Afişează unităţi de cazare pe site-ul tău

După ce am scris articolul despre widget-urile ce afişează informaţii meteo, m-am gândit că ar fi interesant de văzut widget-uri asemănătoare cu locuri de cazare, luând în calcul şi faptul că există atâtea site-uri ce permit afişarea de informaţii referitoare la locuri de cazare în pensiuni, vile, hoteluri, hosteluri etc.

Foto: Piticot Raluca

Sunt de părere că ar putea fi folosite de către cei ce fac recenzii pentru spaţii de cazare. Ştiu, nu sună tentant decât dacă este vorba despre o platformă de marketing afiliat. Din păcate, nu ne prea putem lăuda cu aşa ceva la nivel de unităţi de cazare în România. Nereuşita Captain Go şi-a pus, probabil, amprenta asupra multor entuziaşti.  Vorbim aici numai de servicii şi plaforme dezvoltate/întreţinute de firme din România sau români.

Revenind la cei ce scriu recenzii, în cazul unei recenzii pozitive, pot promova direct o unitate de cazare, inserând undeva în post un widget (fie cod XML, fie cod HTML, fie Flash etc.) cu detaliile acelei unităţi. Impactul ar fi mai mare decât în cazul inserării unui link pe numele unităţii prezentate. Dacă aveţi altă părere, nu ezitaţi să o lăsaţi în comentarii. Nu sunt expert SEO, dar asta este logica mea.

Un serviciu la care se poate apela în astfel de cazuri este cel oferit de site-ul www.turo.ro. Click pe secţiunea Cazare, alegeţi o unitate de cazare şi căutaţi codul HTML pe pagina de profil.

În cazul unei recenzii nefavorabile asupra unei unităţi de cazare se poate îndrepta atenţia vizitatorului spre alte unităţi din aceeaşi localitate sau împrejurimi, astfel mesajul transmis având un impact mai mare asupra deciziei vizitatorului. Un serviciu ce poate fi folosit în acest scop este cel oferit de agenţia de turism online viaromania.eu, o iniţiativă pe care eu o admir, întrucât operează exclusiv online. Widget-ul oferit de viaromania.eu poate fi customizat ca mărime, judeţ şi oraş. Faptul că am asociat serviciile viaromania.eu cu un exemplu nu tocmai potrivit, nu înseamnă că widget-ul oferit nu poate fi folosit şi în alte scopuri. Ca dovadă ţin să menţionez că site-ul dordeduca.ro îl folosea pentru a facilita accesul la unităţi de cazare vizitatorilor ce căutau pe site evenimente în ţară.

Voi mai cunoaşteţi servicii asemănătoare? Sunt ele utile şi aduc valoare conţinutului de pe blogurile de călătorii?

Total
0
Shares
7 comments
 1. Petruș, mulțumim pentru menționarea serviciului oferit de viaRomania.eu în paginile blog-ului tău. Cu ocazia asta am aflat că pagina arăta un pic ciudat în urma modificării layout-ului și am rezolvat problema. Un exemplu de implementare a acestui serviciu pe un site extern poate fi văzut aici:

 2. Foarte interesanta ideea…
  As merge ceva mai departe pentru cei care au blog pe WordPress si as crea un modul care sa permita adaugarea in pagian doar printr-un simplu cod de genul [VR- Hotel Maria, Predeal]. In setari ai adauga de la inceput codul de afiliat sa nu fie nevoie sa il pui de fiecare data si s-ar prelua automat in link.
  In felul asta nu ar mai trebui sa mergi pe site-ul principal si sa cauti acolo codul de inserat…

 3. Puteti adauga oferte de cazare in sistem de afiliere de aici
  spor la bani

  Widget vertical

  Prezinta vizitatorilor tai cele mai bune oferte de pe http://www.helloromania.eu. Cu amplasarea informatiilor sub imaginea hotelului, culori si dimensiuni personalizabile, acest widget este ideal pentru prezentarea ofertelor pe un singur rand sau in zone cu latime redusa.

  Widget orizontal

  Amplasarea informatiilor in partea dreapta hotelului, ii permite widgetului sa se incadreze in zonele cu inaltime redusa. Avand posibilitatea de targetare a campaniilor, acest widget personalizabil prezinta cele mai bune promotii de pe http://www.helloromania.eu.

 4. Widget cazare disponibil pe Info-Trip.ro cu posibilitati de personalizare:
  – afisare unitati dintr-o anumita localitate/judet/zona turistica
  – selectie random sau cel mai bun tarif in dubla/twin
  – de la 1-5 posturi afisate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Vremea pe site-ul tău

Next Article

Să luăm pulsul blogosferei nişate pe turism

Related Posts
Total
0
Share