Numărul românilor dornici să călătorească, în creștere

Hand Holding Magnifying Glass near Pined Map by Lara Jameson on pexels.com, CC

Numărul românilor care doresc să călătorească este în creștere, iar destinațiile din străinătate sunt tot mai populare. Bulgaria, Egipt și Turcia sunt în topul preferințelor românilor, iar vacanțele la all inclusive sunt și ele foarte căutate.

Un studiu realizat de Google a arătat că volumul căutărilor legate de călătorii (destinații, cazare și transport) a fost în mai 2022 cu 35% mai mare față de aceeași lună din 2019.

Iar creșterea cea mai mare a fost pentru destinațiile internaționale. Volumul de căutări a crescut în perioada martie – mai 2022 cu 32% față de aceeași perioadă din 2019. În schimb, căutările de cazări din țară au scăzut cu 2% în același interval. Oamenii au căutat bilete de avion către Italia, Spania și Marea Britanie, creșterea volumului de căutări fiind de 46% față de 2019.

Creștere foarte mare pentru vacanțele din Egipt

Marea Piramidă și Marele Sfinx de la Giza

Conform studiului făcut de Google, creșterea cea mai mare privind volumul de căutări de cazare pentru diverse țări este în Egipt. Față de 2019, în 2022 creșterea a fost de 125%. Din acest punct de vedere, creșteri s-au înregistrat și în Turcia (46%), Grecia (44%), Bulgaria (33%) și Franța (31%).

Egipt este însă noua destinație căutată de români, fiind potrivita atât pentru cei care vor să facă circuite, dar și pentru cei care caută resorturi all inclusive, mai ales că prețurile sunt de multe ori mai mici decât în țări ca Turcia sau din destinații exotice, iar temperaturile sunt bune pe toată durata anului.

Pornind de la acest lucru, numeroase companii au oferit excursii în Egipt. Spre exemplu, postul de radio Pro FM a avut o campanie denumită Faroniada, în care premiul cel mare a fost un sejur de două persoane în Egipt. Iar în vara lui 2022 unul dintre cele mai populare cazinouri online legale în România a oferit nu mai puțin de 16 excursii duble All Inclusive în Egipt – premii în cadrul unei promoții cazino de mare succes.

Românii vor să călătorească tot mai mult și în destinații exotice

Creșteri s-au înregistrat în ultimii doi ani și când vine vorba despre destinațiile exotice. Drept dovadă, agențiile de turism au inclus în ofertă și chartere către destinații că Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană.

Potrivit reprezentanților unei agenții de turism, creșterea față de anul 2021 este de 35%, numărul românilor interesați de destinații exotice fiind tot mai mare. Printre alte destinații exotice preferate de români se află și Mauritius, Kenya, Islanda, Thailanda și India.

Iar Japonia este o țară care s-a redeschis recent turiștilor străini, astfel că e de așteptat ca cererea să crească și în cazul ei, după mai bine de doi ani în care a fost, practic “închisă”.

Vacanțele all inclusive sunt și ele apreciate de români, dornici să aibă toate serviciile incluse în pachet. Cei mai mulți care aleg all inclusive merg împreună cu familia și caută destinații cu piscină și cât mai aproape de plajă, iar românii sunt gata să aloce mai mulți bani.

În schimb, 2022 a fost un an cu fluctuații pentru turismul autohton. Pentru locațiile care au reușit să își fidelizeze turiștii prin servicii de calitate anul a fost bun, în schimb pentru cei care nu au avut cele mai bune recenzii situația nu a fost la fel de plăcută.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Satu' Muscelean

Descoperă satul muscelean dincolo de orice muzeu al satului

Next Article
Târguri de Crăciun din România

Timp liber și dezmăț culinar prin Târgurile de Crăciun din România

Related Posts
Total
0
Share