Analiză căutări momondo.ro: orașele-capitală cu cele mai căutate hoteluri în 2019

Etara, Gabrovo

Echipa momondo.ro, motor gratuit de căutare pentru călătorii, a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști.

Numărul hotelurilor dintr-un oraș-destinație este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație.

Cele mai solicitate capitale din lume

Cele mai căutate hoteluri se găsesc în Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam.

Orașele europene domină clasamentul, ocupând primele 7 poziții în ierarhia atragerii turiștilor, printre cele mai importante aspecte luate în calcul în alegerea acestora numărându-se istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului.

București, locul 28 în topul capitalelor Europene cu cele mai căutate hoteluri

Între capitalele țărilor europene cu cele mai căutate hoteluri București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia). La nivel mondial, capitala României se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

CITEȘTE ȘI: Bucureşti, destinaţie de shopping și city-break

Mai jos poate fi consultat clasamentul cu primele 10 cele mai atractive țări de pe mapamond:

Capitala Media prețurilor pentru o noapte de cazare
Londra 182 EUR
Paris 166 EUR
Amsterdam 189 EUR
Roma 104 EUR
Berlin 112 EUR
Madrid 116 EUR
Praga 112 EUR
Tokyo 143 EUR
Copenhaga 194 EUR
Bangkok 94 EUR

Capitalele cu cele mai mici prețuri pentru cazare

De asemenea, echipa momondo a analizat și căutările de hoteluri efectuate pe momondo între 01/01/2019 și 10/07/2019 pentru cazări între 01/01/2019 și 31/12/2019 pentru a identifica costul mediu al unei nopți de cazare într-o cameră dublă, luând în considerare toate categoriile de hoteluri disponibile.

Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 EUR/noapte), Kiev (58 EUR/noapte) și Chișinău (64 EUR/noapte).

Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 EUR, astfel România se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 EUR/noapte), dar mai scumpă decât Minsk (80 EUR/noapte) sau Moscova (77.5 EUR/noapte).

Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 EUR/noapte), Nassau – Bahamas (337 EUR/noapte) și Victoria – Seychelles (279 EUR/noapte).

CITEȘTE ȘI: Cele mai populare și cele mai ieftine destinații în care au călătorit românii în 2018

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Compensații pentru zboruri întârziate pentru peste 10 000 de români

Next Article

Doar 18% dintre utilizatorii de Internet din România şi-au rezervat vacanţele online

Related Posts
Total
0
Share