Oasis for holidays

Asa zic ei, bulgarii, staţiunii. Şi aşa şi este Mamaia asta a lor (luând în vedere faptul că este mai scumpă decât celelalte staţiuni). Cum ajungi în staţiune, ai la dispoziţie un punct de informare ce te ajută să localizezi hotelul în cadrul staţiuni şi datele de contact ale acestuia, cu posibilitatea de a verifica telefonic (gratuit) disponibilitatea camerelor de la un hotel anume.Staţiunea pare liniştită, cel puţin aşa mi s-a părut mie, printre principalele distracţii şi activităţi de recreere numărându-se plimbatul cu trenuleţul sau cu trăsura, discoteca şi clubul de bowling G-Point, practicarea sporturilor ca fotbal, hipism, tenis de câmp sau vizitarea rezervaţiei naturale Baltata.

Rezervaţia naturală Baltata, cunoscută şi ca Batova Gora, nu este altceva decât o pădure ce a luat naştere în zona mlăştinoasă de la gura de vărsare a râului Batova. Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 198 ha şi este înconjurată de dealuri impădurite (în drum spre Albena am observat că au multe păduri de tei), fiind cea mai nordică şi bine păstrată pădure tropicală din Bulgaria.

Ca peste tot la mare, staţiunea abundă în terase unde poţi chiar servi mâncăruri româneşti. Nu lipsesc din peisajul staţiunii micii comercianţi de suveniruri kitsch-oase, standurile unde, pentru 10 – 20 leva, îţi poţi face fotografii retro sau unde îţi poţi împletii părul sau mimii stradali.

Photobucket
Printre cei ce preferă staţiunea se numără, bineînţeles, românii, nemţii familişti, mafioţii ruşi încruntaţi şi plini de tatuaje de puşcăriaşi şi băştinaşi de ai lor. Mai rar francezii.

Photobucket

Întâmplător, sejurul s-a suprapus cu Concursul Internaţional de Hipism, Albena Beach, 2007, unde majoritatea participanţilor erau bulgari(!), iar întâmplător chiar am avut parte şi de o prezentare de modă la piscina hotelului, prezentare la care m-am prăpădit de râs uitându-mă la manechinele novice, care, parcă, se destrămau în mers (dezorganizat) … pe tocuri.

Cam asta a fost, pe scurt şi la obiect.

Total
0
Shares
8 comments
  1. Bun, acum inteleg povestea fotografiei sepia. Deci va tineti de plimbari 🙂 Pare bine organizata statiunea, chiar au reusit bulgarii sa faca ceva fain. Sunt sigur ca o data ce va incepe si in Romania o tendinta de genul asta, o sa le luam toti clientii.

  2. Nu bulgarii au reusit, ci nemtii! Daca nu ma insel eu TUI-ul a investit cat a putut pentru a scoate la lumina litoralul bulgaresc.

    Atata timp cat in Romania se prefera darea spre privatizare a hotelurilor catre investitori interesati de castiguri imediate nu ai sa vezi asa ceva.

  3. Pingback: Tourist Info Kiosk « Digital Guide
  4. Pingback: Cum să faci fotografii de călătorie mai reuşite
  5. Pingback: Albena All Inclusive (2011) « Profil virtual
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Case de vacanta in Bulgaria

Next Article

Pardon! Merci!

Related Posts
Total
0
Share