oamenii plonjează, se stropesc, fac pe crocodilul și alte jocuri acvatice.
Copiii de orice vârstă au la dispoziție piscine cu adâncimi variabile, care să le permită joaca în condiții de siguranță. Instalațiile cu găleți de apă care se basculează și ciupercile cu perdele de apă par să fie atracțiile principale.
Împreună cu S. am încercat toboganul cu colace de mai multe ori, S. a mai încercat și toboganele mai line de la nivelul 1. Apropos de nivelul de dificultate al toboganelor, ai ocazia să încerci de la coborâri abrupte, în viteză, la coborâri în spirală, chiar și aterizări într-o pâlnie imensă. Cele cu nivel de dificultate mai mare sunt accesibile de la nivelul 2 al platformei de tobogane și accesul e permis doar persoanelor peste 16 ani.
N-am încercat, dar am văzut că au și un colț care se vrea liniștit, cu piscină dedicată ș.a.m.d.
Șezlongurile sunt disponibile pe principiul primul venit, primul servit. Nu se percepe taxă de șezlong. La fel și umbrelele.
Așa cum spuneam de la început, angajații mișună de colo-colo pentru a păstra curățenia, bazinele sunt supravegheate de salvamari, iar accesul pe tobogane se face controlat, cel mai important lucru e să știi să înoți. Recomandarea mea e ca, dacă omul care ar trebui să gestioneze fluxul de doritori de distracție pe tobogan lipsește, nu te îngrămădi imediat după cel din fața ta, dă-i timp, mai ales dacă e copil. Nu ești numai tu în căutare de distracție, mai sunt și alții.
Servicii de alimentație publică în incinta Water Park Otopeni
Bun, acum că știi cum te poți distra în incinta water parkului, care poate primi până la 5.000 de vizitatori, nu îți mai rămâne decât să știi unde poți servi ceva de băut sau de ale gurii.
Cum intri în water-park Otopeni, pe partea dreaptă e un restaurant de genul împinge-tave, unde lucrurile se mișcă relativ repede, căci sunt oganizați de așa natură că doar spui ce vrei și primești deja ambalat pentru servire. Slabe șansă să ai ocazia să vrei să alegi o cefulică mai făcută, o pulpiță mai rumenită ș.a.m.d.
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-6.jpg)
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-7.jpg)
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-8.jpg)
Un prânz pentru 3 persoane cu tot cu băuturi ne-a dus la ~165 lei și a constat din produse de tip fast-food. Nimic de comentat în privința calității mâncării. Așteaptă-te ca la ora prânzului să aștepți ceva, cu toată organizarea de acolo.
De asemenea, de jur împrejurul muntelui cu tobogane sunt terase și spații de relaxare, unde îți poți bea liniștit apa cu arome, berea sau te poți răcori cu o înghețată. 2 înghețate și o bere fără alcool, 50 de lei.
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-10.jpg)
![](https://calatoruldigital.ro/wp-content/uploads/2023/07/20230716-Water-Park-Otopeni-11.jpg)
Cum ajungi la Water Park Otopeni?
Water Park Otopeni e în incinta RIN Airport Hotel, în imediata apropiere a aeroportului Otopeni, și poți ajunge aici fie cu mașina personală, cu mențiunea că locurile de parcare sunt limitate la 500 și ceva de locuri, cu autobuzul 783 care ajunge la aeroport sau cu unul dintre autobuzele metropolitane (preorășenești 441, 442, 448) sau cu unul din serviciile de ride-sharing.
BoltDiscount de 10 lei la prima cursă Bolt UberDiscount de 10 lei la prima cursă Uber
Parcare se face contra cost pe un teren de lângă water park sau în parcarea RIN Airport Hotel și se plătește la ieșire, 2 lei/h.
Dacă vii cu transportul în comun, trebuie să cobori la stația ICSITMUA – Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Inginerie Tehnologică pentru Maşini şi Utilaje Agricole, iar de aici mai mergi pe jos 10 minute. La câteva minute de mers pe jos de la stația de autobuz este o pasaralelă care traversează DN-ul pe partea cu water park-ul. Recomandarea mea e să folosești pentru planificare aplicația Info STB și nu Google Maps, căci Google Maps te ia pe ocolite.
Sau, dacă vrei să adaugi încă 5 minute la plimbarea ta pe jos, poți încerca să ajungi inclusiv cu trenul metropolitan ce ajunge la aeroport. Trebuie să cobori la stația Patinoar PO, înainte de aeroport.
Experiența noastră la Water Park Otopeni
Și pentru că a fost o experiență personală, trebuie să fiu subiectiv, așadar:
PLUSURI:
- water park-ul este aerisit, nu ne-am simțit în niciun fel înghesuiți;
- dușuri și toalete accesibile în incinta parcului;
- opțiuni multiple de distracție și petrecere a timpului liber (piscine, tobogane, terase etc.);
- piscine supravegheate de personal, sper eu și calificat peste medie (ex. să știe cum se oferă primul ajutor și pentru adulți, dar mai ales pentru copii);
- curățenie peste medie, personal prezent pe toată suprafața parcului;
- distribuție destul de ok a punctelor de alimentare cu băuturi, zic eu;
- destinație populară în rândul familiilor cu copii și adolescenți;
- deși este interzis accesul cu alimente și băuturi din afară, poți intra cu apa ta de acasă sau din altă parte (nici nu mi-aș fi pus problema să nu fim lăsați pe canicula aceea);
- dacă ești pasionat de plane spotting, aici e locul potrivit pentru tine, pe deasupra parcului fiind culoar aerian de aterizare;
MINUSURI:
- locuri de joacă pentru copii (ex. instalații de joacă sub formă de animale) în bătaia directă a soarelui – merge amenjat spațiul sub niște aripi de pânză care să protejeze locul;
- zona destinată deplasării prin incinta parcului acvativ îmbrăcată în covor de iarbă sintetică (mochetă); nu știu tu, dar eu am fobii legat de micoze când mă pui să merg desculț pe așa ceva care este ud la ordinea zilei;
- nu știu dacă investitorii și-au recuperat investiția în parcul acvatic (aproape 20 de ani au trecut de la inaugurare) și dacă s-au făcut investiții constant, dar instalațiile de agrement (tobogane, instalțiile din piscinele de copii) dau semne clare de oboseală și trebuie înlocuite;
- nici piscinele nu sunt cele mai finisate, am avut nenorocul să mă rănesc în timp ce mă țineam cu mâna de marginea celei în care aterizezi când te dai cu colacul (marginea dinspre spațiul cu vegetație); eu n-am avut nevoie, căci sunt prepper și umblu pregătit cu un booboo kit după mine, dar e bine de știut că au punct de prim ajutor în incintă;
- tariful de acces nu ține la distanță nici chiloții de pe sub șortul de baie, nici lănțicurile cu tatuaje, if you know what I mean; dacă îi întrebi pe toți ăia cu chiloții pe sub șorturile de baie, cu siguranță toți o să îți răspundă că i-au schimbat în dimineața respectivă expres pentru venit la piscină; sper doar să nu sară peste duș;
- nu știi din timp care-i gradul de ocupare, așa că ai șanse mari să vii degeaba la water park (de aici încep presupunerile: dacă se practică amortizarea investiției cu o zi înainte de inaugurare, cum practică toți investitorii cu etică din RO, ai să poți să faci și baie de mulține, probabil);
- la momentul vizitei noastre (mijlocul lui iulie) apa din piscina continuă (cel puțin) ducea spre tulbure, neclară.
Overall, experiența noastră a fost una neutră spre pozitivă. Greu de spus dacă mai revenim sau nu.