Skip to main content

Pocket City

În primul rând, ţin să specific faptul că Pocket City este o aplicaţie mobilă (după o idee de Ovidiu Sîrb) under development la propriu, fix în aceste momente se lucrează la ea (sau poate chiar sunt gata, cine ştie) în cadrul competiţiei StartupDays.

În al doilea rând, trebuie să menţionez şi utilitatea ei, aceasta fiind un planificator de rută pentru cei ce preferă să viziteze oraşul la pas sau cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, momentan cu focus pe oraşul Timişoara.

Ca să înţelegeţi mai bine, se vrea a fi un fel de Google City Tours şi planificator de rută pentru mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Timişoara.

Aplicaţia se va folosi de GPS-ul telefonului mobil şi, la fel ca în cazul SpeedTraps, utilizatorul ei va fi conectat şi cu principalele reţele sociale pe care activează, transmiţând către acestea locaţia sa.

Ce aş sugera eu ca şi facilitate la această aplicaţie ar fi listarea de evenimente în aria de proximitate a utilizatorului (s-ar putea face un parteneriat cu unul dintre site-urile de profil), iar în cazul mijloacelor de transport în comun avertizări (sonore sau vizuale) cu privire la principalele obiective turistice de pe traseul acestora, idee pe care am expus-o şi când am vorbit de sistemul GPS instalat pe autobuzele liniei 331 RATB.

[via alexandrunegrea.ro]

Puteţi urmări progresele echipei pe Site | Twitter | Facebook.

Actualizare 16 octombrie, 2010:

 

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

6 thoughts to “Pocket City”

  1. Pingback: Proiecte de turism online (şi relaţionate) la #SWCluj
  2. Pingback: Planificator de rută pentru transportul public din Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.