Caby, car sharing cu mașini electrice

Casa Auto Iași, parte a grupului auto Tester, a lansat serviciul de car sharing CABY, un proiect în care sunt folosite doar mașini electrice. Grupul auto Tester comercializează zece mărci de autovehicule, dar deține și un parc logistic și clădiri de birouri de clasa A. Pentru lansarea acestei afaceri, Bogdan Toporaş Piţigoi, omul de afaceri din spatele grupului Tester, a făcut o investiție de250.000 de euro.

Mașinile electrice CABY puse la dispoziția celor dispuși să închirieze mașini în regim de car sharing sunt modele Mitsubishi iMiEV. Acestea vor fi doisponibile în întregul oraș și vor putea fi închiriate după înregistrarea pe site-ul CABY. Șoferii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele cinci puncte de încărcare si le vor putea folosi atât timp cât au nevoie, autonomia acestora fiind considerată optimă pentru utilizarea zi de zi în mediul urban, între 120 si 300 de km. Stațiile de încărcare fac parte din rețeaua proprie CABY, rețea dezvoltată în parteneriat cu E.ON. Doua dintre aceste stații de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Clientii pot păstra mașina atât timp cât doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac prin intermediul aplicației de mobil.

Proiectul CABY a fost lansat pentru a simplifica călătoriile scurte cu mașina, pentru ale face mai plăcute și mai eficiente în ceea ce privește poluarea orașului, motiv pentru care din flota CABY fac parte vehicule mici, electrice, ce contribuie la descongestionarea traficului și la îmbunătățirea calității aerului.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări. In cazul CABY, flota este asigurată de Groupama, iar masinile finanțate prin UniCredit Leasing.

O echipă de mentenanță asigură curățenia mașinilor și starea lor tehnică, astfel încât, teoretic, clineții CABY au mereu la dispoziție mașini curate și în stare perfectă de funcționare.

Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajații din companii, urmand ca, în viitoarea etapa, după creșterea flotei de mașini, CABY să fie disponibil publicului larg. Un alt seriviciu de car sharing este disponibil în Cluj-Napoca și București, mașini precum Smart Fortwo, Volkswagen UP, Mercedes S-Class, BMW i3 și Mini One, regâsindu-se în flota pusă la dispoziție publicului larg.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Romanian Digital Travel Conference, ediția a IV-a

Next Article

Coșul de cumpărături din vacanță: România versus top 5 destinații scumpe și ieftine

Related Posts
Total
0
Share