Vola.ro intră în rețelele de afiliere boataround.com și getyourguide.com

Întrucât zborurile din lunile următoare sunt încă sub semnul întrebării, datorită evoluției pandemiei de COVID-19, agențiile de turism online ce se focusau pe vânzarea de bilete de avion încearcă să găsească soluții pentru a se menține pe piață, fie tot în sectorul turistic, fie într-un sector de activitate adiacent sectorului turistic.

CITEȘTE ȘI: Soluții de tehnologizare și digitalizare post-COVID-19 pentru afacerile de turism din România

După ce în plină pandemie agenția de turism online Vola.ro a solicitat credit IMM Invest pentru a-și putea continua activitatea, în ceea ce ar fi trebuit să fie plin sezon în materieri de zboruri, în special zboruri asociate cu vacanțe, Vola.ro a încheiat 2 parteneriate, în regim de afiliere, cu 2 intermediari de servicii turistice pentru care s-au estimat creșteri în pandemie dar și post pandemie, datorită condițiilor de desfășurare a activității în grupuri restrânse. Astfel, cei ce vizitează site-ul Vola.ro și optează pentru închirieri iahturi sau experiențe sunt redirecționați către boataround.com, respectiv getyourguide.com.

Afilierea la rețeaua boataround.com

Afilierea la rețeaua boataround.com este împachetată ca Vola Boats. Boataround.com este o platformă online ce intermediază închirieri de ambarcațiuni de mici dimensiuni (iahturi, catamarane, bărci cu motor) în peste 900 de locații de pe 5 continente, printre care Portugalia, Spania, Croația, Grecia, Cipru, Turcia și multe alte destinații. Inventarul Boataround numără peste 14.000 de ambarcațiuni, acesta fiind verificat și ofertat cu cel mai bun preț.

CITEȘTE ȘI: Antreprenorii din turism și miza pe turismul de distracție

Boataround este un startup slovac lansat în 2018, ce a primit investiții de la Slovak Investement Holding Group, grup de investiții cu participații și în alte companii ce activează în zona de turism sau în industrii adiacente, precum AeroMobil, un startup din zona de transport aerian de pasageri și vehicule zburătoare, GreenWay, un producător de stații de încărcare pentru mașinile electrice sau Slovak Railways, operatorul național de transport feroviar.

Afilierea la rețeaua GetYourGuide

Pe zona de experiențe Vola.ro s-a asociat cu GetYourGuide, un marketplace internațional pentru experiențe (tururi și excursii). Asocierea cu GetYourGuide este o abordare mai echilibrată a zonei de exeperiențe, unde mare parte din responsabilitatea serviciului cade în grija furnizorului/intermediarului, dat fiind modelul de parteneriat – cel de afiliere. GetYourGuide consolidează în inventarul său peste 40.000 de produse la nivel global.

Dacă piața de închirieri ambarcațiuni a cunoscut o creștere de 500% în 2020 în comparație cu 2019, piața de experiențe a scăzut dramatic, în perioada pandemiei veniturile GetYourGuide scăzând cu 95%.

În ansamblu, Vola.ro a renunțat în a mai dezvolta soluții proprii, costisitoare din punct de vedere mână de lucru, în special în această perioadă, și a apelat la parteneriate cu platforme deja consacrate. Riscul asumat e minim, iar în cazul în care proiectele nu sunt profitabile nu se irosesc resurse financiare, cum s-a întâmplat în cazul Local Escapes.

CITEȘTE ȘI: Când Coca-Cola e mai bună decât Sprite-ul

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
OnePlus Bullets Wireless Z

Review de călător: OnePlus Bullets Wireless Z

Next Article

Skoda Rapid 95 CP 1.0 TSI 2018 după 2 ani de folosință

Related Posts
Total
0
Share