România vs. Bulgaria

Acum câteva zile citeam pe blogul lui Iulian Enache despre o plânegere (link inactiv) a hotelierilor români de pe litoral împotriva postului de televiziune Realitatea TV care denigrează imaginea turismului românesc în favoarea celui bulgăresc.

Ieri, am descoperit pe site-ul Realitatea TV un sondaj (link inactiv), unde turiştii îşi pot spune părearea (link inactiv) referitor la cele două destinaţii: litoralul românesc sau cel bulgăresc, cu scopul de a face o imagine cât mai realistă a ceea ce se întâmplă (Realitatea TV difuzează în paralele reportaje din ambele locaţii). Mi-am făcut timp şi am citit câteva pagini din comentariile lăsate de internauţi.

Am descoperit explicaţia logică a refuzului hotelierilor români de a ajunge la o înţelegere cu operatorul german TUI. Mi se pare şi normal atâta timp cât sunt vaci de muls de ce să îi lăsăm pe alţii să facă asta în condiţii decente şi cu profit sigur pe termen lung, când se poate face lucrul ăsta în cel mai nesimţit mod cu putinţă, dar cu mirajul îmbogăţirii peste noapte.

Acum un an am fost în Bulgaria, Albena, 5 zile/4 nopţi, 4*, all inclusive la hotel Ralitsa Superior pentru 150 EUR/pers. fără transport. Totul a fost la superlativ, fără să exagerez. La momentul respectiv 1 euro era 3.33 RON, deci asta înseamnă 499.5 RON cu totul, spre deosebire de 2680 RON/pers., 5 zile/4 nopţi, 4*, surprize neplăcute (nesimţire şi condiţii precare) all inclusive la un hotel din Mamaia, la un calcul simplu plecând de la acest cometariu.

În timpul vacanţei în Bulgaria, am urmărit la unul din posturile TV româneşti o emisiune în care investitori şi hotelieri români se lăudau că turismul românesc este egal cu cel bulgăresc şi erau foarte convinşi de asta. Cred că nerăbdarea lor de a face bani îi îmbătase suficient încât să îşi facă propria lor realitate.

Nu pot să nu dau un exemplu şi din extrasezon. Staţiunea Djuni din sudul litoralului bulgăresc, 8 zile, 4*, all inclusive la numai 770 EUR, adică 2618 RON (la 3.4 RON pentru un euro) pentru o familie de 2-3 persoane cred. Chiar de ar fi fost doar pentru o persoană, tot nu se compară cu 150 EUR/zi la un hotel de 4-5* de pe litoralul românesc.

În timp ce hotelierii se simt nedreptăţiţi, majoritatea românilor se văd nevoiţi să aleagă alte destinaţii tocmai datorită lăcomiei şi nesimţirii acestora.

Total
0
Shares
5 comments
  1. veau sa plec in Albena la 1 septembrie pentru 7 zile la 4* all inclusive
    ce am citit mai sus a fost mai mult decat suficient ca sa ma decid, verdict: IN BULGARIA, am jurat sa nu mai calc pe litoralul romanesc, nu merita!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Padurea Cernica

Salvaţi pădurea III

Next Article

Braşov: city's virtual map

Related Posts
Total
0
Share