TravelBank.ro, un portal turistic 4 în 1

Nici nu a s-a şters bine articolul despre cataloagele online cu unităţi de cazare din minţile cititorilor acestui blog, că între timp a mai apărut un astfel de serviciu. Măcar se bazează şi pe contribuţii din partea comunităţii ce se formează odată cu site-ul. Este vorba de travelbank.ro, site pe care pot fi înregistrate unităţi de cazare şi pe care mai puteţi găsi articole şi ştiri din categoria turism/călătorii.

Conform informaţiilor existente în secţiunea de Termeni şi Condiţii, site-ul include platforma media, platforma de social media, ghid turistic si de informare generala, platforma de rezervari online flexibile, cu multiple facilitati de acces la oferte si pachete speciale, de unde şi comparaţia din titlu.

Pe travelbank.ro înregistrarea unităţilor de cazare se face contra cost şi presupune crearea unui profil de unitate cu toate informaţiile necesare şi promovarea în cadrul comunităţii aferente. Cum firma ce administrază site-ul, Smart Press S.R.L., din Constanţa, nu are statut de agenţie de turism, aceasta nu intermediază rezervările din punct de vedere al tranzacţiilor, acestea fiind făcute direct la prestatorii de servicii. Platforma travelbank.ro este doar un canal de comunicare între aceştia şi potenţialii consumatori, ce pot beneficial de reduceri dacă sunt înregistraţi pe site.

Când vorbim de comunitatea travelbank.ro, vorbim de fapt de o reţea socială dedicată călătorilor cu sau fără experienţă, ce pot urca în conturile de utilizatori poze sau pot posta impresii de călătorie în blogurile asociate cu conturile acestora. Cum profilele utilizatorilor sunt asemănătoare cu cele de pe fosta reţea de socializare de călătorie Love2Travel, sugestiile făcute pentru aceasta sunt valabile şi pentru comunitatea travelbank.ro. Pentru a permite comunităţii accesul la o paletă mai amplă de informaţii, site-ul beneficiază şi de un forum.

Cât despre articole din secţiunea recomandări (sau chiar impresiile de călătorie postate de utilizatori), pot spune că echipa travelbank.ro ar putea profita de existenţa acestora prin inserarea la sfârşitul acestora a unor widget-uri ce afişează unităţi de cazare în funcţie de oraşele menţionate în articole. Am mai vorbit de această practică şi în articolul despre parteneriatul dintre veltravel.ro şi realitatea.net şi money.ro. Până acum nu am văzut pe nici un site de turism din .ro această practică. Voi? De asemenea, impresiile de călătorie pot fi importate tot pe bază de cuvinte cheie (destinaţii şi obiective) în profilele unităţilor de cazare, secţiunea Info Hotel & Zonă, sporind astfel interesul utilizatorilor pentru unitatea respectivă.

De asemenea, implicarea altor utilizatori de internet în promovarea unităţilor de cazare înscrise pe site e o idee ce merită exploatată.

[via livepr.ro]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Follow-up: Marketing şi Comunicare în Turism prin Reţele Sociale

Next Article

Info-chioșcuri în Ploiești

Related Posts
Total
0
Share