Harta turistică a Bucureştiului

La ultima ediţie a Târgului Internaţional de Turism al României, Primăria Capitalei a lansat o primă hartă turistică a Bucureştiului, hartă pe care sunt indicate obiective ce nu pot fi vizitate şi trasee dificil de urmat.

Mai nou, am observat în oraş panouri cu hărţi pe care sunt indicate obiective turistice şi instituţii. Fiecărui obiectiv îi corespunde un anumit număr de pe hartă, pe care cei interesaţi trebuie să îl caute în lista din josul paginii. Lucru nu tocmai uşor. În plus de asta, panourile au fost imediat vandalizate.

Bucharest MapHarta Bucureştiului, Piaţa Presei Libere

În oraşele germane, am văzut că, în zonele turistice, te puteai orienta uşor datorită hărţilor poziţionate în spaţiile aglomerate, hărţi ce îţi indicau prin desene obiectivele turistice. Şi bineînţeles, prin liste uşor accesibile pe panourile de informare statice.

Mainz, harta turistică Frankfurt, harta turistică

Mainz – harta turistică (stânga), Frankfurt – harta turistică (dreapta)

În Bucureşti, cred că am văzut o singură astfel de hartă, undeva la o gură de metrou. La Ziele Bucureştilor, am observat o astfel de hartă cu reprezentări grafice la scară a obiectivelor, în Arcul de Triumf.

Voi aţi mai văzut astfel de panouri?

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Teatrul adună lumea

Next Article

Parcul Naţional Retezat, printre cele 7 noi minuni naturale ale lumii

Related Posts
Total
0
Share