Cu ce aplicații mobile poți face o rezervare pentru închirierea unei mașini în România?

momondo, plan calatorii, avion, apus, vacanta

rent-a-car, road, transfer aeroport, inchirieri masini

Peste tot în lume business-ul de rent-a-car s-a dezvoltat cu precădere în apropierea aeroporturilor, mai ales acolo unde nu există posibilitate de transfer către oraş. Cu timpul business-urile de acest gen au migrat către oraşe pentru a asigura celor interesaţi accesul şi la alte puncte de interes, fie din oraş, fie în apropierea acestuia.

Diferenţa dintre extinderea genului acesta de business de acum câţiva ani şi extinderea business-ului din perioada curentă o face tehnologia şi viteza de reacţie atât a clientului, cât şi a prestatorului de servicii de rent-a-car.

Deşi prezenţa în mediul online, în ultimii ani, a firmelor de rent-a-car româneşti nu a fost una de ignorat, recent acestea au început să migreze către zona mobile, acolo unde cresc şansele de a găsi clienţi interesaţi de astfel de servicii.

Aplicaţiile rent-a-car facilitează rezervarea şi închirieeea maşinilor, ajutând utilizatorii să economisească timp şi, în acelaşi timp, oferindu-le accesul la o gamă largă de opţiuni.

Legat de acest din urmă aspect, aş fi vrut să vă prezint o aplicaţie mobilă de tip agregator, precum aplicaţia Rent-a-car EU. Din păcate, probabil Euro Rent A Car SRL, dezvoltatorul aplicaţiei, nu a plătit taxa anuală de developper şi, după un an de existenţă în App Store, aplicaţia a fost dată jos.

Aplicaţia venea atât în întâmpinarea utilizatorilor persoane fizice, cât şi în întâmpinarea companiilor de rent-a-car, funcţionând aproximativ la fel ca o aplicaţie mobilă de comandă taxi sau de partajare de maşină.

Astfel, utilizatorii puteau accesa ofertele companiilor de rent-a-car din România, contactându-le telefonic sau via email direct din aplicaţie, acesta fiind şi motivul pentru care am spus că funcţiona aproape la fel ca o aplicaţie de comandă taxi, doar că lipsea procesul automat de preluare comenzi.

Eu, unul, văd tipul ăsta de aplicaţie ca un avantaj pentru firmele de rent-a-car ce nu pot investi momentant într-o platformă tehnologică dedicată, dar doresc să se facă vizibile pe piaţă. Ca dezavantaj, văd o mai grea gestionare a bazei de clienţi, datele acestora neputând fi centralizate automat în sistemul informatic propriu, acolo unde acesta există.

Pe partea de trasfer aeroport, exista aplicația Rent-a-Car Romania a celor de la Touring Rent Auto SRL, parte din grupul Eurolines Holding, ce oferea servicii de transfer de la aeroporturile din București, Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Apelează la servicii de transfer de la şi la aeroport de pe telefonul mobil

La fel ca și aplicația de mai sus, aplicația nu se mai regăsește în App Store, fix la un an de zile de la lansare.

Niciuna dintre cele două aplicații amintite mai sus nu își mai promovează aplicația pe situl de prezentare. Aplicația este încă utilă celor ce o au instalată, asta în cazul în care firmele nu s-au decis să le suspende. Aplicațiile pot fi suspendate doar temporar sau definitiv, asta în cazul în care firmele ce le administrează consideră că nu au adus plus valoare activității pe care o desfășoară și nu mai merită investiția anuală.

Singura aplicație validă la momentul actual și pur orientată către rent-a-car, fără transfer aeroport, este ce a Avis România, distribuită de filiala locală Aviroms Rent A Car SRL. Aplicația este disponibilă atât pentru dispozitivele cu Android, cât și pentru cele cu iOS. Aplicația permite utilizatorilor stabilirea punctelor de preluare și predare, fie pe bază de listă, fie pe bază de localizare, alegerea tipului de autoturism dorit, precum și adăugarea de opțiuni.

După cum se poate observa, posibilităţile nu sunt foarte multe, iar dacă stau bine să mă gândesc, trebuie să revuzuiesc percepţia mea asupra mediului mobile şi să iau în calcul costurile pe care le presupune prezenţa în magazinele de aplicaţii.

Voi ce alte aplicaţii mobile locale aţi putea recomanda? Mă refer aici strict la aplicaţii mobile pentru închiriat maşini, în special cele dezvoltate în România.

Foto: Junior Peres Junior, Road Rent A Car Hot Road via pixabay, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
vama veche, la pescari

Despre ce este Vama Veche până la urmă?

Next Article

S-a lansat vivolis.ro, platforma de rezervări online a Ovi Travel

Related Posts
Total
0
Share