Timişoara Town, ghidul oraşului Timişoara pentru smartphone

timisoara town, android app

Odată cu evoluţia mediului mobile, rubrica Oraşele devin vizibile pe internet a ajuns la maturitate şi face trecerea uşor-uşor către o rubrică în temă cu noile trenduri. Timişoara nu putea lipsi din acest trend, fiind unul din oraşele importante din ţară şi, graţie unui programator ce avea nevoie de ceva la portofoliu, a fost transpusă pe telefoanele mobile ale timişorenilor şi nu numai.

Timişoara Town se cheamă aplicaţia, iar dezvoltatorul ei este Alex Bonta.

Aplicaţia este construită pe tehnologie Java şi vine în întâmpinarea utilizatorilor de smartphone ce doresc să cunoască oraşul Timişoara. Acesta listează localuri, magazine şi diverse puncte de interes (hoteluri, muzee, restaurante etc.) sau facilităţi pentru utilizatori precum contacte taxi, vremea şi poziţionare GPS şi conectivitate cu Google Maps, punând utilizatorilor la dispoziţie harta oraşului plus cea a împrejurimilor.

Nu ştiu dacă aplicaţia va avea succes în condiţiile în care câteva platforme de going-out mobile au intrat deja tare pe acest domeniu. Vezi exemplul Eventya. E doar o chestiune de timp până va avea prezenţă şi în Timişoara.

Descarcă aplicația
Disponibil pe Google play
De altfel, iniţiativa lui Alex Bonta îmi pare ceva experimental, el dezvoltând o întreagă suită de astfel de aplicaţii şi pentru Cluj, Oradea sau Bucureşti. Nu îmi dau seama dacă aplicaţiile se alimentează cu informaţii dintr-un sit anume, funcţionând pe sistemul aplicaţie mobilă – server web. Până la momentul publicării acestui articol, dezvoltatorul aplicaţiei nu a răspuns solicitării de informaţii din partea turism20.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

STUDIU: Românii sunt încă reticenţi la plăţile online pentru vacanţele lor

Next Article
vin, clos de colombs, neptun, olimp, litoral

Despre degustările de vin ale unui băutor de bere

Related Posts
Total
0
Share