Review de călător: brățară fitness NO. 1 F4

NO. 1 F4

Pentru că îmi doream o brățară fitness care să monitorizeze mai multe activități sportive, după dezamăgirea numită Aipker Q8, am cumpărat brățara NO. 1 F4, un brand chinezesc mult lăudat în zona brățărilor fitness și smartwatch-urilor.

Într-adevăr, No. 1 F4 monitorizează, așa cum spune și manualul său și prezentarea comercială, mult mai multe activități sportive decât alergarea. Enumăr aici: mersul cu bicicleta, basket, înot, bandminton, trekking, fotbal și tenis de masă. Funcționează inclusiv ca un smartwatch atât timp cât conexiunea bluetooth este activă: notificări apeluri, mesaje, notificări mesagerie și rețele sociale.

Specificații

  • Procesor:NRF51822
  • Sistem de operare: proprietar
  • Display:0.96″ OLED
  • RAM:256K+16K
  • Baterie::130 mAh Lithium Polymer
  • Autonomie: în medie 10 days
  • Senzori: tensiune, puls, pedometer

Până să intru în detalii legate de monitorizarea activităților sportive, vreau să fac câteva precizări despre felul în care arată brățara.

E mult mai bine construită în comparație cu Aipker Q9, cu mențiunea că brățara e dintr-un silicon mai rigid. De asemenea, ceasul se detașează din brățară, iar dacă ai preferințe de culori în funcție de hainele cu care te îmbraci, poți schimba brățările.

Ecranul se activează la o atingere prelungă în partea de jos, asta dacă îți dai seama care e, căci nu există nicio zonă marcată, și tot cu apăsări prelungi se accesează fiecare meniu în parte.

În ceea ce privește autonomia bateriei, aceasta ține și până la 14 zile dacă sincronizările se fac doar o dată pe zi.

Monitorizare pași

Brățara înregistrează numărul de pași și caloriile consumate. Din punctul ăsta de vedere măsurătorile sunt ok, eu comparând o dată cu cele din Strava și o dată prin numărarea pașilor. La numărătoarea fizică diferența a fost doar de câțiva pași, iar pentru calorii  la fel.

Cât despre alt activități pe care le monitorizează, mă pot pronunța doar legat de înot, mersul cu bicicleta și drumeții.

Monitorizare înot

La 20 de minute de înot, brățara înregistrează 24 de kcalorii consumate, ceea ce s-ar putea să fie departe de adevăr, My Fitness Pal-ul afișând cam 180 de kcalorii consumate la 30 de minute de înot freestyle moderat, cam la fel cât un Fitbit.

În timpul înotului la bazin, brățara poate ieși din modul de monitorizare a activității din cauza contactului cu apa, ecranul fiind destul de sensibil. Acest lucru se întâmplă mult mai des la duș. După duș e posibil ca ecranul să se aburească prin interior. În apă de mare n-am remarcat ieșirea din modulul sport, doar activarea display-ului.

Monitorizare mers pe bicicletă

Cât despre biciclit, pe o distanță de 8 km parcursă în medie cu 13.4 km/h, brățara mi-a înregistrat un consum de 39 kcalorii, în timp ce Strava 255 kcalorii.

Monitorizare drumeție

La o urcare de 1,6 km și o coborâre de 2,1 km cu puțin peste 5 kg în spate, 128 minute de mers pe jos, brățara a înregistrat un consum de 200 kcal (asemeni Google Fit), în timp ce My Fitness Pal zice că o astfel de plimbare ar consuma 1208 kcalorii.

Când e sincronizată cu telefonul, brățara îți poate afișa altitudinea și presiunea atmosferică și indicele UV (util dacă o porți când mergi la plajă). Departe de adevăr în condițiile în care Bucureștiul e arătat la o altitudine de 300 m.

NO. 1 F4, UV

Concluzia mea e că la orice activitate în care nu mai atingi solul cu picioarele măsurătorile nu sunt deloc aproape de adevăr.

Monitorizare puls și tensiune arterială

În timpul majorității activităților, brățara înregistrează pulsul.

Am testat pulsul cu un tensiometru AEG, iar diferențele sunt destul de mari: 60 bătăi pe minut vs. 88 bătăi pe minut.

Valorile sunt relativ apropiate când vine vorba de tensiunea arterială, așa cum poți vedea și din clipul de mai jos.

  • NO. 1 F4 125 81 mmHg vs AEG 127 87 mmHg,
  • NO. 1 F4 125 cu 82 vs. AEG 127 cu 87,
  • NO. 1 F4 131 cu 82 vs. AEG 114 cu 86

Brățara funcționează cu aplicația FunDo și, în mod normal, ar trebui să monitorizeze pașii în paralel cu pulsul, tensiunea arterială și nivelul de oxigen din sânge, dar înregistrează doar pulsul, celelalte două valori fiind măsurate doar la cererea utilizatorului (pe brățară). Evident, aplicația îți permite să setezi alerte, alerte pentru inactivitate sau hidratare.

Dacă partea asta de monitorizare a activității sportive nu te încântă, cu siguranță partea de smartwatch o va face, căci brățara afișează notificări de apeluri, SMS sau notificări din rețelele sociale, un lucru util atunci când călătorești și nu vrei să îți afișezi telefonul pentru a atrage atenția altora.

Poți opta pentru câteva interfețe de ceas direct din meniul brățării, în funcție de ce anume vrei să îți afișeze, combinații între dată, oră, nr. de pași, calorii consumate, distanță etc.

Găsești brățara NO. 1 F4 în marketplace-ul eMag sau pe AliExpress.

O mai găsești și sub brandurile MoreFIT™ F4 Pro Plus aau TechONE™ F4 Pro Plus.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
momondo, plan calatorii, avion, apus, vacanta

Câteva considerații personale despre cum călătorești mai mult

Next Article
plaja, mamaia sat, navodari, kiteboarding

4 plaje din Năvodari unde să îți lași banii de vacanță

Related Posts
Total
1
Share