Hotspot-uri în România

Până când Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale ne va pune la dispoziţie o hartă cu distribuţia hotspot-urilor, pe care a binevoit să le pună gratuit la dispoziţia publicului, vă recomand două servicii ce vă ajută să identificaţi hotspot-urile de pe teritoriul României şi vă facilitează transferul de entertainment din camera de hotel în locul în care vă aflaţi, atâta timp cât aveţi la dispoziţie un dispozitiv ce permite conexiune internet wireless.

Primul serviciu este hot.spots.ro, un proiect în spatele căruia îl găsim pe Filip Cherecheş-Toşa, cofondator explorra.com. Construit pe platforma WordPress, hot.spots.ro oferă un index simplu al hotspot-urilor din România, identificarea acestora făcându-se după oraş sau provider. Proiectul pare a fi abandonat, deşi ar putea fi folosit inteligent ca spaţiu de prezentare pentru barurile şi localurile ce oferă acces gratuit la internet. Din ce am observat, pentru multe locuri ce oferă internet gratuit e greu să identifici o adresă.

Un alt serviciu, de data aceasta într-un ambalaj web 2.0, este acvila.net, site dezvoltat de către Lucian Apostol. Puteţi citi mai multe despre iniţiativă pe refresh.ro.

Aşa cum bine puncta şi Lucian într-un comentariu postat la articolul de pe refresh.ro, dezvoltatorii proiectelor ar putea să se orienteze şi către versiuni offline ale site-urilor sub formă de aplicaţii mobile, astfel încât să faciliteze şi mai mult depistarea hotspot-urilor de pe dispozitivele mobile.

De altfel, mă întreb de ce servicii ca metropedia.ro, de exemplu, nu integrează criterii de selectare a localurilor pe baza existenţei hotspot-urilor, având în vedere că mulţi umblă după ei cu laptop-urile sau smart phone-urile, pe care le pot oferi pentru navigare atunci când îşi aşeaptă partenerul sau prietenii.  Bine, până nu există o cerere destul de mare în această direcţie pe site-urile de gen, nici nu are rost să ridicăm această problemă.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Pingback: Wi-Fi în autocar, poate și în tren sau, de ce nu, în avion sau în mașina personală
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Erată la "Emisiuni TV despre călătorii (I)"

Next Article

Vremea pe site-ul tău

Related Posts
Total
0
Share