Tur virtual în Parcul Etnografic al Transilvaniei

Parcul Etnografic al Transilvanieipoate fi vizitat acum și prin intermediul unor tururi virtuale realizate în cadrul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național Facilităţi moderne de acces la valorile multiculturalismului şi diversităţii culturale.

Toate panoramele sferice și tururile virtuale ale monumentelor de patrimoniu și obiectivelor din Parcul Etnografic Romulus Vuia sau ale spațiilor de expoziție din interiorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj sunt realizate de către firma TransilvanArt.

Tururile virtuale se pot accesa direct de pe situl muzeul-etnografic.ro și urmând secțiunile din meniul din stânga. În cazul în care se dorește vizitarea unui alt obiectiv din ansamblul muzeal, utilizatorii au la dispoziție o hartă a tuturor tururilor virtuale din zona muzeului.

Administratorul sitului, Szilagyi Pal, menționează faptul că turul virtual este cel mai complet tur virtual al unei instituţii de stat, conținând 81 de panorame, dintre care 50 au fost realizate în parcul etnografic și 20 in secția pavilionară.

Pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități la aceste tururi virtuale s-au amenajat patru info-chioşcuri la secţia Muzeului Etnografic al Transilvaniei din centrul oraşului Cluj. Întregul proiect are ca scop accesul persoanelor cu dizabilități la obiectivele parcului și asta pentru că aici nu se pot instala rampe de acees datorită statutului acestuia.

[via citynews.ro]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Vânzări prin afiliere Blue Air Online

Next Article

e-Turism Bref (26) – 3 - 9 decembrie

Related Posts
Total
0
Share