e-Turism Bref (45) – 14 aprilie – 25 mai 2014

Larnaca

pen, magazine, newspaper, crossed words
Bine v-am găsit la ediţia nr. 45 a revistei presei pe turism online. În articolul de azi aflăm despre planurile vola.ro, despre măsurile luate împotriva siturilor de rezervări biletede avion şi cazare ce nu au respectat legislaţia europeană pentru protecţia consumatorului şi despre volumul tranzacţiilor online pentru achiziţionarea de bilete de avion.

Agenţii de turism online

Agentia de turism online Vola.ro s-a extins pe segmentele de zboruri charter si pachete turistice all inclusive

Până la momentul în care vivolis.ro va lista și zboruri charter, așa cum au anunțat reprezentanții agenției de turism Ovi Travel la lansarea platformei de rezervări, cei interesați de astfel de zboruri pot căuta opțiuni pe situl vola.ro. Acest lucru este posibil datorită noii secțiuni dedicată pachetelor turistice (cazare + transport) pentru vacanțe lungi sau city-break-uri.

Bilete de avion online

Romania a remediat paginile de internet dedicate vanzarii de bilete de avion si cazare evaluate ca fiind neconforme cu legislatia UE

10 pagini de internet dedicate vânzării de bilete de avion și rezervărilor hoteliere au fost remediate de către autoritățile naționale în ceea ce privește specificațiile legate de protecția consumatorilor. De pe acestea lipseau detalii legate de identitatea operatorului, adrese și numere de telefon la care clienții putea face sesizări și reclamații, precum și detalii legate de prețul final al serviciilor. În condițiile în care .ro-ul colcăie de astfel de situri, inclusiv revânzători, afiliați, cataloage de cazare etc., nu mi se mare cine știe ce realizare.

Cum puteţi cumpăra bilete de avion mai ieftine

Reiau subiectul pentru că e de interes. În articolul spre care se face trimitere se începe cu un fact dovedit a fi fals și se continuă cu realitățile din industrie.

Tranzactiile online pentru bilete de avion s-au triplat in T1

În 2014 numărul tranzacțiilor online pentru bilete de avion procesate de către Netopia mobilPay va crește cu 35% față de 2013, în primele trei luni ale anului trazacțiile triplându-se în comparație cu aceeași perioadă din 2013. Suma medie pentru biletele de avion cumpărate online în primele 3 luni ale lui 2014 a fost de 95 euro.

Aplicaţii mobile de călătorii

Adrian Hădean face un tur culinar pentru aplicaţia mobilă “Taste of Romania”, în campania “Firsts”

Vă mai aduceţi aminte de aplicaţia Tasty Trip? Ei bine, bloggerul Adrian Hădean va avea o aplicaţie similară, ce se va numi Taste of Romania, în care va aduna reţete de pe teritoriul României în urma turului culinar al României. În tot acest demers el va fi susţinut de către Vodafone.

Momondo lansează “Friend Compass”

Friend Compass este o funcție a aplicației de mobil a Momondo, ce permite identificarea distanțelor precum și costul parcurgerii acestora până în orașele în care locuiesc prieteni din rețeaua socială Facebook. Pentru a beneficia de astfel de informații utilizatorii aplicației trebuie să se autentifice cu contul de Facebook.

Foto: Vox Efx, Killing Time via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
GPS, Navitel, RE900

Aplicație mobilă și infochioșcuri MAE pentru informarea românilor ce călătoresc în străinătate

Next Article

S-au desemnat câștigătorii galei Hotel Tourism & Leisure Investment 2014

Related Posts
Total
0
Share