Despre ce este Vama Veche până la urmă?

vama veche, la pescari

Vama Veche, acest refugiu al rebelilor de peste tot din ţară, precum şi din afară, se pregăteşte de tradiţionalul început de sezon estival.

Cei mai temerari proprietari de terase sunt deja în focuri, iar cei mai temerari vamaioţi sunt gata să îndure frigul la cort, asta după ce vor răscoli nisipul în tălpile goale sau în încălţările de metalişti de modă veche sau în cele de skater.

A doua zi, numai nisipul va şti ce dansuri bahice, ce amoruri şi ce decepţii se vor fi consumat peste noapte.

vama veche, corturi

Locul, la fel ca şi omul, se schimbă, generaţiile sunt altele, libertatea este văzută altfel. Liniştea pe care au căutat-o unii, odată, în Vamă a fost înlocuită de muzica la nivel maxim.

Peştii se prind cu undiţa, iar oamenii cu vorba sau …

Nici măcar în timpul zilei nu se mai pot înţelege cei ce stau la terasă din cauza muzicii. Ca să se înţeleagă unul cu altul, poate ar fi bine să înveţe limbajul semnelor sau, şi mai bine, un fel de Braile corporal, că până la urmă despre asta e vorba în Vamă. Greşesc cu ceva aici? 🙂

În fine, cine reuşeşte să treacă peste asta, înseamnă că e de-al locului, deşi cred că a dat deja pachetul cu roşii şi brânză de acasă pe mâncarea de cantină de la terasele din Vamă, merdenele, scovergi şi shaorma sau pe scoicile pe plită de la cherhanaua dinspre 2 Mai.

Vama Veche, Sharockma

Deh, turişti moderni, de week-end, cu pretenţii de rafinaţi care vor să încerce ce e specific locului.

Am venit, că cică se dă metal

Vama Veche, La Pirati

Cu capul bubuind a cine ştie ce ritm, raguşiţi de la atât ţipat de la unul la altul, vamaioţii aşteaptă serile culturale de la La Pescărie, din amfiteatrul de pe malul de pământ, sau dezmăţul din faţă de la Stuf, asta atunci când nu sunt cine ştie ce manifestări cultural-artistice acolo.

Vama Veche, La Pescarie

Noroc că vodca şi sucul de mere se găsesc şi la bax sau la sticlă, mai ieftin decât la bar, că altfel distracţia nu ar mai fi pe măsură.

Sau serile de rock pur de la La Piraţi. Cei slabi de inimă rămân la cluburile soft din lungul plajei în speranţa că tinerele din Vamă mai caută şi gentilomi.

Şi ce distracţie pe nisipul fierbinte. După ce curajul vine într-un PET de bere, se trece la găletuşa de vodcă din care se soarbe pe rând sau împreună cu alţii. De asezonat, se asezonează cu ce are omul la îndemână pentru stările de spirit adânci sau cu câte un punker rătăcit şi rupt în cur.

Sau poate sunt oameni care vor să o ardă chill, aşa că cea mai bună variantă pentru ei e Pura Vida, unde, la nevoie, când gaşca e mare, spaţiul poate deveni intim, iar experienţele de neuitat.

Vama Veche, Pura Vida

Şi nu, nu e vorba de orgii, ci de voie bună.

Foaie verde, murguleț …

Băieţii de băieţi veniţi în Vamă cu maşina, sunt băieţi fericiţi. Nici cei ce stau la cort nu rămân nerezolvaţi, iar cei ce au cameră … uită pe loc de probleme şi devin actori suedezi sau californieni, în funcţie de afinităţi. 😉

Vai și amar …

Nu ştiu dacă Vama îţi mai permite să fii romantic, atunci când faci slalom printre hormonii agitați, dar spre dimineață mai vezi pseudo-romantici așteptând răsăritul, sperând că le mai cade ceva în plasă sau savurând ultima țigară înainte de somnul alintat din plin de razele soarelui marin și briza mării, sub foaia de cort. La popul opus, alde pierde-vară se întind, mahmuri, letargici, pe lângă pereții de stuf ai teraselor, în căutarea umbrei odihnitoare.

Această din urmă plăcere le este tulburată adesea de proprietarii de terase, supărați că le strică imaginea de conservatori ai bunelor moravuri.

După fiecare week-end în Vamă, vamaioții sunt fericiți că au mai salvat o rândunică de la înec și un pumn de nisip de valurile mării.

Da, frate, am fost și eu în Vamă, am fost în gașcă, ca orice masculi care se respectă, ne-am simțit bine și-am plecat acasă, și o să mai mergem și anul ăsta, căci asta-i Vama, dar îți jur că așa e, cum ți-am povestit mai sus. 🙂

Total
0
Shares
4 comments
  1. Doohh…nu am fost in Vama niciodata. Shame on me I now. Dar nici nu cred ca ar mai fi cazul sa o fac. Sunt prea batran pentru ce ai povestit tu…

  2. stiu ce zici. Nu ma bag…sunt prea batran pentru un hostel in vama. Plus de asta fi mea are examen mare deci…fa o baie si pentru mine daca te duci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
parada junilor, brasov, duminica tomii

Sărbătoarea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi

Next Article
momondo, plan calatorii, avion, apus, vacanta

Cu ce aplicații mobile poți face o rezervare pentru închirierea unei mașini în România?

Related Posts
Total
0
Share