OTA vs. metasearch: războiul prețurilor pentru city-break-urile de toamnă

Franța, Spania, Italia și Germania rămân în topul celor mai căutate destinații când vine vorba de destinațiile de city-break de toamnă, după cum o arată atât căutările pe site-ul agenției de turism online eSky, cât și căutările pe momondo.ro, motor de căutare gratuit pentru călătorii. Singurele care diferă de la un instrument de căutare la altul sunt orașele căutate; clienții agenției de turism online preferă city-break-uri în orașe precum Paris, Marsilia, Viena şi Berlin, pe când utilizatorii momondo.ro preferă orașe ca Roma, Barcelona, Paris și Londra.

Cele mai ieftine zboruri pentru destinațiile de toamnă

Potrivit agenţiei de turism online eSky, în această perioadă, un bilet de avion dus/întors la Viena pornește de la 35 de euro.

De asemenea, un bilet de avion dus/întors către Paris costă de la 140 de euro, iar o noapte de cazare pentru două persoane de la 39 de euro. Preţul unui bilet pentru adulţi la Disneyland începe de la 67.73 euro, iar pentru copii de la 61.68 euro. Aceast trend descrescător al prețului a fost identificat și de echipa momondo.ro, prețurile medii pentru zborurile spre Franța devenind cu 43% mai mici decât cele din timpul verii.

Orașele italiente, în topul preferințelor românilor pentru city-break-uri

Către Marsilia, al doilea cel mai mare oraş din Franţa, un zbor începe de la 61 de euro, iar cazarea pe noapte pentru două persoane începe de la 39 de euro.

În ceea ce privește căutările pe momondo.ro, un zbor Timișoara – Milano în mijlocul lunii octombrie poate fi achiziționat cu 17 euro, iar un zbor București – Roma în mijlocul lunii noiembrie cu doar 24 euro/pers (dus-întors). Roma este orașul cu cele mai multe căutări de zboruri pentru lunile septembrie-noiembrie, urmat de Barcelona, Paris, Phuket și Londra.

În Berlin se poate zbura la preţuri de la 58 de euro dus/întors. Aici are loc festivalul Lollapalooza Berlin 2019, pe 7 şi 8 septembrie, iar Oktoberfest se va ţine de pe 20 septembrie până pe 13 octombrie 2019.

Pentru Atena, preţurile biletelor din septembrie încep de la 77 de euro dus-întors. Pentru Amman, un zbor dus/întors începe de la 87 de euro, iar o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 22 de euro.

Conform momondo.ro, alte destinații vizitate intens de români, către care prețurile medii ale zborurilor sunt reduse în lunile de toamnă sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%).

Cele mai ieftine cazări pentru destinațiile de toamnă

De această dată, Grecia conduce topul reducerilor dintre țările deja
menționate, oferind cazări cu 34% mai ieftine în lunile de toamnă. În vestul continentului, camerele de hotel din Spania și Italia au prețuri medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franța oferă cele mai mici reduceri din top, de 4%.

CITEȘTE ȘI: Analiză căutări momondo.ro: orașele-capitală cu cele mai căutate hoteluri în 2019

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eSky lucrează la un model scalabil de dynamic touroperator

Next Article

Clara, chatbot-ul ASIROM care emite polițe de asigurări de călătorie în străinătate

Related Posts
Total
0
Share