e-Turism Bref (26) – 3 – 9 decembrie

Zitec, ONPHR, paravion.ro, CFR Călători, Est Cardinal, Ministerul Transporturilor și Primăria Cluj fac subiectul știrilor despre turismul electronic din săptămâna 3 – 9 decembrie 2012.

Hărți online

Oamenii de la Zitec au dezvoltat pentru Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România harta online a locurilor accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Harta poate fi accesată pe orasultuturor.ro, proiect dezvoltat în cadrul ReStart România, sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play. Aplicația mobilă facilitează, de asemenea, înregistrarea de noi locuri ce sunt accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități.
Harta prezintă instituțiile culturale, instituțiile publice și unitățile de cazare din București ce sunt dotate coresponzător (chiar și parțial) pentru a primii persoane cu dizabilități.

Blogging bilete de avion online

De pe blogul letsgo.ro puteți afla ce servicii de rezervări bilete de avion afișează prețul complet al biletelor de avion (a se citit cu taxă de serviciu/taxa de card inclusă plus alte taxe) sau nu. În concluzie, va trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați bilete de avion de pe Fly.ro, eSky.ro și Vola.ro sau veți avea garanția prețului final pentru bilete de avion cumpărate de pe Paravion, Air-Tickets.ro și Flaps.ro.
Pentru cei ce au avut dubii în privința city-break-ului la Istanbul scos la vânzare pe platforma eMag de către paravion.ro, Elena are o scurtă recenzie pe blogul paravion.ro.

Bilete de tren online

CFR Călători și MasterCard continuă campania de reduceri pentru biletele de tren achiziționate online.

Sisteme de rezervări online

Cei ce vizează Bucureștiul ca destinație turistică au la dispoziție platforma hotel-bucuresti.com pentru rezervări la unități de cazare din oraș. Toate solicitările de rezervări sunt preluate via email. Platforma este dezvoltată de către cei de la Est Cardinal, companie premiată în cadrul galei Premiile Bucureștilor, organizată de către Travel Advisor Media și Asociația Geneze, pentru cea mai bună platformă web oferită agențiilor de turism.

Mobilitate

În octombrie 2012 anunțam că UNTRR lansa aplicația mobilă prin intermediul căreia se putea achiziționa rovinieta. Zilele trecute s-a anunțat că aplicația permite achiziționarea rovinietei electronice, operațiune disponibilă și prin trimiterea unui SMS la un număr special, ce va înapoia expeditorului un mesaj de confirmare pe care trebuie să îl păstreze chiar dacă teoretic acesta a fost înregistrat într-o bază de date. Cu ajutorul unor camere video dedicate numerele de înmatriculare ale mașinilor pentru care s-a achiziționat rovinieta (sau nu) sunt verificate în această bază de date.

e-Informare

Cele 5 info-chioșcuri  amplasate în centrul Clujului, în Parcul Central şi la Gară din Cluj nu au avut rolul dorit de către primărie asupra turiștilor, acela de a fi o interfaţă modernă pentru turiştii care vizitează Clujul.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Tur virtual în Parcul Etnografic al Transilvaniei

Next Article
harta dambovita, harta obiective turistice

Ghid turistic Județul Dâmbovița: Hello Dâmbovița!

Related Posts
Total
0
Share