Mersul autobuzelor în România

mersul autobuzelor romania, orar si rute autobuze romania

Dacă nu ai mașină personală, alternativele de a ajunge într-o anume destinație sau la un anume obiectiv turistic rămân trenul și autobuzul. Află că și pentru mersul autobuzelor ai acum la dispoziție o aplicație online cu ajutorul căreia poți afla programul de operare al autobuzelor.

Mersul autobuzelor în România

Aplicația se cheamă Mersul Interjudețean al Autobuzelor și a fost lansată de către Autoritatea Rutieră Română (ARR). Aplicația îți pune la dispoziție doar cursele regulate ale operatorilor care au licență de traseu pe o anumită rută de interes pentru tine și își propune să fie o alternativă consolidată la multitudinea orarelor și informațiilor despre rute puse la dispoziția călătorilor de multe companii de transport. Aplicația Mersul Autobuzelor folosește date din propria bază de date, date pe care le primește de la operatorii de transport în baza obligativității transmiterii acestora conform legii.

Poți accesa aplicația pe portalul Autorităţii Rutiere Române, la secţiunea Mersul interjudetean al autobuzelor, sau direct la adresa mersulautobuzelor.arr.ro. Site-ul aplicației e adaptabil și pentru mobil.

Astfel, dacă vrei să călătorești între două localități din județe diferite, accesezi aplicația Mersul Interjudețean al Autobuzelor, selectezi orașul de plecare, orașul de sosire, data și ora după care aplicația îți afișeză rezultate le. Aplicația îți va afișa, în funcție de disponibilitate, cursele disponibile cu ore de plecare/sosire, puncte de îmbarcare/debarcare, distanța și durata deplasării, operatorul cursei.

Punctele de îmbarcare/debarcare (orașele) și traseele directe parcurse sunt afișate pe Google Maps. Momentan există câteva bug-uri, în ideea în care localitățile sunt localizate aiurea pe hartă. De asemenea, traseele sunt afișate în funcție de algoritmii Google Maps și nu în funcție de localitățile tranzitate de transportatorul de pasageri.

În 2019, rezultatele căutărilor vor afișa inclusiv transbordări (curse cu interconectivitate), adică, dacă cineva merge de la Bucureşti la Timișoara, să poată călători combinând mai multe curse în aceeași direcție dacă nu există o cursă directă.

CITEȘTE ȘI: Unde găsim informaţii despre programele şi rutele operatorilor de transport persoane

Mersul autobuzelor în Județele Bihor, Harghita și Mehedinți

Dacă se întâmplă să vizitezi sau să tranzitezi oricare din Județele Bihor, Harghita sau Mehedinți, află că te poți deplasa până acolo cu trenul, iar între localitățile județului o poți face cu autobuzul. Căutarea unei curse n-ar trebui să fie o problemă, așa cum reclamă mulți turiști ce călătoresc prin țară cu transportul în comun, întrucât există o aplicații mobile care te vor ajuta să găsești cursele care te vor duce la destinație.

BusBihor, BusHarghita și Drobeta Bus sunt aplicațiile de care ai nevoie pentru a te orienta pe teritoriul județelor amintite. În primele două cazuri, aplicațiile mobile sunt administrate de consiliile județene, deci informațiile sunt verificate, iar în cazul Județului Mehedinți, aplicația Drobeta Bus e administrată de SyncSys, compania pe soluția căreia sunt dezvoltate toate aplicațiile – Rez Bil.

Ca alternativă la cele de mai sus poți folosi site-ul autogari.ro, dar nu vei avea garanția că vei merge cu un operator licențiat. Și site-ul autogări este optimizat pentru mobil. Dacă vei vrea să duci o rezervare până la capăt, cu achiziționare de bilet, vei fi redirecționat către platforma de vânzare a biletelor de autocar Biletelor, o platformă administrată de aceeași firmă ca și site-ul autogari.ro.

CITEȘTE ȘI: Info Autogări

Dacă folosești alte instrumente de planificare pentru transportul de pasageri prin România, nu ezita să lași un comentariu mai jos pentru a-i informa și pe ceilalți cititori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
momondo, vacante, zile libere, zile libere 2018

35 de zile libere cu 10 zile de concediu

Next Article

Clever Taxi, devenită Clever, agregă și servicii de rent-a-car

Related Posts
Total
0
Share