Car sharing cu activare pe baza unui card bancar contactless

După lansarea primului serviciu de car sharing 100% în Iași, Bucureștiul este adăugat pe lista de serviciilor de car sharing cu mașini electrice prin lansarea serviciul BCR eGO. Serviciul este oferit de către BCR în parteneriat cu un furnizor extern – Mojito. Flota serviciului de car sharing BCR eGO este formată din autovehicule premium de ultimă generație – BMW i3. Serviciul de car sharing BCR eGo este accesibil clienților BCR care au un cont deschis la bancă deservit de un card contactless. Accesul se face printr-o aplicație mobilă dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia mașinii este înlocuită exclusiv de cardul bancar contactless BCR.

Concform declarațiilor Danei Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR eGo este parte integrantă în eco-sistemul digital BCR, prin care banca pune la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România, precum mobile banking, internet banking, eXperience BCR – sucursală digitală, autentificarea biometrică sau tehnologii contactless.

Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană.

Localizare și rezervarea mașinilor cele mai apropiate de locația în care se află utilizatorii se face din aplicația BCR eGO. De asemenea, tot în aplicație utilizatorii vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Mașinile pot fi ridicate și lăsate în orice punct al Bucureștiului, dar există totuși recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a Bucureștiului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicație; acestea vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Costul de bază pentru clienții retail BCR va fi 10 lei pornirea (cost fix per cursă), plus 0,4 lei/minut TVA inclus, fiind tarifate segmente de câte 30 de minute.

BCR eGO va fi lansat inițial prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcție de cererea clienților. Mașinile puse la dispoziție de BCR prin eGo sunt în totalitate autovehicule electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, având un motor de cu o putere maximă 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Conform unui studiu intern BMW Group pentru serviciile noastre de car sharing din Europa, 38% dintre clienţii acestui program şi-au vândut maşina personală. În multe cazuri este vorba de automobile mai vechi şi puţin eficiente. Automobilele electrice şi serviciile de car sharing sunt combinaţia perfectă pentru a reduce poluarea şi aglomeraţia din marile oraşe. Felicităm BCR pentru această iniţiativă, un proiect model pentru un Bucureşti mai curat.

Dana Popescu, Brand Manager BMW i România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

FlixBus a deschis un birou la București

Next Article

Plăţi electronice mai sigure şi mai inovatoare

Related Posts
Total
0
Share