O serie de biblioteci din Județul Suceava au pus codul QR pe hartă


Descoperă Suceava prin QR code este un proiect de promovare a obiectivelor cultural-turistice din județul Suceava, proiect în fază de implementare începând din luna mai 2013 și până în luna noiembrie 2013. Proiectul a fost inițiat de Biblioteca Bucovinei ,,I.G. Sbiera” Suceava, împreună cu bibliotecile publice din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului și Vatra Dornei, având ca parteneri Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava.
Promovarea obiectivelor cultural-turistice presupune generarea de conținut (text, foto, video) ce le evidențiază ca obiective și propagarea acestuia în rândul turiștilor prin intermediul codurilor QR aplicate pe plăcuțe, la fața locului. Situl care găzduiește acest conținut este istorielocala.ro și ar trebui să poată fi accesat de pe telefonul mobil. Pentru moment, grupurile de lucru formate din elevi și studenți cu vârste între 15 și 25 de ani sunt focusate pe generarea de conținut.
Bugetul disponibil pentru dezvoltarea aplicaţiei de promovare a obiectivelor cultura-turistice din județ este asigurat de către International Research & Exchanges Board (IREX), instituție care a organizat concursul Idei de 15000 + lei din cadrul programului BIBLIONET, concurs în cadrul căruia Biblioteca Bucovinei a câștigat  premiul în valoare de 16.900 RON. Cu mai mare exactitate, programul BIBLIONET este susținut parțial și de fundația Bill & Melinda Gates Foundation.
Județul Suceava este al patrulea județ din România, după Vrancea, Sibiu și Constanța, care se bucură de promovarea turistică prin mijloace specifice noilor tehnologii. Singura diferență constă în faptul că inițiatorii sunt instituții publice în colaborare cu asociații non-guvernamentale și nu persoane juridice. De pe urma proiectului mai beneficiază de promovare turistică prin cod QR județele Bihor, Brăila, Cluj, Vâlcea și Suceava.
[via newsbucovina.ro]
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Bucureștiul, ca și brandul ROM, e autentic

Next Article

#diariosdebicicleta en Palma de Mallorca

Related Posts
Total
0
Share