e-Turism Bref (27) – 10 – 16 decembrie

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii informaţionale, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, agenția de turism Family Travel, Primăria Municipiului Braşov și Centrul Regional De Dezvoltare Durabilă Și Promovare A Turismului „Țara Făgăraşului” fac subiectul revistei presei în turismul online din săptămâna 10 – 16 decembrie 2012.

Turism electronic

Din punct de vedere turistic noul proiect e-Romania, ce se va lansa la începutul lui 2013, va găzdui doar un minim de informaţii care-i va ajuta pe turişti să descopere obiective şi va oferi informaţii despre mijloacele de transport în acel loc. Strict legat de secțiunea de Turism, prevăd o amânare pe 2014, în așteptarea încheierii perioadelor de desfășurarea a proiectelor Regio din Programul Operațional Regional 2007 – 2013, ce au avut ca obiectiv promovarea unor regiuni, zone  sau orașe turistice, reciclându-se astfel informație. Chiar așa încă nu am găsit/primit un răspuns legat de unde se duc proiectele europene când se duc.

Pentru a vedea cum ar fi trebuit să arate secțiune e-Turism de pe portalul e-Romania citește și articolul e-România, e-Turism

Începând cu anul 2013, românilor li se va elibera cartea electronică de identitate, ce va conține printre informațiile de bază și date biometrice, carte de identitate ce va fi folosită și pentru circulația persoanelor în țările membre ale Uniunii Europene. Prevăd o perioadă de renaștere a blogurilor ce tratează totalitarismul.
Cred că ING-ul e singura bancă care pune la dispoziția clienților, în demersul său de promovare a serviciului de internet banking, instrucțiuni de achiziționare a biletelor de avion online.

Agenții de Turism Online

Agenția de turism Family Travel are pentru potențialii clienți și nu numai un articol despre pericolele ce pot apărea în procesul de rezervări online și anume siturile de rezervări fantomă. Hmmm, unde am mai văzut eu discutat același subiect?

Proiecte Regio cu prezență online

În materie de proiecte Regio, Primăria Municipiului Brașov pare de neoprit. De curând, a fost lansată o altă inițiativă Regio, Brașovul Virtual, ce constă într-un portal turistic și o aplicație multimedia de prezentare turistică a orașului. Ca urmare a licitației publice pentru proiect, acesta a fost câștigat de firma City Ad S.R.L.
Tot în zona proiectelor Regio, Centrul Regional De Dezvoltare Durabilă Și Promovare A Turismului „Țara Făgăraşului” a lansat proiectul de promovare turistică a Țării Făgărașului, proiect promovat prin intermediul portalului tarafagarasuluiromania.ro. Realizatoarea proiectului a fost firma DUAL Promo.
Știu sigur încă de pe acum că lista cataloagelor online cu unități de cazare se va îmbunătăți cu cel puțin un astfel de sit, in-concediu.ro. Situl va avea ca și competitori direcți siturile turistinfo.ro și infopensiuni.ro.

Interesat de câte cataloage online cu unități de cazare se găsesc pe internet? Citește și articolul De câte cataloage online cu unități de cazare mai are nevoie .ro-ul?

Aplicații Mobile

Apple nu s-a putut adapta așa de repede cum a crezut pe piața hărților, așa că a aprobat aplicația Google Maps for iOS, ce vine în întâmpinarea utilizatorilor cu trafic în timp real, transport public, imagini cartografice sau prin satelit.
Aplicația Star Taxi listează acum și taxiuri din Brașov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Când ai făcut ultima dată o rezervare la restaurant ... dintr-o aplicaţie mobilă?

Next Article

Planificarea curselor cu mijloacele de transport în comun din Cluj

Related Posts
Total
0
Share