Despre autor

Petrus Lungu
Contact:

În caz că vă întrebați de unde până unde pasiunea aceasta pentru călătorii, trebuie să știți că în perioada studiilor liceale am făcut parte din Cercul Eco-Turistic al liceului şi am fost membru aderent în cadrul Asociaţiei Ecologie-Sport-Turism, asociaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor iubitori de natură. În calitate de membru am urmat un curs de câteva săptămâni de iniţiere în turismul montan, iar cu câteva săptămâni înainte de a mă retrage din club, am devenit membru activ.

De atunci am bătut la picior câțiva munți din Carpați, m-am plimbat prin țară și prin afară. Din păcate, nu așa de mult cum mi-aș fi dorit, dar încerc să recuperez acum, cât se mai poate. Mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking.

Mai multe despre mine pe turism20.ro.

Apariţii în presă
 • martie 2006 – sunt menţionat într-un articol din The Bullet;
 • decembrie 2006 – 7Plus preia (cu permisiunea mea) un post de pe blog, atât în ediţia online, cât şi în cea de tipar; postul face parte din contribuţiile personale la proiectul Capsula Timpului;
 • iunie 2008una din contribuţiile mele pe blogul LaTrecut apare într-un material la ştirile ProTV;
 • noiembrie 2008 – sunt solicitat să scriu un articol de prezentare pentru România, în cadrul reţelei sociale MyHeritage;
 • februarie 2012 – scriu un articol pentru proiectul EVZ coloramromania.ro, articol ce se bucură de un sumar și în ediția tipărită a ziarului.

Pentru cei de modă web 1.0 sunt prezent pe câteva forumuri, unde posibil să nu mai activez deloc, dar pot fi contactat prin mesaje private:

 • DaciaClub (membru din octombrie 2005)
 • Forumul douaberi.ro (membru din … 2005)
 • HTC Club (membru din octombrie 2009)
 • Forumul Bloggerilor (membru din mai 2010)
17 comments
 1. Salut!

  Pentru ca ai experienta in promovarea turismului pe net dorim sa faci parte din redactia televiziunii online LIPSCANI TV, televiziune pe care o vom lansa peste cateva zile si care intentioneaza sa promoveze zona Centrului Vechi din Capitala prin reportaje realizate la fata locului. Asteptam un semn de la tine.

  Alexandru Horia – 07** *** ***

 2. Buna Seara!

  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper.

  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.

  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.

  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ********* sau un e-mail, tot la ********, pentru a discuta mai multe.

  Multumesc,

  Cu stimă Vlad!

 3. Pingback: Villa Venus – Blog – Boutique Hotel Deva » Blog Archive » Care este cel mai bun ghid turistic al Romaniei?
 4. Pingback: Blog de vânzare
 5. Nu vreau cumva sa te jignesc. Imi spun doar o parere. Eu am ajuns de curand pe blogul tau si am vazut multe lucruri care mi-au placut. Cred ca un asemenea blog nu e construit sa devina o afacere. E o relatie de suflet pe care ai stabilit-o, tot digital, cu oameni care gandesc ca tine, care au aceleasi pasiuni si aceleasi valori. A-l vinde inseamna a-i trada. Oamenii ajung aici cautandu-si prietenul si gasesc pe altcineva.Eu consider ca-ti vinzi prietenia cu ei. Mai bine asociaza-te cu cineva,postezi mai rar, dar fii fair cu cei care te-au urmarit.

 6. Pingback: Câteva cuvinte despre workshopul Social Media și Blogosfera de travel | Ghid Turistic Digital 2.0
 7. Buna ziua ,

  Numele meu este Oprea Gheorghe si reprezint societatea Turism Covasna SA.

  Dorim si noi sa se scrie un material despre noi in blogul dvs despre deschirea Hotelului Caprioara.

  Va rog sa-mi trimiteti o oferta de pret

  Cu stima,
  Oprea Gheorghe
  Asistent marketing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.