Să luăm pulsul blogosferei nişate pe turism

Cum se apropie RoBlogFest, ediţia 2011, am zis să văd cam câte bloguri s-au înscris la secţiunea Blog de travel. Până în acest moment s-au înscris 20 de bloguri, unele dintre ele chiar neavând legătură cu turismul, mizându-se pe faptul  că înscrierea în mai multe categorii aduce mai multe şanse de câştig.

Din păcate, acest concurs nu ajută într-o foarte mare măsură la luarea pulsului blogosferei nişate pe turism, ci este doar o cale de a afla mai bun blog din această arie, din cele înscrise. Să fie câştigătorul şi cel mai influent?

Pentru a ne face o idee mai clară asupra situaţiei, ne aruncăm o privire şi asupra ubix.ro, un instrument prin intermediul căruia se încearcă să se prezinte cât mai multe opinii şi informaţii dintr-o anumită zonă de interes. Îndreptându-ne atenţia către secţiunea turism, putem constata că din ianuarie 2008 şi până în februarie 2011, ubix.ro a indexat 8327 de posturi de pe 2255 de bloguri din .ro, ceea ce înseamnă o medie de 219 posturi ce au legătură cu turismul pe lună (considerând că în fiecare lună din perioada amintită s-a scris cu aceeaşi frecvenţă, deşi am fi naivi să credem acest lucru). Din păcate, cele 2255 de bloguri nu sunt toate nişate pe turism.

Conform zelist.ro, în data de 22 februarie 2011 erau indexate:

  • 60 de bloguri ce aveau cuvântul turism în numele de domeniu,
  • 3 bloguri ce aveau cuvântul tourism în numele de domeniu,
  • 10 bloguri ce aveau cuvântul turistic în numele de domeniu,
  • 77 bloguri ce aveau cuvântul travel în numele de domeniu,
  • 69 de bloguri ce aveau cuvântul calator în numele de domeniu,
  • 7 bloguri ce au cuvântul excursii în numele de domeniu şi
  • două bloguri relevante ce au în numele de domeniu cuvântul cheie visit sau vizit.

În total 228 de bloguri ce tratează subiecte nişate pe turism, în special impresii de călătorie, la care se mai adaugă alte bloguri ce nu au în numele de domeniu cuvintele cheie amintite mai devreme, bloguri ale celor implicaţi direct în activitatea turistică, bloguri de hotel etc.

O sursă care ar putea face lumină în această direcţie ar putea fi roblogs.info, dacă ar pune la dispoziţie şi o opţiune de a-ţi încadra blogul într-o anumită categorie la înscrierea pe site. Acelaşi lucru este valabil şi pentru zelist.ro.

Alte păreri?

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Să luăm pulsul blogosferei nișate pe turism (III) | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Afişează unităţi de cazare pe site-ul tău

Next Article

400.000 euro pentru softul de monitorizare a turiştilor

Related Posts
Total
0
Share