Două festivaluri de film de turism ce merită toată atenţia voastră

M-am gândit ceva dacă să scriu acest post pe blogul principal sau în secţiunea România Turistică şi în cele din urmă am decis să îl scriu în secţiunea România Turistică, având în vedere faptul că are legătură cu promovarea turistică, video promovarea mai exact, ce are ca suport principal televiziunea, abia apoi ajungând în mediul online (slab de tot, nu am reuşit să găsesc deloc filmele pe platformele de video sharing).

Aşadar, subiectul postului de faţă îl fac două festivaluri de film de turism, festivaluri ce vor avea loc în prima săptămână a lunii octombrie, unul în cadrul Târgului Internaţional de Turism Winter Holiday, iar celălalt ca eveniment de sine stătător. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Film de Turism Bucureşti (BITFF – Bucharest International Tourism Film Festival, via viajoa.ro) şi despre Festivalul Internaţional al Filmului de Artă, Ecologie şi Turism “Document. Art.”

Festivalul Internaţional de Film de Turism Bucureşti (BITFF)

BITFF are se desfăşoară anual, in luna octombrie, în Bucureşti, şi îşi propune repoziţionarea pe harta turistică a oraşului ca punct propice al dezvoltării cultural-turistice. Festivalul vizează recompensarea filmelor (filme/spoturi publicitare ce promovează turismul românesc şi cel internaţional) şi producţiilor audiovizuale ce promovează turismul sub diversele sale aspecte: culturale, sportive sociale, economice, recreative, religioase şi de sănătate, accentul punându-se, în particular, pe promovarea României ca destinaţie turistică şi a bunelor practici în industria turistică.

În cadrul festivalului va avea loc şi concursul de fotografie Visit my city, unde se pot înscrie fotografii cu temă turistică ce pun într-o lumină bună oraşul (oricare ar fi el) ca şi destinaţie turistică.

Pentru update-uri puteţi urmări site-ul sau pagina de Facebook. De altfel, ar fi interesant de urmărit reacţiile şi părerile din timpul evenimentului, ce se va desfăşura în perioada 7 – 10 octombrie, la Palatul Parlamentului (despre care puteţi citi aici), via Twitter, folosind hashtag-ul #BITFF.

Ar fi interesant de luat în calcul la jurizarea filmelor, numărul de vizualizări pe o platformă de video sharing dedicată festivalului, aşa evenimentul având o vizibilitate mult mai mare şi în online.

Festivalul Internaţional al Filmului de Artă, Ecologie şi Turism “Document. Art.”

Un al doilea festival al filmului de turism a început deja pe data de 30 septembrie şi se va încheia pe data de 2 octombrie 2010. Festivalul este organizat de către Asociaţia Română de Film Document.Art. şi se desfăşoară în cadrul Centrului Cultural “Ion Manu” din Otopeni (Jud. Ilfov) sub egida Comitetului Internaţional al Festivalurilor Filmelor de Turism (CIFFT – International Committee of Tourism Film Festivals).

În cadrul festivalului au loc proiectii de filme documentare cu temă turistică, pentru acest an fiind selectate pentru competiţie nu mai puţin de 45 de filme (via media-desk.ro). Ediţia din acest an va găzdui şi o expoziţie de pictură semnată Dan Isăilă şi Orlando Năstase, expoziţa de artă fotografică Bogdan Militaru şi va prilejui vizitarea unor obiective turistice din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Ieri, a fost proiectat în premieră nationala filmul Copşa Mică – Povestea unei speranţe, film ce face parte din coleţia ROcumentar, iniţiată în 2005 de studioul AndemMotionFilms, colecţie ce cuprinde 5 filme de prezentare ale oraşelor din Transilvania (Cisnădie, Cisnădioara, Nocrich, Ocna Sibiului şi Copşa Mică) în contextul adevărurilor istorice sau legate de viaţa contemporană sub toate aspectele ei. Mai multe detalii găsiţi pe cinefan.ro.

Pentru câţiva ani la rând, gazda festivalului a fost oraşul argeşean Câmpulung Muscel (vezi câştigătorii ediţiei din 2008), lucru ce probabil a reuşit să anime oraşul şi să îl reintroducă în circuitul turistic naţional şi internaţional în ciuda faptului că este unul din oraşele ce încet, încet poate dispărea de pe hartă.

Cei interesaţi pot accesa pagina evenimentului de pe Facebook, unde pot posta feedback şi impresii de la festival, sau pot transmite de la faţa locului pe Twitter, folosind hashtag-ul #document.art.

Total
0
Shares
4 comments
  1. Am ajuns la festivalul de la Campulung (cred ca acum 2 ani) si am vizionat cateva materiale surprinzatoare! Din pacate insa nu a fost prea mediatizat si nu a adunat catusi de putin turisti nationali sau internationali ci a avut mai degraba un circuit relativ inchis. Ma bucur pentru organizatori ca l-au mutat la Bucuresti, poate asa va capata ceva mai multa notorietate, dar in acelasi timp imi pare rau ca nu va mai fi organizat la Campulung.

  2. Editia a XV-a a Festivalului International de Film de Arta, Ecologie si Turism ” Document.Art.” va avea loc la Campulung Muscel,in perioada 20-22.07.2011. Se intoarce acolo unde a debutat in anul 1994.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Validatoare de bilete pe mijloacele de transport în comun din Craiova și Alba-Iulia

Next Article

Pocket City

Related Posts
Total
0
Share