Review de călător: OnePlus Bullets Wireless Z

OnePlus Bullets Wireless Z
OnePlus Bullets Wireless Z

După 2-3 săptămâni de utilizare ocazională, iată că vin cu un nou review de gadget potrivit pentru conferințe telefonice, deplasări în oraș, tranzit între orașe și timp liber – OnePlus Bullets Wireless Z. OnePlus Bullets Wireless Z sunt căști de tip in ear cu bandă de susținere pentru gât și conexiune prin bluetooth.

Așa cum ai dedus deja din numele produsului, acesta este produs de OnePlus, compania chinezească producătoare de smartphone-uri.

Nu aveam neapărat nevoie de căști, căci mai am in kitul de călătorii 2 perechi, una cu fir și una wireless, dar cum aveam un voucher pentru cumpărături pe site-ul OnePlus.com ce urma să expire, am zis că 20 de euro, diferența până la cei ~ 50 de euro cât costă căștile, nu-i o sumă așa de mare pentru o nouă experiență audio.

Pachetul

OnePlus Bullets Wireless Z

Pachetul este de dimensiunea unui e-book reader, gros cât două cutii de chibrituri puse una peste alta, branduit în culorile care au consacrat brandul OnePlus, roșu și alb.

OnePlus Bullets Wireless Z

Pachetul conține căștile, evident, aranjate frumos într-un decupaj ce păstrează forma întregului accesoriu (căști, banda de susținere pentru gât); acesta are inclusiv indicații despre ce cască în ce ureche se potrivește.

OnePlus Bullets Wireless Z

În cutie se mai găsesc cablul de încărcare, manualul de utilizare și protecțiile auriculare suplimentare de dimensiuni mici și mari, căștile venind echipate cu cele medii.

OnePlus Bullets Wireless Z

În comparației cu alte produse de la alți producători, risipa de hârtie este minimă, împachetarea produsului este minimalistă. Îmi pare rău pentru cei cu fetișuri legate de împachetări de produs, dar mai mult de atât nu am de zis. 🙂 Cui îi pasă cum se simte materialul din care e făcută cutia sau calitatea hârtiei manualului de utilizare?

Specificații OnePlus Bullets Wireless Z

În ceea ce privește specificațiile produsului, OnePlus Bullets Wireless Z sunt compatibile doar cu telefoane cu sistem de operare Android și fac casă bună cu cele din gama OnePlus. Eu le folosesc cu un OnePlus 5T, cu care se împerechează automat. Pentru celelalte telefoane cu Android e nevoie să dai o căutare după dispozitive cu conexiune prin Bluetooth pentru a împerechea căștile.

Căștile au microfon încorporat, buton de control volum și schimbare pe apel, schimbare în mod asistent vocal, încărcare rapidă prin USB-C, control oprit/pornit magnetic (driverele au magneți, la contact căștile se închid, când se decuplează se deschid).

10 minute de încărcare îți oferă 10 ore de utilizare, iar la o încărcare completă poți beneficia de aproximativ 20 de ore de utilizare.

Design

Partea driver-ului ce se sprijină pe pavilionul urechii este ovală, ca un ou, în ton cu ultimele trenduri în design (!). Partea din exterior e cilindrică, cu linii drepte, și aduce a design SF din anii ’80-’90 (forme predefinite, fără prea multe linii curbe). Pe scurt, subiectiv, avem un melanj de două linii de design, vechi vs. nou, unde vechiul e practic, căci acea parte a driver-ului încorporează magneții, care la atingere opresc și deconectează căștile.

OnePlus Bullets Wireless Z

Când căștile stau lipite una de alta, au forma unui controller de PlayStation. 🙂

Confort

Tronsmart Spunky Beat vs. OnePlus Bullets Wireless Z vs. JVC HA-FX103M-RE

În comparație cu Tronsmart Spunky Beat și JVC HA-FX103M-RE, OnePlus Bullets Wireless Z au driverele mai mici, de 9.2 mm, dintr-un plastic lucios, și sunt mult mai confortabile odată fixate în ureche. Funcțiile de control, precum Quick Switch, Quick Pair si Magnetic Control, sunt mult mai la îndemână, cu mențiunea că există o mică latență între comandă și răspuns.

Și, ce îmi place cel mai mult, pe una dintre bateriile de pe banda pentru gât, pe cea din stânga mai exact, există un buton de conectare la ultimul dispozitiv conectat care la dublu click conectează căștile la un al doilea dispozitiv conectat (de exemplu, telefon vs. laptop).

Banda de susținere pentru gât este dintr-un silicon bine finisat care se fixează fără a deranja pe gât (nu simți când alunecă, nu are aderență încât să devină deranjantă din cauza frecării cu pielea) și se termină în ambele părți cu bateriile cilindrice ale căștilor, din care pleacă firele acestora. Posibil ca banda de susținere de silicon să atragă scame și praf după purtarea îndelungată.

Iar dacă te prinde ploaia, fii fără griji, căștile au protecție IP55, ceea ce le face perfecte și pentru alergat și alte activități ce necesită efort și scot untul din tine. 🙂

Căștile cu tot cu banda de susținere pentru gât (ce integrează și bateriile) cântăresc 28 de grame, abia de se simt când le porți agățate de gât.

Sunet

Deși producătorul spune că fiecare driver încorporează un super-bas, eu îți pot spune că basul este echilibrat iar căștile oferă un echilibru perfect pentru redarea oricărui gen de muzică, ceea ce le face perfecte dacă asculți muzică pe o perioadă mai îndelungată pe parcursul unei zile.

În urma experienței mele în ascultarea unor traininguri video îți recomand căștile pentru astfel de activități, în special audio-book-uri.

Nu același lucru îl pot spune despre convorbirile telefonice, unde sunetul este puțin înfundat.

Concluzie OnePlus Bullets Wireless Z

Personal, prefer căștile OnePlus Bullets Wireless Z celor de la Tronsmart Spunky Beat și JVC HA-FX103M-RE, le consider ca fiind un echilibru perfect între aceste două modele. Ce nu-mi place e că nu au o carcasă de protecție, dar merge și un etui de ochelari. 🙂

Le poți comanda direct de pe site-ul oneplus.com, la prețul de 49.95 euro, după ce activezi voucher-ul de mai jos sau de pe eMag MarkePlace, la prețul de 299 lei.

Voucher 2.5 € pentru OnePlus Bullets Wireless Z

Cumpără OnePlus Bullets Wireless Z din eMag MarketPlace

Total
1
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

În curând, Bolt va lansa serviciul de închirieri trotinete electrice în București

Next Article

Vola.ro intră în rețelele de afiliere boataround.com și getyourguide.com

Related Posts
Total
1
Share