Blogroll: stiuunloc.ro

Nu de puține ori am dat peste comentatori supărați ce damnau autorii unor posturi de pe blogurile de călătorii, pentru că aceștia expuneau impresii despre destinații izolate cunoscute de puțină lume. Din punctul meu de vedere un singur lucru nu înțeleg acei comentatori, acela că blogurile respective au un target de audiență diferit. Cei de care ei încearcă să ferească destinațiile respective au cu totul alte preocupări; de exemplu, navigatul pe site-uri de profil sportiv (asta, așa, să nu mergem prea mult în extreme). Pentru acest tip de audiență există servicii clasice, deja în mainstream.

Și pentru că tot am adus vorba de locuri deosebite, merită să aruncați o privire pe stiuunloc.ro, poate găsiți obiective sau locuri despre care nici nu aveați habar. De ce am ales să prezint site-ul în cauză? Pentru că susține fix ideea mea de mai sus și pentru că are același scop ca și blogul în cauză, acela de a informa vizitatorii, de a-i ajuta să își organizeze vacanțele și, nu în ultimul rând, de a-i îndemna să împartă cu restul lumii impresiile de călătorie.

Da, e adevărat, Ghid Turistic Digital 2.0 orientează vizitatorii către instrumente online de planificare, plată, partajare imagini și filme, instrumente orientate stric pe servicii turistice online. stiuunloc.ro este un instrument de informare turistică și pentru timp liber în sine, nu la fel complex precum triptime.ro sau aboutro.ro, dar care ar putea furniza input-uri pentru cele două.

Pentru cine nu știe încă, stiuunloc.ro este unul dintre proiectele la care își aduce contribuția și Răzvan Pascu, pe care nu cred că mai are rost să vi-l prezint. 🙂 Revenind asupra site-ului stiuunloc.ro, câteva sugestii aș avea:

 • să folosească conturi de useri pentru cei ce contribuie cu articole (măcar pentru echipa restrânsă a proiectului sau pentru contributorii ce își câștigă anumite privilegii prin conținutul publicat pe site;
 • cu atâtea servicii de photo sharing la dispoziție ar fi păcat să se limiteze la imagini găsite prin căutări pe Google; eu obișnuiesc să folosesc Flickr sau Photobucket;
 • un meniu orizontal, sub header, în care să se afișeze cele mai vizitate categorii (mă rog, denumiri de categorii); ar facilita navigarea în site.

Pentru a profita din plic de avantajele puse la dispoziție de stiuunloc.ro, urmăriți-i activitatea și pe Facebook.

Pentru informații despre destinațiile turistice din țară urmăriți lista de Twitter @ghidurituristiceonline, iar pentru a fi la curent cu siteurile/blogurile de călătorii, pe care Ghid Turistic Digital 2.0 le recomandă, urmăriți eticheta br:gtd20. Urmează o serie de articole în care mă voi focusa pe câteva categorii de bloguri și siteuri de turism, pe care le-am descoperit de-a lungul vremii.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Stii bancul de mai jos?

   Intr-o intersectie un BMW M5 ii taie calea unui TRABANT care avea prioritate. Trabantul se ia dupa BMW si la urmatorul semafor il ajunge in urma se repede la sofer si dezamagit ii zice:

   – Daca nici noi, astia cu masini nemtesti, nu ne putem intelege …

   Asa si in cazul nostru, daca nici noi, astia cu bloguri de turism, nu ne putem intelege, atunci nu ar mai fi nisa asta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Orașele devin vizibile pe internet. Cluj-Napoca

Next Article

[Interviu] Răzvan Ciucă și Andra Miloiu despre aboutro.com

Related Posts
Total
0
Share