Unde găsim informaţii despre programele şi rutele operatorilor de transport persoane

autobuz, autobaza, orar autobuze

Aş fi vrut să scriu despre prezenţa pe internet a companiilor de transport persoane şi să enumăr câteva surse unde se pot găsi informaţii pentru rutele pe care aceastea operează şi cele mai importante localităţi în care fac opriri, dar mi-am dat seama că aş fi muncit degeaba, şi asta pentru că, pentru astfel de informaţii, există deja autogari.ro şi mersultrenurilorcfr.ro (sau infofer.ro).

Pe ambele site-uri se pot face rezervări şi plăţi online. Pe autogări.ro sunt 13 operatori de transport persoane care acceptă rezervări şi plăţi online pe rute interne, facilitate valabilă din octombrie/noiembrie 2006, iar pe partea de transport feroviar se pot face rezervări şi plăţi online pe cfrcalatori.ro, facilitate valabilă de la 1 septembrie 2008 pentru persoane juridice şi de la 16 martie 2009 pentru persoane fizice.

In martie 2008, autogari.ro a incheiat un contract cu Cosmote, pe baza căruia furnizează informaţii despre cursele de autocare şi  mersul trenurilor  abonaţilor de telefonie mobilă prin serviciul i-mode accesibil de pe mobil. Versiunea mobilă a site-ului este accesibilă şi abonaţilor Vodafone şi Orange. Pentru furnizarea informaţiilor referitoare la mersul trenurilor, autogari.ro se foloseste de merstren.ro

În dorinţa de a ţine cât mai mult vizitatorii pe site-urile proprii, multe agenţii/companii din industria turismului îşi dezvoltă in-house sisteme de informare pentru mersul trenurilor (vezi exemplul infoturism.ro) sau pentru rutele de autocare (vezi exemplul iturism.ro), la care adaugă valoare prin asocierea informaţilor existente cu oferte de cazare la unităţile prezente pe traseele afişate.

O mică parte din companiile româneşti implicate în activitatea turistică pe internet au înţeles importanţa prezenţei informaţiei pe site-urile agenţiilor şi au dezvoltat servicii de informare ce pot fi integrate/accesate foarte uşor pe site-urile acestora: vezi exemplul serviciului mersultrenurilor.ro (vezi şi versiunea de mobil) ce poate fi accesat prin intermediul câtorva site-uri de turism. “Integrate” e totuşi mult spus având în vedere faptul că vizitatorul este redirecţionat către site-ul amintit şi nu rămâne pe site-ul agenţiei etc.

Companiile responsabile de administrarea serviciilor (Bileteria SRL şi Informatică Feroviară S.A./CFR Călători  S.A.) amintite la începutul acestui post pot veni în întâmpinarea acestui tip de nevoi prin dezvoltarea de programe de afiliere şi soluţii ce permit vizitatorilor unei agenţii de turism să rămână pe site-ul acesteia în timp ce fac o rezervare pentru o călătorie cu autocarul/trenul.

Fiecare parte implicată ar avea de câştigat prin expunerea informaţiilor proprii pe site-urile afiliate şi vice-versa sau prin comisioane la fiecare rezervare/plată prin sistemul de afiliere.  Parţial, autogari.ro practică un astfel de parteneriat cu helloromania.eu, ce pune la dispoziţia vizitatorilor autogari.ro oferte de cazare în funcţie de destinaţia aleasă. Am zis parţial pentru că informaţiile de pe autogari.ro nu se regăsesc şi pe site-ul partener.

Foto: Rabat Bus Terminus, Gozo by Peter Grima Follow

Total
0
Shares
5 comments
 1. Bileteria – Bucureşti 02 Februarie 2010 – In contextul actual al pietei, Bileteria S.R.L. vine in intampinarea calatorilor pe de o parte cu solutia de putea cumpara bilete de autocar si pentru cursele interne importante, iar pe de alta parte echipa Bileteria pune la dispozitia transportatorilor o aplicatie numita “Bileteria”, destinata vanzarilor de bilete pentru cursele nationale si internationale. Aceasta aplicatie este menita sa deschida mari canale de desfacere pentru operatorii de transport, fara nici o investitie si fara restructurare.

  Pentru calatori – gasiti bilete oriunde

  Cumparati bilete in avans de la orice agentie partenera Bileteria.
  • Aveti loc asigurat;
  • Evitati inghesuiala de la autocar;
  • Alegeti cea mai buna oferta.

  Pentru agentii de turism – un nou segment

  Aveti acces la cel mai mare volum de bilete de transport auto intern si international.
  • Comisioane avantajoase;
  • Programe de motivare;
  • Fara garantii.

  Pentru operatorii de transport – o mare retea de vanzare

  Este ca si cum ati deschide mii de agentii de vanzare intr-o zi.
  • Mii de agenti de vanzare;
  • Control complet al vanzarilor;
  • Gestiune usoara a locurilor.

  Despre Bileteria S.R.L.

  Bileteria S.R.L. este o firma ce activeaza din 2004 in domeniul dezvoltarii de tehnologie pentru tranportul auto de persoane. Printre realizarile acesteia mentionam cunoscutul portal Autogari.RO (denumit si Mersul autobuzelor on-line) si REZMax sistemul de rezervari pentru companiile de transport persoane.

 2. Pingback: Programe de marketing afiliat pe site-urile de turism | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Vântul din Vama Veche ...

Next Article

Cum se poate organiza o vacanţă 2.0

Related Posts
Total
0
Share