Orașele devin vizibile pe internet. Cluj-Napoca

Urmând, probabil, inițiativa Primăriei Municipiului București, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a lansat azi, 31 ianuarie, 2011, site-ul turistic destinat Municipiului Cluj-Napoca ce funcționează ca un index de repere atât pentru turiști, cât și pentru proprii săi locuitori.

Site-ul pune la dispoziția vizitatorilor informații despre locurile de petrecere a timpului liber, despre muzee, despre monumente și alte atracții prin intermediul unor scurte articole ilustrate cu imagini și poziționarea pe hartă a obiectivelor.

Dacă site-ul lansat de PMB, seebucharest.ro, permite utilizarilor să își facă ghiduri personalizate adăugând obiective și alte locuri din meniurile site-ului, site-ul turistic al Clujului nu permite decât marcarea obiectivelor ca favorite (putem spune în sistem de rating?), funcționalitate asemănătoare like-ului de pe Facebook. Ambele site-uri, deși au nume de domenii în limba engleză, prezintă momentan conținutul doar în limba română.

Singurul lucru deranjant de pe site este, după părerea mea, webcam-ul ce oferă imagini din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca prezent pe toate paginilile cu obiective. Dacă pe mine mă interesează statuia lui X sau Muzeul Y, de ce aș vrea să văd imagini din acea piață? Cel mai potrivit ar fi să apară doar într-o pagină de prezentare generală sau în pagina dedicată pieței respective. De altfel, primăria ar putea face demersuri pe lângă terți pentru a integra și alte webcam-uri pe site.

Ca și sugestie, pentru că tot m-a prins treaba cu aplicațiile mobile :), aș face o secțiune în care aș facilita descărcarea de aplicații mobile ce ar putea facilita orientarea turiștilor în oraș, de la cele generale (mersul trenurilor, vremea etc.) la cele specifice (planificatoare de rută, mici baze de date cu locurile de petrecere a timpului liber etc.). Chiar dacă nu există astfel de aplicații, primăria ar putea face apel către dezvoltatorii de astfel de aplicații (indiferent de sistemele de operare ale telefoanelor).

Din câte îmi dau seama, administrațiile publice au început să își dea interesul pentru atingerea obiectivelor din axa prioritară ce vizează promovare a turismului în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie  turistică.

Care este următorul oraș pe listă?

www.visitcluj.ro [via Totul despre Hostel]

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Oraşele devin vizibile pe internet. Suceava
  2. Pingback: cluj.travel | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Instalează gratuit aplicația iPhone Stiri Romania

Next Article

Blogroll: stiuunloc.ro

Related Posts
Total
0
Share