Descătușează potențialul digital al hotelului tău

IPTV Remote - Février 2010 - Ericsson

Mâine, 7 octombrie, 2010, la Hotelul Athenee Palace Hilton din București, iBAHN și ARVO Group vor susține forumul Descătușează potențialul digital al hotelului tău/Unlock the digital potential of your hotel, pe parcursul căruia vor aduce în discuție viitorul informției digitale și serviciile de divertisment ce pot fi puse la dispoziția clienților hotelurilor de 4 și 5 stele.

Se va marșa mai mult ca sigur pe soluții de IPTV și internet de mare viteză, zone pe care cei doi operatori s-au remarcat, încercându-se a se da un răspuns la cererile de divertisment ale clinților ce trec pragul hotelurilor: movies on demand, show-uri TV, conexiuni Wi-Fi etc.

Ca turist poți opta pentru laptop-ul propriu, pe care ai instalat programe prin intermediul cărora ai acces la diferite posturi de televiziune (un bun exemplu local este PbxTV) sau show-uri online (vezi hulu.com sau muvix.ro) sau poți alege soluțiile puse la dispoziție de către hotel (dacă există) contra cost. Chiar și cu conținutul propriu îți poți conecta dispozitivul pe care ai deja filme, muzică etc. la monitoarele imense din cameră pe care la poți folosi ca monitoare primare. Evident, asta numai în camerele din marile hoteluri din lanțuri ca Marriott sau Hilton. Dezavantajele folosirii serviciilor – ce necesită conexiune internet – puse la dispoziție de către hotel țin mai mereu de numărul de useri ce folosesc simultan serviciile de Wi-Fi; cu cât numărul user-ilor este mai mare cu atât șansele ca serviciile accesate să se miște mai încet provocând întârzieri în transmisiunile TV.

Pe site-ul USA Today puteți parcurge un articol despre deprinderile (în materie de servicii de entertainment) omenilor ce obișnuiesc să consume astfel de servicii când călătoresc. Voi ce servicii românești de entertainment ce s-ar preta unui astfel de mediu cunoașteți (exceptând cele două amintite mai sus)?

În România, piața televiziunii digitale  pe anul 2009 a însemnat doar 3% din totalul serviciilor TV. Cum noile tehnologii pentru divertisment (ex. televizoare compatibile IPTV) și-au făcut loc pe piața românească încă din 2009, pentru anul 2010 se așteaptă o creștere a serviciilor IPTV în rândul consumatorilor români de servicii TV, mizându-se pe faptul vor avea același succes ca în Cehia, Slo­vacia și Ungaria. Credeți că companiile românești ce pun la dispoziția publicului servicii IPTV vor pătrunde în zona aceasta de divertisment pentru hoteluri (eu mizez pe hoteluri de 3-4 stele)? Și dacă da, pe ce jucător mizați? RCS & RDS, Romtelecom sau jucători axați exclusiv pe acest segment ca iNES IPTV?

Este evident faptul că digitalizarea serviciilor unui hotel nu se rezumă numai la divertisment ci poate cuprinde toate procesele dintr-un hotel: aprovizionare, managementul turiștilor și al rezervărilor (cum vă sună accesul în camere pe bază de QR codes?), managementul proprietății, managementul rezervărilor etc.

Să sperăm că forumul Descătușează potențialul digital al hotelului tău/Unlock the digital potential of your hotel nu va rămâne unul cu ușile închise așa cum a fost seminarul Google AdWords. Eventuale surse de informare live sunt conturile de Twitter și Facebook ale oraganizatorilor: ARVO Group [Twitter | Facebook], iBAHN [Twitter | Facebook].

[via horeca.ro]

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: Ce mai e nou pe Ghid Turistic Digital 2.0 | Profil virtual
  2. Pingback: Despre tablete PC şi utilitatea lor în călătorii
  3. Pingback: Wi-Fi în autocar, poate și în tren sau, de ce nu în avion sau în mașina personală
  4. Pingback: Travel Tech Conference 2012
  5. Pingback: In-room entertainment, de la video on-demand la jocuri de noroc | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Pocket City

Next Article

Câștigătorii concursului National Geographic Traveler pe blog

Related Posts
Total
0
Share