Webhelp cumpără PitechPlus, dezvoltator software cu investiții în startup-ul FastOrder

Webhelp, companie specializată în outsourcing, anunță achiziţia PitechPlus, o companie românească specializată în proiectarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor software personalizate, destinate în special digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor. Printre proiectele în care PitechPlus a investit în ultimii ani se numără și startup-urile FastOrder și PARKING+PLUS, companii ce prestează servicii din zona tech inclusiv pentru zona de HoReCa și turism.

Pentru Webhelp, achiziția PitechPlus reprezintă un pas major în capacitatea companiei de a oferi soluții tehnologice în domenii-cheie precum Robotic Process Automation sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare.

Pentru PitechPlus, achiziția de către Webhelp deschide o poartă de acces la noi piețe și oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile software personalizate.

În această tranzacție, grupul Webhelp a fost asistat de către firma de avocatură McDermott Will & Emery AARPI și Wolf Theiss, iar PitechPlus – de către Stratulat & Albulescu și Șomlea & Asociații.

Webhelp activează în industria europeană de outsourcing, cu o cifră de afaceri de 1.4 miliarde de euro în 2018, realizată de o echipă de 50 000 de angajați din 36 de ţări. Fondată în anul 2006, PitechPlus oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți din opt țări, printre aceștia numărându-se și furnizori de soluții GPS (Garmin), dezvoltatori software pentru hotel (Ariane) sau platforme de car sharing în regim P2P (Drivy). Cu peste 270 de angajați în sediile din Cluj-Napoca și Tîrgu Mureș, firma țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu 20% mai mare decât în 2018, în acelaşi ritm de creştere ca-n 2018.

Imagine: Hand de Gerd Altmann pe Pixabay
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Romanian Digital Travel Conference, ediția a VI-a

Next Article

Aproape 30% dintre români se stresează atunci când planifică o călătorie

Related Posts
Total
0
Share