Mamaia și Vama Veche, cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc în perioada vacanței de Paște și 1 mai

Mai mult de 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe Litoral, ceea ce înseamnă mai puțin de 30%, vor fi deschise de Paște și de 1 Mai și vor primi turiști în această perioadă, stațiunile cele mai căutate fiind Mamaia și Vama Veche, urmate de Eforie Nord. Față de 1 Mai anul trecut, numărul turiștilor prezenți pe Litoral va fi cu 25% mai mare, iar o parte dintre ei sunt români care lucrează în străinătate și care s-au întors pentru a petrece Paștele în țară, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.

Pentru că românii s-au obișnuit să aloce un singur buget pentru vacanța de Paște și 1 mai, în 2018, numărul de turiști a fost nesemnificativ, iar numărul numărul hotelurilor deschise pe litoral destul de mic. În 2019, însă, când cele două minivacante – Paștele și 1 Mai – sunt despărțite de doar câteva zile, vin pe litoral cu cel puțin 25% mai multi turisti decât de 1 Mai anul trecut.

Astfel, 70% dintre cei care ajung pe Litoral vin în perioada 26-29 aprilie, adică de vineri până luni. Restul ajung fie după Paște, în intervalul 29 aprilie – 2 mai, fie rămân din 26 aprilie până pe 2 mai. În 2019 se remarcă destul de multe sejururi vândute de 5-7 zile, o perioadă de vacanță mult mai mare în comparație cu 2018, când durata medie a unei vacanțe a fost de doar 2 zile.

Din datele Litoralulromanesc.ro, din totalul celor peste 300 de hoteluri existente pe Litoral, doar 80 vor fi deschise în această perioadă. Cea mai aglomerată stațiune va fi Mamaia, urmată de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%. Urmează Eforie Nord, iar la polul opus se situează Saturn. Pentru întreg litoralul românesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise în această perioadă va fi de aproximativ 70%.

Din ce în ce mai multe rezervări vin din străinătate și au ajuns să ocupe în jur de 7% din total, chiar dacă majoritatea acestora sunt facute de românii care lucrează peste granițe. Cu toate acestea, evenimentele organizate pe litoral, distracția din cluburi și prețurile de cazare și masă foarte mici în comparație cu alte destinații atrag și străini, în special din Marea Britanie, Spania, Italia sau Israel.

CITEȘTE ȘI: Antreprenorii din turism și miza pe turismul de distracție

La polul opus, românii care nu vin pe litora de Paște și 1 mai se reorientează fie spre stațiunile montane, precum Sinai sau Bușteni, fie spre străinătate. În ceea ce priveșta vacanțele în afară, românii preferă destinații precum Roma, Barcelona, Istanbul, Londra sau Paris, conform datelor momondo.ro. În materie de hoteluri, cele mai căutate hoteluri în străinătate de către români sunt din Puerto de la Cruz (Tenerife), Istanbul și Pamukkale (Turcia), Roma (Italia) și Amsterdam (Olanda), unde sunt dispuși să cheltuie, în medie, 67 euro per noapte de cazare.

Pe litoralul românescu, majoritatea vacanțelor pentru această perioadă se vând în luna aprilie, însă rezervările au început din ianuarie. Un sejur în această perioadă costă de la 63 lei/camera/zi in statiunea Eforie Sud și ajunge pana la 600 lei/camera/zi in Mamaia, dar prețurile medii de cazare în stațiunea Mamaia, nu depășesc 180 lei/camera/zi.

CITEȘTE ȘI: Pachete charter pentru litoralul românesc, disponibile pe Concediu.com

Conform unui sondaj realizat de Provident, în perioada 28 martie – 9 aprilie, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.588 de respondenți,
84% dintre români vor face sărbătorile pascale în familie, iar 16% dintre aceştia vor alege un citybreak sau o plecare la mare sau la munte.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Călătorii români sunt dispuși să plătească mai mult pe mesele la restaurant în timpul unei vacanțe

Next Article

Un tânăr antreprenor din Turda vrea să dezvolte o platformă online de turism integrată cu toți jucatorii din industria de turism din Romania

Related Posts
Total
0
Share